menstruatie blijft 3,5 jaar uit

 • #1

  Ik stel nu deze vraag om dat ik me nu toch echt wel zorgen begin te maken. Mijn laatste menstruatie was in mei 2015. Ik was toen 14 jaar en menstrueerde al meer dan een jaar.  Hierna ontwikkelde ik helaas anorexia waarna mijn menstruatie weg ging. Iedereen om mij heen vertelde mij dat ik me geen zorgen hierom moest maken en dat hij van zelf weer zou terug keren. Ik ben inmiddels 17 en heb al weer bijna 3 jaar gezond gewicht. Ik eet nogsteets volgens de eetlijst van de kliniek en houd mijn streef gewicht aan. Echter is er nog steets geen enkel spoor van mijn menstruatie te bekennen. Ik heb wel last van afscheidings schommelingen ( ik schat in dat dit rond de priode is dat ik ''normaal'' ongesteld had moeten zijn) maar geen spoor van bloed of verkleuring.  Ik he het lange tijd aan gekeken en de mensen om mij heen geloofd dat het tijd nodig heeft. Maar straks raak ik de 3,5  jaar en gezien mijn kinderwens in de toekomst begin ik me toch af te vragen of dit wel klopt. Moet ik mij zorgen maken?

  Reactie
  #2

  Het kan toch een gevolg van de anorexia zijn. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog

  Reactie
  #3

  maar mijn gewicht (door de dokter bepaald) is al ruim 3 jaar stabiel... hoort het niet dan al lang terug te zijn?

  Reactie
  #4

  Dat hangt er maar vanaf.... anorexia kan soms onvruchtbaarheid veroorzaken.. Het is dus verstandig om naar een gynaecoloog te gaan

  Reactie
  #5

  Dien ik dit als 17 jarige te doen via een verweizing van de huisarts of moet dit via een andere weg. ( ik voel me niet volledig op me gemak bij mijn huisarts en zeker wat dit soort zaken betreft).

  Is het dusdanig schadelijk als ik wacht? Of moet ik eigenlijk nu gewoon actie gaan ondernemen?

  Reactie
  #6

  Ik zou toch maar naar de huisarts gaan en een verwijzing vragen

  Reactie
  #7

  Het gaat niet alleen om je gewicht maar ook om tekorten aan voedingsstoffen en ontregeling van je hormonen. Mensen met een eetstoornis hebben toch al tekorten aan bepaalde stoffen, zoals zink en vitamine B en door minder of eenzijdig eten bij een eetstoornis krijg je nog meer  tekorten en ontregelingen. Een complementair genezer zou je beter kunnen adviseren, iemand die ook verstand heeft van de hormonenboel. Belangrijk is wel om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en vezels bij elk eetmoment. Dit soort adviezen natuurlijk niet in plaats van medische hulp. Ik zou het er eerst met je ouders over hebben. Of je naar die huisarts gaat of dat je iemand anders zoekt.

  Zelf trouwens een atlascorrectie ondergaan, wat ervoor zorgde dat de menstruatie die de week ervoor halverwege was gestopt, weer verder ging. Bij wel meer vrouwen komt de menstruatie weer op gang na zo'n behandeling. Het is geen wondermiddel maar kan wel factor zijn in het geheel.

  Reactie
Reageer op: menstruatie blijft 3,5 jaar uit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief