serotoninesyndroom

 • #1

  Ik nam seroxat en doordat ik daar vaak ineens heel emotioneel van werd , hadden me al stemmingsstabilisator gegeven, diende ik over te schakelen naar cymbalta. Seroxat verhoogt de werking van cymbalta met 60 % bij een dosering van 20 mg. Studies met lagere dosis blijkbaar niet gedaan.

  Heb psychiater overtuigd van de taperingsstrips voor seroxat, want kende ze niet. Moest dus de cymbalta starten met 18 mg en seroxat 20. Zo langzaam overschakelen zonder al te veel problemen, tot ik op gegeven moment aan 90 mg cymbalta en 5 mg seroxat zat. Kreeg helse spierpijnen en kon totaal niets meer doen want gans lichaam was verkrampt.

  Advies was te stabiliseren tot klachten verdwenen, maar na 5 weken nog steeds hetzelfde. Voelde me ook af en toe koortsig en moest me voortslepen en had nergens energie voor.

  Eergisteren, ten einde raad door helse pijn, naar apotheker gebeld en alles uitgelegd. Luisterde aandachtig. Hij raadde me aan om met seroxat firect te stoppen en moet hem maandag terug bellen. Ik vermoedde dat hij dacht dat de twee middelen bij elkaar niet gingen.

  Heb 's anderendaags naar psychiater gebeld en alles nogmaals verteld, ook gesprek met apotheker. Toen vermoedde ze ook dat ik het serotoninesyndroom heb. Heb inderdaad koorts, hoge bloeddruk, maar vooral die pijn is niet te doen.

  Kan lichaam niet strekken want spieren zitten verkrampt, zelfs tenen en vingerkootjes doen pijn.

  Hier hier iemand onder jullie ook al gehad en wat hebben ze toen ondernomen?

  Hebben de klachten lang aangehouden ?

   

  Reageer
  #2

  Ik ben geen arts, maar deze symptomen kunnen volgens mij ook duiden op het afkicken van dit soort middelen. Vooral Seroxat is berucht en moet uiterst langzaam worden geminderd, alvorens te stoppen. Mijn advies zou zijn, maar ik zeg met klem, ik ben geen arts, afhankelijk van hoe lang je Cymbalta gebruikt zou ik deze ook afbouwen, dan stabiliseren en vervolgens uiterst langzaam dmv tapering ook seroxat uit je systeem. Maargoed, ik ben zelf dan ook absoluut geen voorstander van deze middelen. Neem magnesium, eet fruit, drink veel water en probeer de zon of iig buitenlucht in te gaan.

  Reageer
  #3

  Antidepressiva remmen de heropname van serotonine, in plaats van de aanmaak ervan te verbeteren. Daardoor remmen ze ook de aanmaak van melatonine. Een middel als Cymbalta werkt ook op het noradrenaline. Ook zorgen antidepressiva, net als andere medicijnen, voor verliezen aan vitaminen en mineralen, waaronder Q10, vitamine B en magnesium. Dit alles kan klachten geven tijdens gebruik maar zeker ook nog na het stoppen. Sowieso altijd langzaam afbouwen. Q10 is belangrijk voor je energie en spieren.

  Overigens kan je lichaam zelf allerlei neurotransmitters aanmaken, als je zorgt voor de juiste voeding en bepaalde voedingssupplementen; samen met voldoende lichaamsbeweging en daglicht.

  Reageer
  #4

  "Antidepressiva remmen de heropname van serotonine, in plaats van de aanmaak ervan te verbeteren. "
  Als de heropname van serotonine moet worden geremd, moet de aanmaak juist niet worden verbeterd.

  Reageer
  #5

  Ik heb langzaam op- en afgebouwd, maar weet van psychiater dat seroxat de werking van cymbalta verhoogd.

  Heb seroxat afgebouwd met taperingsstrips en lukte goed. Ik veronderstel dat de verhoging van 70 naar 90 mg zonder verdere afbouw de boosdoener is, want dat dan de seroxat te fel de werking van cymbalta verhoogd heeft.

  Daardoor moet ik nu seroxat laten om te zien of klachten dan verminderen. Heb in het verleden nog cymbalta gebruikt en geen last van gehad. Maar seroxat raad ik aan niemand aan .

  Reageer
  #6

  Voel me doodziek maagdarmklachten en spierreflexen trekjingen halkucinaties rnz

  Reageer
  #7

  Hi,

   

  Wat catootje zegt klopt volgens mij! antidepressiva kan een tijdelijke oplossing zijn maar is absoluut geen wondermiddel of iets wat daar op lijkt. Ik zou,  als je bent afgebouwd ook proberen om dit vol te houden en te Letten op het binnenkrijgen van de vitaminen,  gezond eten en drinken en voldoende beweging. Ik zou je niet adviseren om telkens op en af te bouwen of veel te schommelen in dosering,  dit is niet goed voor je stemming en brein.

  Mag ik vragen wat de reden is dat je medicatie gebruikt?

  Reageer
  #8

  Daar ben ik het volledig mee eens.

  Ikzelf heb ook een tijd dit soort middelen gebruikt, en wilde er, na stabiliseren, zo gauw mogelijk weer vanaf. Dit is gelukt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: serotoninesyndroom
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief