Aspirine en ibuprofen

 • #1

  Hallo,

  Ik wil u een vraag stellen omdat mijn vriend mij in paniek gekregen heeft. Ik heb menstruatiepijn en heb hier een week voor elke dag een aspirine 500 mg ingenomen. Had vandaag ook wat hoofdpijn dus in de ochtend 9u weer de aspirine ingenomen en omdat de hoofdpijn niet wegtrok ook 5 uur later een ibuprofen ingenomen, nou zegt mijn vriend dus dat dit uiterst gevaarlijk is en ik hierdoor een maagbloeding kan krijgen. Hoe groot is het risico op basis van wat ik hier zo juist getypt heb? Had namelijk geen idee en ik ben op de kast gejaagd!

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet

  Reageer
  #2

  Dat valt nog wel mee, maar beter is het om dan 1000 mg paracetamol te nemen en geen aspirine

  Reageer
  #3

  Ja klopt, ben ik me nu ook bewust van.. het risico is dus niet zo hoog of moet ik nu alert blijven?

  Reageer
  #4

  Zoals ik al schreef: dat valt wel mee hoor.

  Reageer
  #5

  Oke bedankt, excuus voor het nogmaals vragen. Het is gewoon een antwoord waar ik veel kanten mee op kan. Dus nu een dag later hoef ik er niet meer bang voor te zijn of wel?

  Reageer
  #6

  Hey,

  Zo als ik het lees, geeft het niet dat je voor deze keer aspirine met ibuprofen hebt gecombineerd.

  Beter is de volgende keer paracetamol met ibuprofen samen te nemen. Dan mag je als volwassene 3x verdeeld over 24 uur 600mg ibuprofen samen met 1000mg paracetamol samen innemen. Dit kun je veilig meerdere dagen achter elkaar doen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #7

  Hallo suzan, bedankt voor je reactie.. begrepen! Ik heb nu 24 uur niks meer ingenomen. Ik neem aan dat als ik nu geen pijn heb, dat ik ook geen gekke dingen meer kan krijgen? Of heb je hier 24 uur naar inname nog kans op? 🙂

  Reageer
  #8

  Hoi,

  Zoals ik de reactie van John op jou berichtje lees, hoef je daar niet bang voor te zijn,omdat je die combinatie maar éénmalig hebt genomen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Aspirine en ibuprofen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief