Help, Oxycodon!

 • #1

  Ik ben een man van 22 jaar

  Sinds 2 weken slik ik 2x per dag 10mg oxycodon in de ochtend en in de avond. Dit zijn pillen met vertraagde afgifte en tussen de inname van de eerste en de laatste pil zit 12 uur.

  Echter krijg ik na 8 uurtjes last van een gigantische depressie, ik slik naast deze medicijnen ook anti depressie medicijnen maar nu lijkt de hele depressie in gigantische vorm terug te komen.

  Nadat ik vervolgens en pilletje heb geslikt (oxycodon) trekt de depressie na ongeveer 40 minuten weer weg. En vervolgens na 8 uurtjes komt weer die gigantische depressie aanzetten.

  Wanneer de depressie op komt dan is dit in een gigantisch erge vorm, ik wil dan ook me leven beëindigen op zulke momenten.

  Wat zou de oplossing kunnen zijn? Want ik ben echt wanhopig geworden!

  Reactie
  #2

  Het zou heel goed kunnen dat de combinatie van de oxycodon en de antidepressiva een slechte is. Welke antidepressiva gebruik je ?

  Reactie
  #3

  Venlavlaxine

  Reactie
  #4

  Ik adviseer je om toch meteen even contact op te nemen met de arts cq de apotheker.
  Ik begrijp niet zo goed dat die combi is gegeven.
  De combinatie van venlafaxine en Oxycodon kan in sommige gevallen ernstige bijwerkingen hebben. Het seretoninesyndroom.

  uit de bijsluiter:
  De volgende verschijnselen kunnen optreden, trillen, beven, bewegingsdrang, spiertrekkingen, opgewondenheid, verwardheid, angst, koorts, zweten, versnelde hartslag en een verminderd bewustzijn. Er is bij deze verschijnselen niet altijd sprake van het serotoninesyndroom. Sommige van deze bijwerkingen kunnen ook bij uw ziekte horen of vanzelf weer weg gaan. Raadpleeg bij twijfel wel uw arts, omdat het een ernstige bijwerking is. Vertel ook aan mensen uit uw naaste omgeving over deze bijwerkingen, omdat u ze door de verwardheid en het verminderde bewustzijn mogelijk niet altijd merkt. Zij kunnen dan contact opnemen met de huisarts.

  Reactie
  #5

  Ik schrik hier wel van want de volgende symtomen heb ik: trillen, angst / paniek aanvallen, zweten, opgewondenheid. Verder grieperig voelen en rillingen voelen over me lichaam wanneer de ocycodon uit begint te werken en het gevoel alsof het vriest zo koud krijg ik het. Soms last van me nieren.

  Maar ik dacht dat dit er bij hoorde en probeerde ermaar mee te leren leven want wat mij het meeste dwars zat was die depressie die ik ineens krijg na 8uur inname van oxycodon

  Reactie
  #6

  Neem in ieder geval contact op met de arts of de apotheker.

  Mag ik vragen waar je de oxycodon voor gebruikt?

  Reactie
  #7

  Voor artrose en artritis, tramadol hielp niet meer en toen kreeg ik oxycodon

  Reactie
  #8

  Ben je wel onder behandeling van een reumatoloog?
  Je bent nog erg jong voor artritis en artrose.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja maar sinds kort ben ik daar uitbehandeld want had reuma waar ik al vele jaren geen last meer van heb maar heb nu te kampen met alle schade die het aan me botten en gewrichten heeft aangericht. Ieder gewricht is aangetast. Beide heupen moeten vervangen worden maar ben het ondanks de pijn aan het uitstellen omdat ik er erg bang voor ben

  Reactie
  #10

  Dat is wel heel vervelend voor je.
  Ik snap de angst voor zo'n operatie wel. Maar uiteindelijk zal er dan toch iets moeten gebeuren.
  Ik zou je in ieder geval aanraden om voor een andere pijnstiller te vragen.

  Reactie
  #11

  Hallo,

  Ik ben een jongedame van 18 jaar. Ik heb PDS, scoliose en beginnend slijtage in de onderrug. Ik begon met lichte medicijnen, toen dit niet meer hielp kreeg ik tramadol 50 mg. Ik slikte hier veel te veel van, de huisarts was hiervan op de hoogte. Toen de pijn niet meer te houden was en ik op zn 300 tot 400 mg tramadol per dag zat, ben ik naar de eersten hulp gereden samen met mijn moeder en vriend. Daar heeft de arts mij oxycodon 5 mg voorgeschreven. Vier keer per dag mocht ik deze nemen, samen met zes tot acht parecetamols. Deze slik ik nu een maandje. Het probleem is dat ik al ongeveer zes jaar veel last heb van terugkerende depressies. Ik zit vanaf mijn 17de thuis zonder inkomen, aangezien ik geen wajong krijg maar werken echt geen optie is. De huisarts weet dat ik zo nu en dan serequel slik, die ik via via krijg. Zelf wil de huisarts mij geen enkele anti depressivia medicijnen geven, omdat dit volgens hem niet samen gaat met oxycodon. Is dit waar? Of weet iemand of er wel een anti depressivia achtig medicijn is die je wel met oxycodon mag nemen? Ik hoop op een antwoord!

  Reactie
  #12

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik je huisarts wel kan begrijpen.
  Je gaat nl zelf voor doktertje spelen. Je gebruikt een geneesmiddel dat niet echt geschikt is voor je klachten. Serequel is een anti psychotica. Niet bedoeld voor depressieve buien. het is een geneesmiddel voor behandeling van mensen die lijden aan verschijnselen van een psychose, met name de zogenaamde bipolaire stoornis.

  De combinatie van anti depressiva met oxycodon of antipsychotica met oxycodon kan inderdaad nare gevolgen hebben. Maar is niet onmogelijk. De arts bepaald aan de hand van het dossier en de klachten of een dergelijke combinatie verantwoord is. Ook je leeftijd speelt hierbij zeker een rol.
  Het is zelfs heel goed mogelijk dat serequel depressieve gedachten versterkt.

  Reactie
  #13

  Ik had wel het syndroom naar aanleiding van van het gebruik van Citalopram.
  Werd er door ziek van en moet nu 2 weken afkicken en zorgen dat het weer de goeie kant op gaat.

  Reactie
  #14

  Je bent pas 22... ik wil niet badinerend zijn, maar weet je echt wel wat een depressie is? Ik herken wel het even "tevreden" gevoel met oxycodon. Ik ben zelf heel benieuwd wat me zo prettig doet voelen in dat pilletje. Ik ben 55 en ja... weet vanaf mijn 13e hoe het voelt om depressief te zijn.

  Maar er moet toch iets zijn.. iets, een pil een bepaalde dosis ocycodon wat dit soort depressie, angst, algehele treurnis een beetje lichter maakt?...

  Reactie
  #15

  @Emma, naast het emotionele stuk is je voedingspatroon belangrijk. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Aminozuren, waaronder tryptofaan, zijn ook belangrijk voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters, zoals serotonine en melatonine.

  verder kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en losse aminozuren meelhelpen bij die aanmaak. Denk aan stoffen als magnesium, zink, indium, vitamine B C en D, omega 3. Gebruik zelf 5htp.

  Reactie
Reageer op: Help, Oxycodon!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief