Sertraline ophogen

 • #1

  Sinds 4 dagen slik ik 75 mg sertraline (Zoloft). Daarvoor heb ik 8 weken lang 50 mg geslikt, maar er kwam nog af en toe angst doorheen 'prikken' dus de psychiater stelde voor om de dosis te verhogen. Voelde me met die 50 mg wel echt al stukken beter: vaak heel relaxt, minder piekeren en (sociaal) veel actiever. Hiervoor heb ik nooit antidepressiva geslikt dus ik was blij dat het in één keer raak was. Echter, sinds ik die 75 mg slik voel ik me totaal niet meer ontspannen of relaxt. Dat hele relaxte gevoel dat ik had is weg en ik voel me geïrriteerd en afgestompt. Merk wel dat ik minder pieker, maar voel me eerder gesedeerd dan kalm. Mijn vraag aan jullie: moeten mijn hersenen zich gewoon aanpassen aan die nieuwe dosering en ga ik me uiteindelijk stukken beter voelen? Of is dit een slecht teken? Had tijdens het starten met deze medicatie ruim 2 maanden geleden totaal geen last van verergering van angst/stemmingsklachten.

  Ik hoor het graag als jullie ervaringen hebben met deze klachten door het ophogen van een SSRI dosis en hoe het uiteindelijk bij jullie is afgelopen! Ik ben overigens een vrouw van halverwege de 20!

  Reageer
  #2

  Ik heb ongeveer een jaar een ssri gebruikt en wat ben ik blij dat ik er van af ben, ben weer 100% mijzelf, heb een jaar als een zombie rond gelopen. Mijn advies is kappen met die rommel
  Maar ja, ik ben een gebruiker met slechte ervaringen dus daar kun je ook niks mee maar ik herken zeker sommige dingen in jou verhaal.

  Reageer
  #3

  Hier nog een gebruiker met zeer slechte ervaringen.
  Moet er wel bij zeggen dat ik de ssri niet had tegen een depressie,maar tegen zenuwpijn.
  Het gevoel wat jij beschrijft, had ik ook heel erg.
  Volgens mijn huisarts omdat de dosis te hoog was voor iemand zonder depressie of angstklachten, dan kun je er depressief van worden.
  Ik zou je aanraden met je behandelaar te overleggen om eerst te blijven bij de dosis waarbij je je nog wel goed voelde.

  Reageer
  #4

  Het kunnen ook bijwerkingen zijn van het ophogen. Dat zou dan wel van tijdelijke aard moeten zijn

  Reageer
Reageer op: Sertraline ophogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief