Ovulatiepijn van een ruime week?

  • #1

    Ik ben een jonge vrouw van 26 jaar, geregelde cyclus van 29 dagen. Waarvan gemiddeld 7 dagen menstruatie, halve week rust. Ruime week (tussen de 7 en 10 dagen) buikpijn en daarna weer een paar dagen rust tot de hoofdpijn en buikpijn weer verschijnt voorafgaande aan mijn menstruatie.

    Ik gebruik geen anticonceptie meer, heb geen kinderwens(voor nu) maar ben er wel behoorlijk klaar mee. Zelfs met anticonceptie had ik halverwege de cyclus pijnklachten al was dat maar half zo erg als nu. Maar anticonceptie en ik gaan echt niet samen, alleen is dit ook geen doen meer. Het voelt inmiddels echt eng. Iedere maand weer ben ik van alles aan het bedenken, maar mijn klachten komen nergens mee overeen. Ergens vind ik het niet erg genoeg om me naar de huisarts te gaan. Maar het blijft terug komen natuurlijk en erg gezellig is het ook weer niet...

    Reageer
    #2

    Ik zou toch met de klachten naar de huisarts of gynaecoloog gaan.  Het  lijkt erop dat je PMS hebt of een cyste op de eierstok.

    Reageer
    #3

    Net naar de huisarts geweest.  Hij dacht aan prikkelbare darm syndroom? Wilde me zakjes mee gaan geven.  Uiteindelijk toch toestemming voor een echo over 3 weken.

    Hij vind het ook wel wat vreemd.  Juist omdat het steeds terugkomt maar wel erg lang is voor normale ovulatiepijn dus ter uitsluiting een echo.  Mogelijk is er toch een link naar de keizersnede littekens maar dat kijken ze dan ook wel na lijkt me?

    Reageer
    #4

    Als het PMS is, kan dat wel 2 weken aanhouden. Vanaf de eisprong tot de menstruatie. Vraag of ze naar de littekens willen kijken als ze de echo maken.

    Reageer
    #5

    Donderdag verwacht ik mijn menstruatie. Volgends week vrijdag heb ik de echo. Nu heb ik alleen in de afgelopen week opeens ook buikpijn. Drukkend gevoel in onderbuik en al voor de derde keer roze verlies. Nooit eerder gehad! En dit is een week na de gewone ovulatie? Pijn.

     

    Moet ik hierover de huisarts inlichten of gewoon rustig de echo afwachten?

    Reageer
    #6

    Je kunt met de klachten even naar de huisarts gaan als je er ongerust over bent.

    Reageer
    #7

    Over 2 werkdagen de uitslag. Dinsdag dus. Kon er helaas weinig van maken.

     

    Wat ik wel zag was dat onder de blaas een holte zat die licht gekleurd was. Zag er heel anders uit dan de blaas of andere omliggende weefsel. Is dit mijn baarmoeder? Had verwacht dat dit er dan meer uit zou zien als een platte pannekoek.

    Ze had toen de echokop recht op mijn uitwendige litteken.

     

    Reageer
    #8

    Dat zal inderdaad je baarmoeder zijn geweest. Die is zeker niet plat.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In dat geval zal het me niet verbazen als er bijzonder weinig uit de uitslag komt. Geeft ook al niet. Het ging er maar om dat ik zeker wist dat het geen kwaad kon.

    Reageer
Reageer op: Ovulatiepijn van een ruime week?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief