ontweningsverschijnselen fentanyl hoe lang? en hoe afbouwen

 • #1

  Ik gebruik nu een half jaar fentanyl ik gebruikte 50ik ben door nu nog onduidelijke redenen heel veel afgevallen waardoor 50gram veel te zwaar werd voor mij mijn huisarts zij we gaan naar 25 gram ik slik er nog wel oxynorm en tramadol bij omdat mijn pijnklachten nog niet opgelost zijn en 25 gram niet genoeg is maar nu heb ik al 3 weken ontwenningsverschijnselen en normaal plakte ik na 3 dagen maar nu red ik dat niet meer en moet het na 2 al.
  Ik word helemaal gek van dat onrustige gevoel herken mezelf niet meer ben zelfs bang dat ik mezelf wat aandoe eerst begeleide mijn huisarts me erg goed maar nu zegt hij alleen maar ja dat is nou eenmaal afkicken.

  Op dit moment is verder zakken niet handig vanwege de heftige pijn maar dit laat me zo erg schrikken en ik zie het minderen somber tegemoet.

  Dus mijn vraag is god lang duren ontwenningsverschijnselen.

  En weet iemand iets wat de verschijnselen kan verzachten en dan vooral snachts ik dis geen oog meer dicht.
  De oxynorm verzacht het wel iets maar dat kan ik smacht niet nemen want dat houd me wakker tramadol ben ik opeens allergisch voor dus moet ik nu mee stoppen dat gebruikte ik eerst voor smacht maar maakte me niet echt rustig as l zei huisarts van wel nu kreeg ik codeine maar dat maakte de verschijnselen alleen maar erger.

  Ik maak volgende week opnieuw een afspraak met mijn huisarts maar iemand tips?

  Reactie
  #2

  Sorry ik zie nu pas de fouten in mijn bericht maar typ dit op mijn mobiel

  Reactie
  #3

  Lees ook:

  Nieuw idee?
  http://www.dokter.nl/forum/Over-Dokter.nl/250859-Nieuw-idee.html

  Reactie
  #4

  Ik heb fentanyl 100ug al 5jaar wil afkicken maar weet dat de ontweningsverschijnselenheftig zijn dat mensendie t koter als mij gebruikte er gek van werden en stuipen krijg je zware koorts,misselijk,moe ik heb m ook na2dg al nodig nu heb ik me aangewendprecies om de 72uur en verschijnselen zijn weg maar ze zijn me ooit 24uur vergeten te plakken dacht dat ik doodging,stuimpen etc. Zo voelt afkicken dan aan ik heb al jaren tramadol 50 ik gebruik ze niet mn diabetes gaat te snel al kanten op,maar ik ben 34jr,n n ongeval kwam dit alles niemand die me controleerde tot dat ik er zo gek van word om de 3dg. En de helfrt van de tijd komen er kruiken in vagen van de huid werkt ie niet..
  Ik krijg ook op recept precies 10 pleisters voor28dg. Dus teveel kan niet toch met prikken te hoog morfinewaarde....mr in ieder geval ben ik iedere dag bang om naar de dag te gaan dat ik stop na5jr.en dosering is ook nog zo hoog ik krijg t moeilijk.ik wou t liefste opname,je gaat rare dingen doen ik woon alleen niet verantwoord...dat spul pakt jou,en jij t spul mr t pakt je veel harder terug,met stoppen en pillen kan ik tegen ik krijg al veel!

  Reactie
  #5

  Afkickverschijnselen is niet nodig. Je moet heel langzaam afbouwen. Vraag aan huisarts een afbouwschema. Ik had er ook één en ik ging zes dagen 75 plakken, toen zes dagen 50 toen zes dagen 37, toen zes dagen 25ug en toen naar twaalf en toen een halve pleister en toen kon ik stoppen zonder problemen... Rustig afbouwen in overleg met een arts. Heel belangrijk!

  Reactie
  #6

  fentanyl 75ug ik moet 1 pleister om de 3 dagen aanbrengen door een hernie l4enl5 en een sudeck op mijn spier in mijn bil ik neem dit medicijn een anderhalf jaar maar de huisarts had nooit gezegt dat het verslaving teweeg brengt met alle gevolgen vandien ik ben zoo verslaaft dat ik op 1 dag nu nog 3 3 pleisters laat smelten in mijn mond natuurlijk heb ik geen pijn meer maar ik ben zekers al 7 maanden aan het afbouwen en het lukt niet . De pijn komt terug en is zekers 5x zoo erg .
  Nu ik gaa het anders doen ik laat mij opnemen in een ontweningkleniek want thuis ik woon alleen is dit zeer gevaarlijk die ontwening .daardoor laat ik mij opnemen . Je mag niet vergeten
  fentanyl is 80 tot 100 maal zwaarder dan heroine en morfine . Ik kan maar 1 ding zegen begin er niet aan dit is zeer straf spul . En STEEK ZE AUB NIET IN JE MOND een overdosis is met dit spul zeer rap gebeurd .ik laat wel weten hoe het verloopt in de kleniek
  En ik wens iedereen veel sterkte

  Reactie
  #7

  Ik bedoel 3 pleisters geen 33 dan ben je zeker dood

  Reactie
  #8

  hallo, ik gebruik ook 100ug per uur pleisters al enkele jaren. Ik vervang om de 3 dagen en knip dan de oude pleister in 3 stukken. Ik gebruik de oude pleisterstukken als extraatje in mijn mond. Ik merk wel dat ik daar niet meer zonder kan. Ik zou graag van dat extraatje af willen en terug gaan naar pleister van 75ug per uur. Ik zie alleen erg tegen het afkicken op thuis. Hoe werkt dat in n kliniek? Kosten betaald door de ziektekostenverzekering?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hallo,

  ook ik gebruik nu sedert een paar maand fentanyl 50 pleisters. omdat die meer kwaad deden dan goed, ben ik aan het afbouwen. Dat dit zo zwaar en lastig zou zijn had ik niet durven denken. Beven, zweten hartkloppingen geen eetlust, schrik, moeilijkheden met slikken, paniek alom,.... ik zou dus ook heel erg graag afkicken in een ontwenningskliniek, maar weet niet goed hoe die stap te zetten en ben vooral bang voor de reacties van mn omgeving. kan er aub iemand mij helpen?

  Reactie
  #10

  Je moet je vooral niks van je omgeving aantrekken. Die hebben de klachten  niet en weten niet waar het over gaat. Bespreek het in eerste instantie met je huisarts.

  Reactie
  #11

  Ik gebruik al 6 jaar fentanyl 50 mg pleisters daarnaast heb ik lyrica tot 600 mg per dag inmiddels  afgebouwd naar 150 mg maar dat is ook al heel moeilijk het hele lichaam  reageert  op  de afbouwing ik heb last van al mijn zenuwen en probeer  ook met de pleisters te stoppen maar ik word gek van de pijn en rusteloosheid wie weet  een tip want zo ziet ik het niet meer zitten.

  Reactie
  #12

  Je moet niet beide middelen tegelijk afbouwen. En afbouwen met de fentanyl moet uiterst zorgvuldig en langzaam gebeuren. Eerst 1 middel afbouwen en als je daar stabiel op bent pas aan het andere middel beginnen.

  Reactie
  #13

  Ik heb ook zoo een schrik om die fentanyl te afbouwen ziek dat ik ervan ben ongeloofelijk . Alle bijwerkingen heb ik behalve koorts enorm koud rustelooze benen diaree en ik woon alleen . En daardoor ben ik zoo zeer bang . Ik kan maar zegen het is een gevaarlijk medicijn . Als ik geen neem ik kan niks. maar niks geen fut meer . Ik denk voor een opname in een ontweningskleniek ben gewoon te bang alleen in mijn huis . Ik kan je verzekeren maar ziek ben je van die ontwening en nog geen beetje amaai

  Reactie
  #14

  Hoi,

  ik gebruik zelf ook de pleisters en daarbij kortwerkend en langwerkend pillen en ik zal je vertellen dat ik de dag vervloek dat ik dit ooit heb genomen.

  Natturlijk slik ik dit voor hevige pijnklachten maar de hoofdreden is dat ik het nodig heb ik ben gewoon zonder het zelf in de gaten te hebben verslaafd geraakt aan deze middelen en ven al een keer opgenomen geweest om af te kikken en ik kan je vertellen dat was een hel die ik nog nooit heb meegemaakt verschrikkelijk zeg en ben dus ook gestopt met de opname.

  Wat een troep is dit ik zit inmiddels flink in de put en weet niet wat te doen want de reactie die mijn lijf heeft op het minder nemen dan mijn dagelijkse dosis is vreselijk en heel slecht te doen ik zit dan ook weer te denken aan een opname

  ik hoop dat het jou wat beter zal vergaan en als het je lukt bouw die troep zo snel mogelijk af en begin er nooit meer aan

  veel succes en heel veel sterkte toegewenst groetjes Ruud

   

  Reactie
  #15

  Hier veel ervaring met afkicken van fentanyl en of oxycontin. Als eerste is t belangrijk te weten dat als je met de pleister douched..Je in constante onrust kunt raken. Door de warmte geeft de pleister meer af en daarna heb je tekort. Vele weten dit niet. Je kunt minderen door steeds een millimeter van de pleister af te knippen en dit per week een millimeter meer af te knippen. Wat vaak beter te handelen is is over te stappen van de fentanyl pleister naar oxycontin. Dus 50 mg fentanyl is 40 mg oxycontin.  Dan doe je 3 dagen 20 ochtend 20 avond. Dan 20 ochtend 15 avond voor een week. Dan 15 ochtend 10 avond voor een week enz. Er is wel een overgang van pleister naar pillen.  Dat komt neer op de laatsteerste dag van de pleister neem je ook de oxycontin al in. Daarna zonder pleister verder de volgende dag. Soms kun je oxynorm erbij nemen maar als je dat te vaak nodig hebt dan betekent t dat je langzamer af moet bouwen. Sterkte allemaal.

  Reactie
Reageer op: ontweningsverschijnselen fentanyl hoe lang? en hoe afbouwen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief