CITALOPRAM

  • #1

    ben op zoek naar mensen die CITALOPRAM slikken
    ----------------------------------------------
    -en mij meer kunnen vertellen of het werkt
    -en wat de bijwerkingen blijven bij dit middel
    -tips om de bijwerkingen te verminderen
    -en hoe het gaat met de gebruikers van dit middel na
    langere tijd gebruik [img size=400]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/2220697-d2e8977b566b505e20df45ee24cf9610.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    Wil graag een lotgenoten spreken die ook
    CITALOPRAM slikken
    om meer te weten te komen over het middel
    en elkaar te ondersteunen bij de schijnbaar nogal heftige bijwerken in het begin

    Omdat de bijwerkingen heftig zijn en je dit middel rustig moet opbouwen heeft de arts besloten om met 10 mg per dag te beginnen
    om het rustig op te bouwen zodat de bijwerkingen iets minder heftig zullen zijn

    begin je net met CITALOPRAM
    of heb je er ervaring mee
    ken je mensen waarbij het goed is aangeslagen
    Ik zou graag ook de succes verhalen horen over dit middel en wat de bijwerkingen blijven op langere termijn
    Hopelijk kunnen we een Chat van lotgenoten opstarten zodat we elkaar kunnen steunen en tips kunnen geven

    JOIN THE CITALOPRAM CLUB
    YOUR WELKOM

    Groetjes Claudia

    Reageer
    #3

    @Claudia, ik heb zelf geen Citalopram geslikt maar moet elk gebruik van een SSRI met klem afraden.
    Een SSRI kan zeker je angstklachten sterk verminderen maar alle SSRI leiden tot gewenning die, zekr na jarenlang gebruik, bijna onomkeerbaar is. De onttrekkingsverscijnselen worden door veel gebruikers omschreven als "de hel op aarde" en bruikbare afbouwschema's worden niet meegeleverd.
    Fabrikanten ontkennen alle problemen, en in navolging daarvan de meeste psychiaters ook.
    Bedenk dat het vooral hun (commercieel) belang is om jou aan de pillen te krijgen en te houden.
    Citaopram is wel beschikbaar als suspensie waarmee geleidelijk afbouwen makkelijker is.
    Desondanks zou ik adviseren om een andere oplossing te zoeken voor angst en/of depressie. Pillen zijn nooit een levenslange oplossing.

    Reageer
    #4

    Thanks Klaas voor je berichtje terug

    Ik begrijp je standpunt en je hebt gelijk
    De bijwerkingen zijn zo heftig dat ik al buikpijn heb bij het idee dat ik 8 weken super slecht zal zijn (geen leuk voor uitzicht )

    Ik ben met je eens dat medicatie geen oplossing is
    maar heb jaren op koffie en wiet geleefd en mijn lichaam kwam in protest.vandaar dit alternatief .
    Ik begrijp uit je verhaal dat als je wilt stoppen de gewenning groter is als men doet voorkomen ,maar als je een groot deel van je leven door angst niet geleefd hebt, ben je op je 47 ste levens jaar toe aan eindelijk een normaal functioneren. Dus zoek je naar een middel wat dat tot stant kan brengen als dat zonder middelen niet lukt. Ik vind de verhalen die ik in 1 dag heb opgespeurd op internet niet veel belovend genoeg nog . De meesten praten over de heftige bijverschijnselen en als je stopt is er niks verrandert omdat het alleen je probleem maskeert en niet oplost . Heb je een gezonder alternatief voor mij ?

    Ik wens je succes en veel geluk Klaas
    en een hele fijne dag verder en bedankt voor je reaktie [img size=320]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/150725623_15394581_114946168.jpg[/img]

    Reageer
    #5

    CHAT voor mensen die CITALOPRAM slikken
    ---------------------------------------
    We zijn erg benieuwd naar jouw bevindingen [img size=276]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/chat_log.jpg[/img]

    Reageer
    #6

    Je bent van harte welkom [img size=574]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/deurmat_welcome___rood_gestreept___kokos___mars_and_more_0_.png[/img]

    Reageer
    #7

    @Claudia, misschien maak je je vragen beter duidelijk door ze niet in 6 threads tegelijk te posten... 🙂

    Ik lees dat je jaren hebt geleefd op koffie en wiet, en dan denk ik dat ik geen moraal ridder ben als ik zeg dat dat misscien niet goed voor je lichaam en geest is geweest.
    Ik zou de gezonde weg kiezen en kijken of je je eet- en drinkpatroon kan verbeteren en je lichaam weeer tot rust latne komen.
    Als ik lees dat je 47 bent en door angst niet geleefd hebt is er duidelijk iets aan de hand... Dat zou ik gaan onderzoeken, evt. met een goede alternatief therapeut die niet alleen praat maar ook voelt.

    Het grote probeem met deze medicatijn zit hem inderdaad in de ontwenning. Het alternatief is nooit meer stoppen maar dan ben je tot en met de laatste dag van je leven afhankelijk van pillen waarvan niemand weet dat de langetermijn gevolgen zijn.
    Zelf ben ik doodziek geworden van afkicken van Seroxat, en daar tegen een muur van ontkenning, onwetendheid en onkunde in de medisch/farmaceutische wereld aangelopen. Ik zal daar nooit meer op vertrouwen.
    Als je nog niet begonnen bent aan de Lexapro zou ik ernstig overwegen om andere wegen te zoeken.

    Reageer
    #8

    Klaas ik slik geen Lexapro maar CITALOPRAM
    ben met de 2e dag 10 mg bezig en mijn maag begint lichtelijk gevoelig te voelen en opgezet
    Ik ben bang dat mijn maag het niet aan kan
    omdat dit mijn eerste verschijnselen zijn
    heb ik aan mijn huisarts en apotheker gevraagd of ik niet beter een maag beschermer er bij kan slikken maar ze verzekeren mij alle 2 dat dat niet nodig is .
    Het kan ook de overgevoeligheid zijn door het blowen wat nu aan het licht komt misschien

    Ik neem je verhaal te harte
    maar wil 8 weken proberen
    met 10 mg misschien is dat al voldoende
    geen idee

    Maar snap je stantpunt het lost niks op het maskeert je probleem als je stopt heb je nog een groter probleem op langere termijn
    Zal dat zeker laten mee wegen na 8 weken
    Of ik wel afhankelijk wil zijn aan weer een ander verslavend middel dat niet geneest maar alleen onderdrukt.
    Dan begrijp ik je verhaal dat het beter is om naar een andere vorm van hulp te zoeken
    ga er over na denken Klaas bedankt voor je bericht en ik plaats niet 6 x hetzelfde bericht hoor als je dat bedoelt. Het is de bedoeling dat het een lopende Chat word over CITALOPRAM met lotgenoten

    Wens je een goed weekend klaas
    en succes met alles wat je onderneemt
    Groetjes Claudia [img size=250]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/CHATRO_1.PNG[/img]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Lexapro is Escitalopram, en is een meer zuivere vorm van Citalopram.
    Succes met je beslissing, en ook een goed weekend.

    Reageer
    #10

    hallo claudia,

    Ben zelf ook 47 en snap hoe jij je voelt. Zelf ben ik in in april gestart met de citalopram 20 mg. Tja het je voelt eerst niet goed maar na een aantal weken zie de mooie dingen in je leven weer verschijnen. Dus het is zeker de moeite waard. Als je een extra stofje nodig hebt. Ik heb zelf zo iets je moet dingen toch zelf ervaren en er is geen mens gelijk. Vriendinnen van mij hadden nagenoeg helemaal geen bijwerkingen zo zie je maar. Succes en laaeven weten hoe het gaat

    Reageer
    #11

    Medicijnen thema's

    Gebruik van het antidepressivum citalopram, ook bekend onder de merknaam Cipramil, mag de dagelijkse hoeveelheid van veertig milligram niet overstijgen.

    Een hogere dosis kan tot levensbedreigende hartritmestoornissen leiden. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

    Eind augustus liet de FDA een waarschuwing uitgaan over het gebruik van het antidepressivum citalopram, merknaam in Nederland Cipramil. Meer dan veertig milligram per dag kan leiden tot hartritmestoornissen, mogelijk zelfs tot hartstilstand. Bovendien, zo voegt het agentschap eraan toe, draagt een dosis van meer dan veertig milligram per dag niets extra’s bij aan de bestrijding van de depressie.

    Generiek middel
    In Nederland wordt Cipramil op de markt gebracht door farmaceutisch bedrijf Lundbeck. Daarnaast wordt citalopram als generiek middel gemaakt door verschillende farmaceutische fabrikanten. Samen hebben ze een aandeel van zestien procent in het totaal van de antidepressiva. Het is niet bekend hoe vaak een dosis van meer dan veertig milligram per dag wordt voorgeschreven. In het psychiatrisch formularium wordt een gemiddelde dosering per dag van twintig tot zestig milligram genoemd.

    Waarschuwing
    Een woordvoerder van Lundbeck laat weten dat het bedrijf het eens is met de aanbevelingen die de FDA op basis van het citalopram ECG-onderzoek heeft gedaan. Ze zal wereldwijd de voorschrijfinformatie aanpassen. Dat ook de fabrikanten van citalopram zullen volgen, ligt in de lijn der verwachting. Of er een speciale brief naar alle voorschrijvende artsen zal uitgaan met de waarschuwing niet meer dan veertig milligram van dit medicijn voor te schrijven is nog onbekend. Lundbeck zal dit eind september op Europees niveau – in de farmaceutische afdeling van het Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) – aan de orde stellen.

    Levensbedreigend
    Hoogleraar farmacotherapie bij psychiatrische patiënten, Anton Loonen, verwacht dat het Europese zusteragentschap EMA en het College Beoordeling Geneesmiddelen de waarschuwing van de FDA zullen overnemen. Loonen benadrukt dat de kans dat deze bijwerkingen optreden erg klein is. ‘Sommige mensen hebben door aanleg een iets vergrote kans om hartritmestoornissen te krijgen van citalopram en heel soms leidt dat tot een hartstilstand. Maar het is een kans van een kans van een kans.’ Loonen vindt dat er doorgaans teveel belang wordt gehecht aan zo’n zeldzame bijwerking. ‘Deze moet wel afgewogen worden tegen de heilzame werking van het medicijn bij een aandoening die op zich al levensbedreigend is.’

    Waarschuwing
    Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is op de hoogte van de FDA-waarschuwing en beaamt dat deze op de agenda van de CHMP staat. Gezien de ernst van de waarschuwing verwacht de woordvoerder van het CBG dat er snel een waarschuwingsbrief naar de voorschrijvers van citalopram/Cipramil gaat. Deze brief wordt door de fabrikanten verstuurd. Het CBG plaatst hem op zijn website. (ML)

    Reageer
    #12

    Ik slik sinds 5 dagen citalopram 20mg.. kvoel me vreselijk....
    Kan mijn voeten niet stil houden.. zie af en toe wazig.. ben misselijk. Totaal geen eetlust.. zweten.. overgeven. Duizelig. Hoofdpijn.. hpe lang gaat dit nog duren? Ik lees overal dat je mpet doorzetten maar das niet makkelijk!

    Reageer
    #13

    @Claudia,

    Ja ik lees de berichten hier nu pas, 9 maanden later, dus ik hoop niet dat ik de houdbaarheidsdatum heb overschreden of zo.
    In elk geval wil ik wel mijn persoonlijke ervaringen (en die gaan ongeveer 7 jaar terug) met Citalopram hier neerzettten.
    - Om te beginnen had het merk/fabrikant invloed op de werking; dus het ene merk citalopram was zeker het andere niet. Het ene merk daar werd ik nerveus van, terwijl een ander merk (is niet meer in de handel en ik weet ook echt niet meer hoe het heette)heel goed aansloeg.
    - Ik slikte C. vanwege angstproblemen (ik was bang voor paniekaanvallen in de auto dus durfde geen auto meer te rijden).
    - Ik kreeg alle bijwerkingen die beschreven staan in de bijsluiter (ik werd o.a. zwaarder, slomer, slaperiger)
    - Daar staat tegenover dat het middel heel goed bij mijn problemen aansloegen. Na ongeveer 1 jr. C geslikt te hebben, stopte ik, maar ik kon nog op dat wat er in mijn lichaam aanwezig was een heel lange tijd op teren. Dus ik durfde gewoon weer autorijden.
    - Ik denk er weer over op dit moment om het te gebruiken, omdat ik me er rustiger bij voel. Maarik ben ook na aan het denken over een alternatief, bv. L-tryptofaan.

    Reageer
    #14

    Anoniem,

    ik ben 3 dagen geleden begonnen met het inslikken van citalopram, ik heb het voorgeschreven gekregen voor mijn angststoornis en depressieve gevoelens. Moet zeggen dat het me nogal zwaar valt, ben erg onrustig, slaap slecht en als ik wakker Wordt heb ik een zenuwachtig gevoel die door mijn hele lichaam gaat, hele dag door koude en zweterige handen en voeten en dit alles met 10 mg citalopram. Heb er ook oxazepam bijgekregen en probeer dit zo weinig mogelijk te gebruiken. Heeft iemand hier ervaring mee? Zou ik de eerste dagen de oxazepam gebruik toch Maar vermeerderen?

    Reageer
    #15

    Ik zou in eerste instantie even het voorschrift van de arts aanhouden.

    Reageer
Reageer op: CITALOPRAM


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief