Heel rare afwijkende menstruatie nog nooit eerder last

 • #1

  Het begon met dat ik 5 weken lang elke dag menstrueerde door mijn pil heen (ik slikte door), ik slik al 5 jaar de pil en had daar nog nooit eerder last van gehad vooral geen 5 weken lang. Uiteindelijk de huisarts gebeld die vertelde mij dat ik 3 maanden moest stoppen met de pil zodat mijn baarmoederslijmvlies weer dikker kon worden. Uiteindelijk 3 maanden gestopt met de pil en in deze periode geen een keer bloedingen gehad of gemenstrueerd, uiteindelijk nog een maandje langer gestopt dus inmiddels 4 maanden maar nog steeds geen bloedingen en geen menstruatie. Weer de huisarts gebeld of het wel handig was om weer te gaan beginnen aangezien mijn menstruatie uit bleef afgelopen 4 maanden dat ik was gestopt met de pil. Dat kon gewoon alleen nu gewoon na elke strip een stopweek dus niet doorslikken. 23 april ben ik weer begonnen en 17 mei moet ik mijn stopweek dus inlassen. Het probleem is alleen dat ik weer nu al een week zo ongeveer doorbraak bloedingen heb tijdens het slikken van m’n pil. Dus wanneer ik de pil slik ga ik bloeden (niet heel erg nog maar wel dat ik een inlegkruisje in moet) en wanneer ik een aantal maanden stop blijft het menstrueren en bloeden volledig weg. Vind dit toch best wel raar vooral omdat ik al 5 jaar slik en nog nooit zulke problemen heb ervaren. Mijn vraag is wat kan dit zijn? En wat kan ik nu het best doen? Na mijn stopweek weer kijken hoe het gaat? Of toch even de huisarts bellen? Ter info ik ben 19 jaar.
  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Ik zou de strip even afmaken en een stopweek houden. Daarna even kijken hoe het gaat. Als er dan weer klachten zijn vraag je een verwijzing voor de gynaecoloog

  Reactie
  #3

  De pil ontregelt je eigen hormoonhuishouding, wat op kortere of langere termijn klachten kan geven. Zo bevordert de pil een toestand van oestrogeendominantie.

  Reactie
  #4

  Ja ga ik doen dankjewel!

  Reactie
  #5

  Ja zoiets dacht ik zelf al. Maar toch maak ik me er ook zorgen over of het iets ergs kan zijn.
  Als het wel de hormonen zijn wat is daar aan te doen?

  Reactie
Reageer op: Heel rare afwijkende menstruatie nog nooit eerder last
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief