Constante aandrang

 • #1

  Ik heb sinds een dag of 5 steeds een aandrang om te poepen. De eerste 3 dagen kwam er amper iets uit, maar het voelde alsof er wel wat zat wat er zo uit zou kunnen komen..hoe hard ik ook perste, er kwam niets. Nu de laatste 2 dagen heb ik wel dat er veel uit kom, plakkerig en natte ontlasting,normaal van kleur. Maar ondanks dat ik die ontlasting kan lozen, blijft het gevoel van aandrang..alsof ik elk moment in mijn broek kan poepen, terwijl er niets zit. Mijn anus doet ook wat pijn alsof er sneetjes in zitten. Vandaag kwam er ook een plasje bloed mee, maar het was helder van kleur en zo te zien niet vermengt met de ontlasting. De huisarts denkt dat het gewoon obstipatie is, maar dat rot gevoel houdt niet op. Ik ben 25, man. Hoop dat het geen darm kanker is ofzo. Zou het nog iets anders kunnen zijn?

  Verder ook ineens veel last van branden maagzuur.

  Reageer
  #2

  Het zou een anusfisuur of een aambei kunnen zijn.
  Heb je al eens gekeken of er iets bijzonders is te zien?

  Reageer
  #3

  Aan de buitenkant is er niet echt iets bijzonders te zien.. Heb wel is vaker kleine scheurtjes aan de buitenkant wat een beetje bloed, maar nu voelt het alsof er binnen vocht zit ofzo. Echt een naar gevoel van aandrang. Zou er een aambei binnen in kunnen zitten wat bloed lekt en dat het daar dan zit te lekken wat aandrang veroorzaakt?
  Hoe waarschijnlijk zou het zijn dat het darm kanker is? Ik lees hier wel:

  Een blijvende verandering in je stoelgang (bijvoorbeeld verstopping of even een verstopping en daarna diarree die vaak erg sterk ruikt)
  Bloed en / of slijm bij de ontlasting
  Krampen in de buik
  Loze aandrang of het gevoel hebben dat de darm niet helemaal is geleegd.

  Krampen heb ik niet echt, maar de rest dus wel. Maar op 25 jarige leeftijd is het niet zo waarschijnlijk toch?

  WEL merk ik dat het iets moeilijker is om een vinger naar binnen te duwen, alsof de anus niet zo goed oprekt ofzo. Maar als ik wat heb geperst dan lukt het wel..voel dan niets bijzonders.

  Reageer
  #4

  Fissuurtjes zijn er dan toch. Het kan een inwendige aambei zijn inderdaad.
  Je zou eens een aambeienzalf kunnen proberen.
  Darmkanker is gezien je leeftijd wel erg onwaarschijnlijk. Zorg dat je ontlasting zacht blijft. Eet vezelrijk en dagelijks vers fruit. Zorg ook dat je voldoende drinkt. 1,5 - 2 liter per dag.

  Reageer
  #5

  Mijn ontlasting gaat dagelijks prima. Toch hou ik steeds het gevoel van aandrang. Wat zou dit kunnen zijn?

   

  Reageer
  #6

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen..heb je misschien een aambei?

  Reageer
  #7

  Heb sinds kort weer constante aandrang, als ik dan naar her toilet ga, komt er ook wel wat maar is weinig. Wordt er wel een beetje gek van jet belemmert me in alles. Ik gebruik zakjes met vezels, heeft het daar iets mee te maken?

  Reageer
  #8

  Hallo,

  ik kamp met hetzelfde probleem. Ik ben ook bij de dokter geweest, en waarschijnlijk heb je last van het prikkelbaredarmsyndroom. Je zult je dieet drastisch aan moeten passen om het zo draaglijk mogelijk te maken, een dagboek aanschaffen en elke dag noteren wat je eet. En de effecten van het gegeten voedsel. Na een paar weken kijken of je verandering merkt met bepaald eten. En daar dan je dieet op aanpassen.

  Gr Sjaak

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Goedemorgen,

  Ik heb constant aandrang om te poepen.

  En als ik naar de toilet ga om te plassen zit er ondanks dat ik niet gepoept heb toch ontlasting aan het wc papiertje.

  Is  heel vervelend, want het maakt me onzeker.

  Wat kan dit zijn?

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groet.

  Sterre

  Reageer
  #10

  Bij continue aandrang en vaak brij achtige ontlasting of diarree in combinatie met winderigheid, zeker laten testen op darmparasieten.

  Reageer
  #11

  Ik heb ook constante aandrang, bubbles en opblazen van anus/darmen en heb het gevoel nooit klaar te zijn; het belemmert mij ook in alles.

  Zijn er nog meer mensen die dit hebben?

   

  Reageer
  #12

  ik heb dat gevoel ook de laatste 3 dagen, zit ook nog bloed in mijn ontlasting en buikrampen. Ik zoek op het net wat de oorzaak kan zijn en dat bevreesd je soms maar het hoeft niet te zijn wat ik denk. ik blijf positief. Ik breng wel een bezoek aan de arts en na het onderzoek laat ik het jullie weten

   

  Reageer
  #13

  Sinds zo'n tien jaar heb ik ook met periodes last gehad van een indringend gevoel van aandrang zonder dat er iets kwam. Het beperkte me enorm, maakte het bijna onmogelijk om sociaal te blijven functioneren. Soms duurde het een paar dagen soms weken, waarin het dagelijks gedurende uren terug kwam. Ik zoch ook op fora als deze maar vond nooit de oplossing.

  Inmiddels ben ik zelf arts en weet ik vrij zeker wat dit is: proctitis. Een terugkerende ontsteking van mijn endeldarm.

  Aan mijn huisarts vroeg ik om mesalazine zetpillen. Als ik nu last krijg van dat gevoel, wat ik inmiddels al snel herken als geen normale aandrang, gebruik ik er een. En jawel, binnen een half uur nemen mijn klachten af! Als je meer klachten hebt dan alleen aandrang zou ik overigens aanraden om ook naar een MDL arts te gaan, om te testen op inflammatoire darm ziekten. Dan is er misschien een sterkere behandeling nodig. Ikzelf heb dat niet gedaan omdat dit mijn enige klachten zijn en deze zo goed onder controle zijn.

  Aan iedereen die ermee kampt, sterkte en hopelijk heb je hier wat aan!

  Reageer
  #14

  Wat als je al heel lang aambeien hebt en eerder nooit last hebt gehad van loze aandrang en sinds kort wel. Heb geen diarree.
  Hoe kan ik die drang doen stoppen.
  Het belemmert heel veel
  Wat tegen diarree is er maar ook iets tegen vervelende aandrang?

  Reageer
  #15

  Dan moet je iets aan de aambeien (laten) doen. Die veroorzaken en de meeste gevallen de aandrang

  Reageer
Reageer op: Constante aandrang
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief