urineverlies na gebruik citalopram?

  • #1

    Ondanks een lage dossering citalopram mylan 10 mg, die ik 8 weken gebruikt heb, ben ik sinds 2 weken gestopt met deze medicatie. Ik lees in verschillende topics de bijverschijnselen bij afbouwen. Maar zijn er ook mensen met fysieke klachten? Ikzelf heb bijvoorbeeld last van licht urineverlies / nadruppelen. En ja, ik ben ook de nodige kilo's aangekomen.
    Hoop op jullie reactie. Gr. Ruud

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Ik kwam ook aan in gewicht toen ik stopte met citalopram. Misschien is je eetlust wel iets omhoog gegaan waardoor je iets meer binnen krijgt? ook kan het voorkomen dat je ietwat vermoeid bent omdat je gestopt bent waardoor je minder beweegt.

    Ik zou proberen om op je kcal behoefte te letten en lekker te gaan sporten.

    De bijwerking van urine verlies had ik niet zo veel last van, maar tijdens het gebruik van buproprion was mijn ontlasting ook wel ontregeld dus het zou goed kunnen dat dit bij jou ook zo is. Je zou het altijd met je huisarts kunnen bespreken!!

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Hoi Anoniem,

     

    Dank je wel voor je toelichting. Daarnaast ben ik ook gestopt met roken wat er waarschijnlijk ook wel mee te maken kan hebben. Alleen kan ik het urineverlies niet plaatsen. Volgens de bijsluiter kan dit wel, maar vroeg me af hoelang het duurt voordat dit dan weer verdwijnt na stoppen van medicatie. Dit zal toch ook wel een behaalde herstelduur nodig hebben.

    Reageer
    #4

    Hi,

    Ik verwacht dat de klachten mbt het urineverlies de komende dagen verdwijnen. Mocht je er over een dag of 7 nog last van hebben zou ik even contact opnemen met de huisarts.

    Groetjes

     

    Reageer
    #5

    Ik had dit verschijnsel bij het opbouwen van AD. Veel aandrang tot urineren en moeilijk op kunnen houden en controle over de blaas houden. Tijdens afbouw heb ik hier geen last van gehad.

    Reageer
Reageer op: urineverlies na gebruik citalopram?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief