Laatste gedeelte afbouw paroxetine; wanneer eventuele bijwerkingen

 • #1

  Hallo,

  Ik ben sinds een aantal maanden aan het afbouwen van de paroxetine. Sinds november slikt ik 10 mg, sinds afgelopen week overgegaan naar de 5 mg.

  Nu vraag ik me af wanneer ik eventuele bijwerkingen kan verwachten en hoe ik hier mee om moet gaan. Als ik lees dat het misselijkheid, duizeligheid enz kan verwachten, maak ik me daar eigenlijk niet zo veel zorgen om. Ik heb het idee dat dit “lichte “ bijwerkingen zijn waar ik doorheen moet.

  Klopt dit? Kan ik deze bijwerkingen gewoon proberen te accepteren en doorgaan met de 5mg?

  Zijn er tips om deze bijwerkingen te verminderen?

  btw ik weet dat als het psychisch niet goed gaat dat ik weer contact op moet nemen met de huisarts, maar voor deze andere bijwerkingen lijkt me dat niet echt noodzakelijk, of wel?

   

  Reageer
  #2

  Ik adviseer je om vanaf 5 mg toch rustig aan te doen. Liefst per mg afbouwen of langzamer. Houd de dosis 3 tot 6 weken vast en voel wanneer je lichaam gewend is geraakt aan de nieuwe dosering. De duizeligheid en misselijkheid zullen overgaan, maar wacht wel tot dit ook daadwerkelijk is gebeurt.

  Allerlei tips kun je elders op het forum vinden. Ik zelf gebruikte Efexor/ Venlafaxine. Heb er genoeg over geschreven en qua ontwenningsverschijnselen vergelijkbaar. Tip, stap over op vloeibare variant van Paroxetine of tapering strips

  Reageer
Reageer op: Laatste gedeelte afbouw paroxetine; wanneer eventuele bijwerkingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief