afbouwen medicatie

  • #1

    Vele jaren heb ik depakine en lexapro gebruikt voor manische depressie.Sinds januari slik ik deze niet meer en heb ik beide in een half jaar tijd afgebouwd.Van depressies heb ik gelukkig geen last meer maar wat me nu wel opvalt is,dat ik vreselijk agressief word/ben en bij het minste geringste uitval en kwaad kan worden.Ik ben nu gewoon bang voor mezelf en maak hier dan ook geen vrienden mee.Kan dit komen van het afbouwen en zo ja, wat kan ik hier dan aandoen.Kan iemand me hier goede raad geven aub.?

    Reageer
    #2

    Het is heel goed mogelijk dat dit door de betrekkelijk korte afbouwperiode komt. Met name door de escitalopram.(lexapro). Omdat je ze al sinds januari niet meer neemt is er vrij weinig aan te doen. Als je naar je huisarts gaat krijg je waarschijnlijk een ander antidepressiva voorgeschreven. Dat is iets waar je zelf dan even over moet nadenken. Op zich zou het een optie kunnen zijn als die dan maar voor een heel korte periode gebruikt zouden worden zodat ze makkelijker zijn af te bouwen. Je kunt natuurlijk ook even door de zure appel heen bijten en even afwachten om te zien of je klachten gaan afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor.Ik ben blij met je reactie en ik weet,dat de afbouwtijd snel is gegaan,maar ik ga van m,n leven geen anti-depressivica meer gebruiken.Het enigste waar ik bang voor ben zijn m,n aggressieve buien en dat is ook echt het enigste.ik weet,dat ik door die zure appel moet bijten,maar ik vind het echt erg voor degene,die alles naar zijn/haar hoofd krijgt,iets,wat ik absoluut niet wil,maar steeds weer gebeurt.Ik kan dit niet tegenhouden.

    Reageer
    #4

    Verstandig om geen AD meer te gebruiken. Praat er wel over met de mensen in je directe omgeving. Leg uit wat er aan de hand is. Dat is dan een advies dat ik je wel wil meegeven.

    Reageer
    #5

    Dank voor je advies Tandor.Ik hoop dat dit lukt.Groet!

    Reageer
Reageer op: afbouwen medicatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief