afbouwen medicatie

  • #1

    Ik voel me de laatste acht dagen behoorlijk ellendig.Heel erg transpireren,dan weer erg koud,erg licht in m,n hoofd en moe.Nu heb ik mijn medicijnen afgebouwd en wel depakine 1500mg.,lexapro 10mg.,en een oxicodon 20mg.Dit alles in 7mnd.tijd.Kan dit hierdoor komen of is er misschien iets anders.Ik heb geen griep e.d..Weet iemand een antwoord? b.v.d.

    Reageer
    #2

    Je klachten lijken wel op griepklachten. Even afwachten of je ook koorts gaat krijgen.
    Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat je ontwenningsverschijnselen hebt. Wanneer ben je met welke medicijn het laatst gestopt? Hoe heb je dat afbouwen gedaan?

    Reageer
    #3

    Nee Tandor,ik heb geen griep en eerder ondertemp.dan koorts.M,n temp.was vanmiddag 35.8 dus! Vorige week ben ik met de laatste halve lexapro gestopt.De depakine heb ik afgebouwd in een half jaar,steeds met halfjes en de oxicodon in drie weken.Wel gebruik ik nog steeds twee oxycodon en een depakine voor neuropatische pijn en die blijf ik ook chronisch gebruiken.Heb je hier wat aan?

    Reageer
    #4

    Er is dus een overlapping geweest in afbouw van meerdere medicijnen. Dat zou dan inderdaad de klachten kunnen veroorzaken. Maar dat is natuurlijk moeilijk vast te stellen. Maar ook weinig aan te doen. Misschien goed om toch even bij de huisarts langs te gaan.

    Reageer
    #5

    Ik lees dat je onder meer Lexapro gebruikt hebt. Dit is een SSRI (escitalopram) en moet dus uiterst langzaam afgebouwd worden. Maximaal 10% van je dosis afhalen per keer, en dan minimaal 2-3 weken wachten.
    De "onderhoudsdosis" van 10 mg is nog veel te hoog om cold turkey van te stoppen. Dit kan zeer nare ontwenningsverscijnselen geven die jarenlang je leven bepalen.
    Hoewle Lexapro niet de allerergste schijnt te zijn in dit opzicht (dit zijn Seroxat en Efexor) moet afbouwen toch heel voorzichtig gebeuren.
    Heb je wel met de druppeld afgebouwd? Dit is namelijk de enige manier om exact op de tiende mg te kunnen doseren en daarmee zeer langzaam uit te sluipen.

    Reageer
    #6

    Nee,ik had tabletten van 10mg.Deze heb ik gehalveerd en na twee weken dan stopgezet.Naar m,n huisarts ga ik niet,omdat ik van haar de depakine en lexapro niet mocht stoppen.Ik gebruik deze medicatie al jaaaaren en wil nu toch eindelijk van deze rotpillen af.Ik wil nu eens een keer voor mezelf opkomen,want ik ben inmiddels 62 jaar.Ik gebruik ook nog andere medicijnen en dat is genoeg.Dank voor je duidelijke reactie.

    Reageer
    #7

    @Anoniem,
    Helaas laten veel (huis) atsen mensen eindeloos die pillen slikken zonder ooit met goede afbouwmethoden te komen.
    Je hebt Lexapro veel te snel afgebouwd. De andere middelen die je noemt ken ik niet goed.

    Lees je eventueel goed in op onderstaande pagina's. Het is een afweging of je nog opneiuw gaat slikken om dan alsnog langzaam af te bouwen, of het nu gaat "uitzitten".
    http://toxicantidepressants.fr/nederlands/toxiciteit-van-antidepressiva.php

    Ik ben overigens nog een stuk jonger maar het issue van niet voor jezelf kunnen opkomen herken ik maar al te goed. En dat heb ik, nu 45 jaar, pas de laatste jaren geleerd, toen de afkickverscijnselen van de Seroxat tot een enigszins draaglijk niveau waren afgenomen en ik langzaam maar zeker begon in te zien wat me tot die pillen had gebracht en hoe ontzettend slecht de begeleiding bij mij, en vele anderen tijdens gebruik is geweest...

    Sterkte,
    Klaas

    Reageer
    #8

    Hallo Klaas. Ik ben je erg dankbaar voor je reactie,want ik wist van niets en weet nu wat me te doen staat.Ik begin weer met de lexapro en ga deze heel langzaam afbouwen,d.w.z. in vier kwarten met lange tussenpauzes.Ik ben enorm geschrokken van de toxicantidepressants,heb hem uitgeprint en zal m,n huisarts op de hoogte stellen evenals m,n apotheek.Ik vind het te gek,dat de apotheker mij hierover niet heeft ingelicht,anders had ik dit nooit zo gedaan.Gatver!Nogmaals dank en ga zo door.Groet H.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste H.,
    Graag gedaan, maar hou er niet teveel rekening mee dat huisarts en apotheek meteen schuld zullen bekennen...
    Er is een gigantische ontwetendheid over dit onderwerp in de medische wereld en velen zijn te eigenwijs omtoe te geven dat de huidige richtlijnen fout zijn.

    Ook wordt er heel snel gezegd dat het de pillen "nodig hebt" als je klaagt over afbouwverschijnselen.
    Informatie van anonieme en niet-officiele website worst snel als "onzin" afgedaan.
    Iets meer kans heb je met publcaities uit vaktijdschriften. ONlangs is er een artikel over verschenen in het Tijdschrift voor Psychiatrie, dit ging over paroxetine en venlanfaxine maar het is van tioepassing op alle SSRI's en waarschijnlijk ook andere psychiatrische middelen.
    Zie:
    http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/assets/articles/TvP13-10_p789-794.pdf

    Ook een uitstekend artikel is het Withdrawal Protocol van dr. David Healy. Een zeer recente variant kun je hier bekijken:
    http://davidhealy.org/wp-content/uploads/2012/06/DBM-Paper-Dependence-and-Withdrawal.pdf

    Lees je goed in en dan wordt je ook ervaringsdeskundige. En laat je niet afschepen door artsen en apotheek, zij zijnn degenen die zich baseren op foute informatie!
    Sterkte, Klaas

    Reageer
    #10

    Duizend maal Dank!!!!!H.

    Reageer
    #11

    Hallo Klaas.Mag ik vragen hoe het komt,dat jij zoveel verstand hebt van bepaalde onderwerpen in de gezondheidszorg m.n. de psychische gesteldheid?Zeg gewoon,dat ik nieuwsgierig ben naar je antwoord.b.v.d.

    Reageer
    #12

    Ik ben zelf enkele jaren geleden gestopt met Paroxetine/Seroxat en daar doodziek van geworden.
    Nadat ik door de artsen aan mijn lot werd overgelaten en alle problemen met dat middel werden ontkend of weggehoond ben ik zelf alles gaan uitzoeken en is er een beerput opengegaan die ik me niet kon voorstellen in mijn ergste fantasie.
    Na uitgebreid onderzoek via internet, lezen van vele boeken en artikelen en contact met vele lotgenoten beschouw ik mezelf nu als ervaringsdeskundige en probeer zoveel mogelijk de waarheid over deze "medicijnen" en de corrupte induatrie daarachter voor het voetlicht te brengen op websites als deze.

    En niet zonder resultaat, ik weet dat ik al vele mensen bereikt heb die mede door mijn publicaties nu op de juiste manier aan het afbouwen zijn.
    Ook zijn mijn publicaties onder meer gebruikt door de auteur van het recentei artikel in het Tijdschrift voor Psychiatrie.
    Het blijft natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat maar ook heb ik het idee dat de bewustwording bij de mensen nu behoorlijk snel toeneemt en steeds meer mensen zich niet langer laten bedotten door de leugens dat deze middelen veilig en niet verslavend zijn en dat je ze levenslang kan/moet slikken.
    Klaas

    Reageer
    #13

    Hallo Klaas.Dank voor je eerlijke en open reactie.Ik wens jou ook veel sterkte verder.Misschien hoor ik nog wel eens van je.Ik wens je een Fijne en Gezellige Kerst toe en vooral een gezond 2014!!!H.

    Reageer
Reageer op: afbouwen medicatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief