kun je genezen van PCOS?

  • #1

    Ik heb vanaf mijn 17e t/m 20e de pil gebruikt. Daarvoor merkte ik al dat mijn cyclus zeer onregelmatig was, maar daar zocht ik toentertijd niks achter. Ik was jong en ik dacht van het hoort erbij. Eenmaal gestopt met de pil, bleven de menstruaties vrij lang uit, had ik last van overbeharing etc. Diagnose door gynaecoloog: pcos. Daarna ben ik begonnen met een andere pil. Deze beviel me niet en ben toen wederom gestopt met de pil. Nu ben ik 27 en gebruik ik al geruime tijd geen pil. Ik probeer op mijn voeding te letten al wil afvallen nog niet heel goed lukken. Wel ben ik enigzins regelmatig ongesteld. Elke keer zitten er tussen de 27 en 35 dagen tussen. Kan het zijn dat pcos zich geneest? Of hebben ze mij de verkeerde diagnose gegeven? Mensen met pcos worden toch niet tot nauwelijks ongesteld? En heb ik nu dan wel of niet een eisprong?

    Reageer
    #2

    "Mensen met pcos worden toch niet tot nauwelijks ongesteld?" Door is niet helemaal juist hoor. Er kan ook een onregelmatige menstruatie ontstaan.

    En heb ik nu dan wel of niet een eisprong? Als je menstrueert heb je in principe ook een eisprong

    Reageer
    #3

    bij overgewicht, overbeharing en pcos speelt insulineresistentie een rol. De insulinegevoeligheid kan je verbeteren met de juiste voeding en diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren.

    Gebruik van de pil bevordert oestrogeendominantie en berooft je lichaam van allerlei vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor je hormonen, waaronder zink. Kortom, zaak om je hormonen weer in balans te brengen en tekorten aan te vullen.

    Reageer
Reageer op: kun je genezen van PCOS?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief