Paroxetine opbouw

  • #1

    Wegens depressie gestart met paroxetine 5mg.
    Hiervoor heb ik een pillensnijder gekocht om zo de pil van 20mg exact door 4 te delen. De pil is een filmomhulde die je door 2 kan delen. Ik snijd de helft nog eens door 2. Soms heb ik bang dat er iets van het pilletjes achterblijft in mijn slokdarm en schade aanricht, omdat de filmomhulde tablet niet meer intact is. Kan dit? Ik neem het met een glas water, maar de pil brokkelt al een beetje af tijdens het innemen..

    Reageer
    #2

    Er blijft niks achter in je slokdarm als je er water bij drinkt

    Reageer
    #3

    Wat gek om met 5 mg te beginnen en helemaal op deze manier? Er zijn ook pillen van 10 mg die dan slechts door de helft hoeven te worden gebroken.

    De vloeibare variant lijkt mij ook wat geschikter in dit geval.

    Hoop in ieder geval dat het je helpt, dat blijft toch het belangrijkste!

    Reageer
    #4

    In België is er geen 10 Mg variant... En waarom gek? Is dat zo gevaarlijk?

    Reageer
    #5

    Geen 10 mg variant van paroxetine? Eigenlijk schandalig. Als je dit middel wilt afbouwen als je genezen bent van je depressie kun je dit het beste milligram voor milligram doen.

    Reageer
    #6

    'genezen' staat tussen vette aanhalingstekens trouwens.

    Reageer
    #7

    Als er geen 10 mg is dan lijkt me de suspensie (seroxat) een betee alternatief. Ben het met _87_ eens dat het eigenlijk best "schandalig" is..Misschien ff kontakt met HA in dit geval?

    Reageer
    #8

    Sowieso vind ik deze middelen vaak barbaars te noemen. Je hebt een depressie of angstklachten, vertrouwd je arts en neemt dit soort middelen. De opbouw is vaak pittig en soms grillig te noemen onder de noemer; de klachten worden eerst erger. Maar eigenlijk is het je lichaam wat zit verzet tegen een lichaamsvreemde stof. Vaak moet de dosering worden opgehoogd, omdat je lichaam zich niet zomaar laat foppen, en als je er dan vanaf wilt, begint je lichaam weer te protesteren. En dat allemaal omdat je met angst, paniek of depressie zit. Het is vaak een gebrek aan tijd om de mensen een juiste behandeling aan te bieden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zit nu op 10mg(halve tablet)maar omdat de pil vaak bleef hangen in de keel. Steek ik vanaf nu de halve tablet in een gelule en slik ik deze door na een groot glas water. Nu is mijn vraag of dit een slechte methode is op een halve pil in een gelule te steken. Normaal wordt er enkel poeder gestoken in een gelule.. wordt het nu veel trager opgenomen? En duurt het lang voor de halve pil uit de gelule komt?

    Reageer
    #10

    De opname zal iets langzamer zijn, maar dat moet eigenlijk geen verschil maken

    Reageer
Reageer op: Paroxetine opbouw


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief