al 5x ongesteld in 3 maanden.

  • #1

    hallo allemaal,

    ik heb al jaren dat mijn menstruatie niet lekker gaat. ik heb soms dat ik na een week alweer ongesteld ben en er soms 1.5 maand tussen zit. ik ben hier al meerdere keren mee naar de huisarts geweest en die zegt dat ik over moet gaan op een andere pil of een spiraal moet nemen. ik ben 24 jaar en zit nu nog niet echt te wachten op een spiraal. toen ik vroeg om doorverwezen te worden naar een gynaecoloog werd me verteld dat ze daar niet  veel voor me zouden kunnen doen. ik slik een pil waar geen tussenstop bij zit en je hoort dan ook niet ongesteld te worden. ik heb sinds 1 jan bij gehouden hoe vaak en lang ik ongesteld was. op 1 januari werd ik ongesteld en deze duurde tot 7 januari. de volgende begon op 14 januari en stopte op de 18de. de volgende was van 8 t/m 10 februari. daarna van 4 t/m 7 maart en nu ben ik vandaag (19 maart) weer ongesteld geworden.

    heeft iemand een idee wat ik zou kunnen doen of heeft iemand het zelfde meegemaakt?

    Reageer
    #2

    Wisselen van pil dus.

    Reageer
    #3

    Een onregelmatige cyclus kan te maken hebben met insulineresistentie en oestrogeendominantie.  Pilgebruik bevordert oestrogeendominantie en zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder zink, wat op  zich al klachten kan geven.

    Reageer
    #4

    hi,

    Ik ben al een aantal keer verandert van pil maar blijf het zelfde probleem houden. ik heb nu een pil waarvan het hormoon level vrij laag schijnt te zijn. ik heb eerder onder andere microgon 50 gehad, maar daar had ik de zelfde problemen mee en kwam ik ook flink van aan, daarom ben ik toen over gegaan naar desogestrel 0.075mg. de huisarts heeft wel bloed geprikt maar alles is volgens hen in orde.

    Reageer
Reageer op: al 5x ongesteld in 3 maanden.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief