Rivotril (clonazepam)

  • #1

    Hoi,

    Kan iemand mij meer informatie geven, of ervaringen met rivotril (clonazepam) ?
    Ik kreeg dit voorgeschreven i.v.m. PLMD (restless legs).
    De dokter liet uitschijnen dat het hier over een 'onschuldig' lapmiddeltje gaat zonder gevolgen.

    Als ik het internet en de bijsluiter moet geloven (en ik neem het met een korreltje zout) is het alles behalve onschuldig?

    Ik heb eigenlijk duizenden vragen maar een beetje meer zekerheid zou al een mooi begin zijn.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Het is alles behalve een onschuldig lapmiddeltje. Het is een benzodiazepine. Het is verslavend en kan bij stoppen ontwenningsverschijnselen geven. Heb je ook al andere medicijnen gehad?

    Reageer
    #3

    Dat dacht ik ook toen ik het las,
    maar de vraag is dan ook weer : hoe erg is die verslaving? Ik bedoel, wel af te bouwen mits systematisch afbouwen? of bijna geen afkomen aan.

    Er wordt ook vermeld dat er gewenning komt na een tijdje, waardoor je je dosis telkens verhoogd...

    Daarnaast wordt er ook vermeld dat een combinatie met antidepressiva af te raden is,
    terwijl ik redomex neem ( is tricyclische antidepressiva die ik voor neurologische pijnen kreeg...) Ik weet alleen niet of dat dan ook voor die redomex geldt, dat niet combineren...

    Er is mij wijsgemaakt dat er geen ander medicijn mij zal helpen.

    Reageer
    #4

    en dan zijn er natuurlijk ook nog de vragen op het 'normaal' verlopen van hety dagdagelijkse leven, vb. auto rijden? een wijntje drinken ?

    Reageer
    #5

    Dat kun je in de bijsluiter terug vinden. Bovendien heeft niet iedereen evenveel last van de bijwerkingen. Maar je wordt er wel suf van.

    Reageer
    #6

    Ervan af komen is wel te doen, Maar dan wel ruim afbouwen.
    Of er een interactie is kun je terug vinden in de bijsluiter van beide middelen.

    Reageer
    #7

    Je kunt de rivotril ook voor zo nodig nemen, of tablet door de midden breken US langzaam minderen.

    Reageer
    #8

    Een "arts" die een dergelijk verslavend middel probeert aan te smeren als een "onschuldig lapmiddeltje" is ofwel volkomen ondeskundig of heeft heel andere, commerciele belangen om je eraan te krijgen. Misschien een leuk snoepreisje van de fabrikant... ?
    Ik zou daaar weggaan en proberen een goede arts te vinden, die zijn er gelukkig wel. En een duurzame oplossing voor je problemen ligt niet in verslavende chemische middelen!
    Klaas

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb Rivotril lang gebruikt als slaapmiddel. Het is in eerste instantie een prima benzo. En het heeft me ook echt geholpen. Totdat ik ging afbouwen. Dat is echt afschuwelijk! Kan het haast niet beschrijven. Google maar eens op withdrawal clonazepam of datzelfde als zoekwoord op youtube. Zorg ervoor dat je het niet langdurig gebruikt en verhoog de dosis nooit! Ik heb begrepen dat zodra dosis beperkt blijft tot 0,5 mg per dag dat afbouwen na lang gebruik nog redelijk gaat. Alles daarboven en flinke doses per dag vereist een zeer nauwkeurig afbouwschema. Nooit Cold Turkey stoppen!!

    Reageer
    #10

    Dit middel gebruik ik inmiddels een haar of 20 en ik moet de dosering alleen maar ophogen! Ik ben ook al 3 keer in een slaapcentrum geweest voor onderzoeken. Nu ben ik eindelijk doorgestuurd naar een neuroloog die snapt dat dit absoluut geen middel is wat je jaren ongestraft kunt gebruiken. Ik ben nu langzaam af aan het bouwen, vanaf half november 2014. Van 5 mg naar 1 mg nu, was tot van de week 1/2. De afgelopen 3 weken is de ambulance al 2 keer geweest!!! Een keer doordat ik niet meer kon ademen en de andere keer ernstige hartritmestoornis. Het afkicken van dit middel is ongeveer hetzelfde als een junk die van de coke af moet kicken. Echt link spul dus. Niet op jezelf af te bouwen, daar heb je echt hulp bij nodig. Met dank aan de huisarts die dit middel maar bleef voorschrijven en het geen probleem vind om er zelfs mee door te gaan tot ik op 20 MG zat, nou dan kun je dus echt 6 plankjes bestellen. Als het niet hoeft begin er NOOIT aan!!!!!!

    Reageer
    #11

    Verschrikkelijk middel. Dosis maakt natuurlijk ook een verschil.

    Niet gebruiken tenzij je het écht nodig hebt.

    Andere middelen ?

    http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Klachten___ziektes/Aandoeningen/Rusteloze_benen.aspx?mId=10701&rId=135

    http://en.wikipedia.org/wiki/Restless_legs_syndrome#Treatment

    Zie ook 'causes'. Het tricyclische AD ?

    Reageer
    #12

    Kun je me vertellen hoe je aan een doorverwijzing naar een neuroloog bent gekomen ?

    Ik heb het ook geprobeerd, tevergeefs !

    Reageer
    #13

    Ik heb ruim 4 jaar Rivotril gebruikt in een hoge dosering. Dit is zonder te overdrijven het meest afschuwelijke dat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. Je wordt zonder twijfel op enig moment ziek van dit medicijn. Artsen zullen je klachten niet herkennen want er is in NL weinig over bekend. Ik ben ernstig beschadigd door dit medicijn. Na 7 maanden afbouwen dacht ik na de laatste tablet dat het over zou zijn. Niet waar. Na 2 maanden na de stop is eigenlijk het ergste van alles. Ik ben bang dat ik een permanente hersenbeschadiging heb opgelopen door dit middel. Mijn cognitieve functies zijn vreselijk slecht geworden. Ik zit al maanden te lezen op buitenlandse forums en ik ben niet de enige. Voor een ieder die engels kan lezen adviseer ik benzobuddies.org voor het goede afbouwschema en voor de begeleiding door lotgenoten.
    Zoek veel op google. In het engels heet het medicijn klonopin. tik maar eens klonopin withdrawal in op youtube en google en je weet wat je mankeert. Je wilt het niet horen maar je bent een ernstige junk als je dit middel langer dan een 6 maanden gebruikt. Nogmaals, ik heb een roerig leven gehad. Was 48 jaar toen ik het gebruik begon, maar zoiets ergs als dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Dit was 4 jaar hel en misschien nu nog langer, als ik uberhaupt ooit herstel.

    Het is misdadig dit middel. Ik ben met name boos op mezelf omdat ik dit zo lang gebruikt heb, maar ook op de huisarts die nooit ingegrepen heeft. Ik weet ook zeker dat hij het niet weet hoe afschuwelijk slecht dit middel voor een mens is.

    Ik heb me nog een beetje ingehouden nu. Neem van me aan dat het echt zo erg is en ook bij heel veel mensen.

    Nooit maar dan ook echt nooit aan beginnen. Zeer verslavend! Veel ernstiger bijwerkingen dan je maar kunt vermoeden.
    Alleen als je het je kunt veroorloven en als je de rest van je leven als een comapatient wilt doorbrengen moet je doorgaan met gebruik.

    Stoppen en afbouwen is een hel. Niet te beschrijven!

    Reageer
    #14

    Hallo
    Voor het RLS syndroom neem ik SYFROL
    Op bepaald moment kreeg ik hevige pijnen en dit in alle spieren en gewrichten,alle dokters afgelopen scanners mri alles wat je ka, bedenken
    Na vele onderzoeken kwamen ze tot conclusie dat mijn spieren niet kunnen ontspannen en kreeg rivotril voorgeschreven
    Pijnen zijn verdraaglijk nu maar als ik dit alles lees zou je voor minder dit spul weggooien!

    Reageer
    #15

    Inderdaad, na bijna 10 jaar gebruik van Clonazepam 6mg. elke dag, ( ooit gestart met 0,5 mg i.v.m. met zenuwpijn) in combinatie met Duloxetine 90 mg. werd het tijd om mijzelf weer te zijn. De arts in de pijnkliniek schreef mij 4 maanden geleden BuTrans pleisters voor( 5 microgram/ per uur), en binnen 6 weken werd zelfs deze dosis verdubbeld. Ik gaf toen aan dat het tijd werd om met alles eens te stoppen, want ik slikte ook nog veel medicatie die tegen de bijwerkingen van bovengenoemde medicijnen noodzakelijk waren geworden. En tevens al jarenlang veel medicijnen en cremes die nodig waren tegen de Post Traumatische Dystrofy. Het afbouwschema die de arts voorstelde blijkt dus nu echt een killer te zijn. Zoals ik het benoemde een one way ticket to hell.Ik ben nu op dag 12 van HELEMAAL niets!Ik ben het zat een junkie te zijn van de parmaceutische industrie. Maar wat is het moeilijk! Wat zou ik graag weer die persoon willen zijn die ik voordien was, voordat de medicijnen bepaalden wie ik ben...iedereen zegt trots op mij te zijn, maar ik ben nog lang niet terug.

    Reageer
Reageer op: Rivotril (clonazepam)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief