Ik slik seroxat 20 mg en de ggz arts wil mij langzaam laten ophogen

  • #1

    Omdat een ophoging vN 10 mg seroxat niet goed uitpakte wil mijn ggz psychiater sdit nu starten met een kleine dosering van 2 mg. Maar dat is niet leverbaar. Heb geprobeerd stukjes van 2,5 mg te maken met een pillensnijder. Dit geeft geen precies resultaat en weet dus niet of dit verstandig is.5 mg gaat wel precies. ik ben zeer gevoelig voor bijwerkingen.
    Is het een optie om dit te proberen uiteraard in overleg met mijn behandelaar. En heeft iemand ervaring met ophogen van 5 mg ipv 10?

    Reageer
    #2

    Dit is een vraag om met je behandelaar te bespreken, niet voor een forum waar geen artsen of psychiaters zijn.
    Want de ervaring van iemand anders zegt helemaal niets over hoe het bij jou uit zal pakken,iedereen reageert anders op medicatie.
    Je geeft zelf aan bang te zijn dat 2 mg niet nauwkeurig genoeg gedoseerd kan worden en je bijwerkingen krijgt. Dan zou ik 5 zeker niet zonder overleg met je behandelaar proberen aangezien dat meer dan het dubbele is wat die heeft voorgesteld.

    Reageer
    #3

    Ik zou je adviseren om
    Te gaan afbouwen naar beneden. Zorgen dat je van seroxat af komt en zoek een behandelaar die geen seroxat/paraxetine meer voor schrijft maar een beter alternatief. Er zijn genoeg behandelaars dit dit om zeer goede redenen niet meer voor schrijven.

    Reageer
Reageer op: Ik slik seroxat 20 mg en de ggz arts wil mij langzaam laten ophogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief