ziek door antibiotica

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  ik zit sinds vanmorgen aan een dubbele dosis antibiotica op adviesvan de huisarts.

  ik heb nu alleen dat ik me goed beroerd voel.. duizelig, misselijkheid e, overgeven en ontzettende hoofdpijn

  heeft iemand een idee of dit van dr antibiotica komt of weet iemand iets wat ik er aan kan doen ?

  Reactie
  #2

  Dat kan heel goed van de antibiotica zijn.
  Neem even contact op met de huisartsenpost

  Reactie
  #3

  mijn moeder heeft een slechte ervaring met de huisartsenposten ddaardoor mag ik die niet bellen ..

  andere opties?

  Reactie
  #4

  Dat is natuurlijk wel onzin. Ik denk dat jou gezondheid voor gaat, voor de slechte ervaring van je moeder. pfff

  Morgenochtend dan maar de huisarts bellen voordat je weer pillen neemt. Maar als je klachten erger worden zal ze toch echt de HAP moeten bellen.

  Reactie
  #5

  heb ze er net al uitgegooid.. binnen 3 minuten na innemen..

  voel me echt zwaar beroerd.. maar iedereen hier in huis woont is al ver weg vertrokken in dromenland

  Reactie
  #6

  Ik denk dat je er toch goed aan doet om iemand wakker te maken en te laten bellen!!
  Je zou een anafylactische shock kunnen krijgen door de antibiotica als je die dus echt niet verdraagt. Maak maar iemand wakker en als ze willen kunnen ze me bellen op 0900 1992 als ze meer info willen.

  Reactie
  #7

  Goedeavond

  Ik hoop dat iemand mijn hier antwoord op kan geven. Ik slik antibiotica voor een blaasontsteking. Eerst 3 dagen furabid en nu alweer 3 dagen op co trimoxazol 480mg. 2x daags. Maar daar waar ik eerst dacht dat ik er gewoon pijn in mn rug van kreeg merk ik nu steeds meer dat het mijn maag en darmen zijn. Zo'n half uur nadat ik de pil heb ingenomen krijg Ik heel veel pijn in mn maag en ook tussen mn schouder bladen. Na een paar uur neemt dat weer af. Vervelender is dat ook mijn darmen gewoon pijnlijk zijn. Het rommelt en ik laat steeds windjes. Maar ik kan niet eens normaal lopen omdat het hele buik gebied gewoon pijnlijk is. Ik slik wel goeie probiotica en Nog een flesje yakult erbij sinds vandaag en ik heb Tot nu toe ook geen diarree. Is het misschien verstandig de kuur te stoppen of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn. O Ja ik slik 40mg omeprazol voor een middenrifbreuk en ik had hiervoor eigenlijk nooit last van mn darmen. Ik hoop dat iemand een antwoord heeft voor mij.
  Groetjes lino

  Reactie
  #8

  Het zijn bekende klachten van de Trimoxazol.
  Hoe neem je ze in?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo
  Ik neem ze 2 maal per dag met een broodje. Maar ik kan me bijna niet voorstellen dat je er zo ziek van kunt worden. Ik slaap ondertussen ook amper nog vanwege de maag die echt heel pijnlijk is maar ook m darmen. Dat je wat last kan krijgen wist ik maar dit is geen last meer. Kan amper normaal functioneren. Is het raadzaam om langs de huisartsenpost te gaan.
  Gr lino

  Reactie
  #10

  Ik ben net naar de huisartsenpost geweest. Daar zeggen ze dat de pijn in mn rug echt van mn rug komt. Mn SI gewricht. Wel is mn maag heel gevoelig. Ik heb besloten om te stoppen met de antibiotica. Toen Ik gister namelijk belde met mijn eigen huisarts bleek de kweek schoon te zijn maar moest uit voorzorg de kuur afmaken. Kan last van je SI gewricht uitstralen naar de buik? Ik hoop dat u hier een antwoord op heeft
  Groetjes lino

  Reactie
  #11

  In principe straalt dat niet uit naar je buik.

  Ik denk echt dat het van de antibiotica komt.

  Reactie
  #12

  Co trimoxazol is verschrikkelijk.
  Na het slikken van een tablet in het ziekenhuis beland. Voor het eerst kennisgemaakt met zeer pijnlijke en gevoelige altvleesklier. 6 dagen had mijn lever nodig om weer tot normaal waardes herstellen.

  Reactie
Reageer op: ziek door antibiotica
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief