Veranderde stoelgang en onverteerde stukken in ontlasting

  • #1

    Hallo Iedereen,

    Ik ben 24 jaar oud en heb sinds 5 a 6 weken last van erge problemen met mijn darmen.
    Het begon zo'n 5 a 6 weken terug, ik krijg een hele pijnlijke steek bij mijn anus ( die heb ik het laatste jaar af en toe) en toen ik wou afvegen zat het hele papier onder rood bloed.

    Vervolgens bleef ik vaker de na de wc moeten en had veel stress uiteindelijk een coloscopie gehad echter dat zag er allemaal goed uit ze konden niks vinden, en ik heb daarna geen bloed meer bij de ontlasting gehad.

    Na de coloscopie begonnen de klachten erger te worden, steken in de zij en net onder de ribben.
    Bloedtest gehad maar kwam niets uit.

    Vooral de laatste week begint de ontlasting toch wel slechter te worden, had op een dag rauwe andijvie en de volgende ochtend zat de rauwe andijvie door mijn ontlasting heen.
    Dag later spinazie op en die volgende ochtend zaten er hele klonten spinazie door mijn ontlasting die brok was een beetje geel.

    Zat ook een klein beetje geel slijm op de ontlasting.

    De dokter blijft dit maar wijten aan stress, want er is niks raars te vinden in bloed en tijdens de coloscopie.

    Kennen meer mensen dit soort klachten?
    Ben me ten einde raad, ik heb nooit gezondheid klachten gehad of iets met me darmen en op of andere dag heb ik hier last van.

    Reageer
    #2

    ( ik ben verder niet misselijk ook niet na het eten)
    Het is puur de stoelgang en af en toe de steken net onder de linker ribben kast en in de onderbuik.

    Reageer
    #3

    Stress en spanningen kunnen voor darmklachten zorgen.
    Maar een parasitaire infectie zou ook mogelijk zijn.
    Vraag de huisarts om je ontlasting te laten onderzoeken.Dat er onverteerd voedsel in de ontlasting terug te vinden is kan wel eens gebeuren. Dat is op zich niet zo erg.Na diarree kan dat nog wel eens voor komen omdat er dan nog een te snelle darmpassage is.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie Tandor.

    Mijn moeder is vorig jaar overleden door kanker ( niet aan de darmen)
    Daarom ben ik erg bang dat ze wat over het hoofd zien wat met kanker te maken zou kunnen hebben, maar de dokter blijft maar volhouden dat ik geen ernstige symptomen heb zoals vergrote lever en buik voelt wel goed aan echter de darmen waren wel wat hard door lucht.

    Ben 24 en heb ook al een vergrootte prostaat echter voelde die volgens de arts soepel aan. ( verklaarde ook meteen waarom ik al zeker vanaf mijn 18de vaak moest plassen)
    Ben afgelopen vrijdag wel op aandringen op bezinksel bloedgeprikt en op de psa waardes voor me prostaat omdat ik me daar ook al direct zorgen over ging maken.

    De ene dag heeft de ontlasting een mooie vorm en de kleur maar soms is het wat breiachtig vooral in de ochtend en ruikt het anders als normaal.

    Na de scopie was de ontlasting zoals pindakaas maar dat was naar een week weer bruiner echter heb ik de afgelopen 5 dagen steeds meer onverteerde resten in mijn ontlasting zitten.

    4 dagen terug zaten redelijk veel sperziebonen in ik had om half 6 gegeten en s'ochtends om half 9 was het er weer uit.
    Lijkt me wel wat snel?
    Dus heb sinds een dag of 5 onverteerde resten.

    De pijn klachten in de darm vooral met in en uit ademen soms heb ik zowel last van de rechter zij als in de linker net boven de heupen.
    En tijdens het lopen soms wat zachte en korte pijn steken onder me linker ribbenkast.
    De pijn klachten zijn 2 weken terug begonnen na de coloscopie.

    Waar ik mij het meeste zorgen over maak zijn de pijnsteken die soms uren wegblijven en soms even een prik geven.
    En in de avond heb ik meestel veel last van borrelende darmen ik boer ook meer sind al deze ellende begon.

    Reageer
    #5

    Spijtig voor je (jullie) dat je moeder je ontvallen is. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat dat er in hakt en ook voor onrust kan zorgen wanneer je klachten krijgt.
    Maar toch denk dat het ook goed is om toch te relativeren.
    Er zijn een aantal klachten die je beschrijft, die eigenlijk heel normaal zijn.

    Ik zal in de tekst van je vorige bericht afzonderlijk daarop reageren.
    ----------------------
    De ene dag heeft de ontlasting een mooie vorm en de kleur maar soms is het wat breiachtig vooral in de ochtend en ruikt het anders als normaal.
    [color=#4400bb]Dit is dus een heel normaal verschijnsel. De consistentie van ontlasting hoeft niet altijd gelijk te zijn. Ook de kleur niet. Dat is sterk afhankelijk van wat je eet en drinkt. Ook de snelheid van het passeren van voedsel in de darm speelt hierbij een rol. Spanningen, stress, angst maar ook verdriet kunnen daar sterk invloed op hebben. Ook na enkele dagen diarree is het heel goed mogelijk dat de kleur afwijkt, de consistentie verandert maar ook de passage sneller is. Dat kan tot gevolg hebben dat er onverteerde voedselresten in de ontlasting te vinden zijn.[/color]

    Na de scopie was de ontlasting zoals pindakaas maar dat was naar een week weer bruiner echter heb ik de afgelopen 5 dagen steeds meer onverteerde resten in mijn ontlasting zitten.[color=#4400bb]Na een scopie is dat een vrij normaal verschijnsel.[/color]

    4 dagen terug zaten redelijk veel sperziebonen in ik had om half 6 gegeten en s'ochtends om half 9 was het er weer uit.
    Lijkt me wel wat snel? Dus heb sinds een dag of 5 onverteerde resten.[color=#4400bb]Hier heb je dus een voorbeeld van een te snelle passage van voedsel in de darm. Dat kan dus allemaal nog steeds het gevolg zijn van de scopie en daaraan voorafgaande lediging door middelen i.v.m. de scopie.[/color]

    De pijn klachten in de darm vooral met in en uit ademen soms heb ik zowel last van de rechter zij als in de linker net boven de heupen.
    En tijdens het lopen soms wat zachte en korte pijn steken onder me linker ribbenkast.
    De pijn klachten zijn 2 weken terug begonnen na de coloscopie.[color=#4400bb]Het is goed mogelijk dat de stress/spanningen en de scopie toch iets meer impact hebben gehad op je darmen dan normaal gebruikelijk is. Je darmen zullen dus iets meer rtijd nodig hebben om weer te herstellen.[/color]

    Waar ik mij het meeste zorgen over maak zijn de pijnsteken die soms uren wegblijven en soms even een prik geven.
    En in de avond heb ik meestel veel last van borrelende darmen ik boer ook meer sind al deze ellende begon.[color=#4400bb]Deze klachten kunnen dan dus het gevolg zijn van bovenstaande. Het boeren komt toch vanuit uit je maag. Waarschijnlijk heeft het afgelopen jaar en waarschijnlijk ook al iets eerder toch voor meer klachten gezorgd dat je zelf in de gaten hebt gehad. Een irritatie van je maagslijmvlies of een ontsteking daarvan kan de klachten verklaren.[/color]

    Ik ben het dus wel met je huisarts eens, dat voornamelijk de stress/spanningen en de angst voor de nodige problemen zorgen. Vooral het feit dat je je toch ernstig zorgen maakt over je gezondheid, kan toch mede oorzaak zijn voor de klachten.

    Ik zou je willen aanraden om eens de columns over angst te lezen die ik heb geschreven. Daarin zie je wat angst, stress/spanningen met een lichaam kan doen. Bovendien kun je er ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen vinden die jij dus ook zou kunnen toepassen.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #6

    Tandor, heel erg bedankt voor uw bericht!
    Het wordt me nu al duidelijker door uw tekst!
    Eindelijk iemand die duidelijk uitleg kan geven, ik zal meteen uw columns lezen!

    Heel erg bedankt!

    Reageer
    #7

    Graag gedaan.
    Als er nog vragen zijn zie ik ze wel voorbij komen.

    😉

    Reageer
    #8

    Hoi hoi, inmiddels zo'n 2 jaar nadat je dit bericht hebt geschreven maar ik heb dus precies dezelfde klachten als jij! Pijn voornamelijkin de linker zij, vlak oneer de ribben, onregelmatige ontlasting (wat op zich niet ernstig hoeft te zijn) maar soms ook pijnlijke steken bij beide heupen.. heb alleen de laatste tijd niet iets stressvols meegemaakt dus daar zou het niet aan kunnen liggen. Was stress bij jou wel het geval? Is het nu inmiddels weg bij jou?

    Ik hoor het graag!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oh bij mij beginnen overeenkomsten dus pas bij dat jij ook pijn in je zij kreeg 🙂

    Reageer
    #10

    Wat jij fout doet is drinken tijdens en na het eten maar je bent niet de enige dit doen veel mensen.. je moet minstens 1 uur wachten na het eten totdat je gaat eten want anders spoel je al het onverteerde eten zo je darmen in want je maag heeft plus minus 3 uur nodig om het te verteren en als je gelijk drinkt spoel je alles weg en daarom zijn ze bij jou de volgende ochtend er weer uit het is een tip voor jou en combineer geen koolhydraten met eiwitten dit kan ook helpen want met koolhydraten reageert je maag anders dan met eiwitten en as je ze combineert word je maag gek en gaat die niks doen en daardoor heb je buikpijn doe hier wat mee ik hoop dat ik je hiermee help..

    Reageer
    #11

    Wat een onzin dat soort klachten te wijten aan stress voordat er een goed ontlastingonderzoek heeft plaatsgevonden!!! Heb zelf een parasitaire infectie bij mijn huisdieren en er gaat getest worden of ik ook ben besmet. Parasieten in de darmen kunnen levensgevaarlijk zijn! Op den duur alvleesklierdeficiëntie (EPI), leverontsteking (hepatitis), darmschade en nierproblemen bij een Giardia Lamblia infectie bijvoorbeeld. Vergis je er dus niet in; ik heb contact gehad met meerdere specialisten en bij kleine huisdieren gaat het een stuk sneller dan bij mensen. maar als er nooit getest is op parasieten en je hebt "ineens" na een X aantal jaren van darmklachten een leverontsteking of alvleesklieronsteking... Man, man, man inmiddels weet ik beter. Arts die niet goed test? Wordt vervangen door de volgende!

    Reageer
    #12

    ik heb altijd wat ik weet klachten zoals winderigheid veel boeren. geen darmbacterie, vandaag dus zwarte stukken in ontlasting, schrok me dood dacht dat t een bloedstolsel was, maar verder was de ontlasting goed. soms diaree soms keutels, net dus naar spoed gegaan, met dat zwarte ding. het is absoluut geen bloed en dat dacht ik daarna ook niet eerlijk gezegd, het had een vliesje, en ze hebben t door midden gesneden, ben blij dat het geen bloed is. maarjah vanwege mn hypochrondie raakte ik in paniek. wel wil ik beginnen met yoga, en gezonder eten, beter kauwen, en minder lucht happen. denk dat alle beetjes helpen. en stress heeft echt invloed bij mij, ik krijg meestal na een heftige paniekaanval meestal diaree.

    Reageer
    #13

    ik ben van plan naar een homepaat te gaan en op natuurlijke wijze mn klachten te verminderen.

    Reageer
    #14

    Misschien eet u teveel moeilijk of slecht verteerbaar voedael de onverteerde restgaat ervia de anus uit, met extra druk. Ik raad u aan geen voedsel vooral moeilijk verteerbaar in te slaan,indien u de proef op de som wil nemen raad ik u aan 1 week geen tros tomaatjes (klein en smakelijk, maar met harde schil) te gebruiken en het resultaat te , graag hoor ik dit verlopen is. John

    Reageer
Reageer op: Veranderde stoelgang en onverteerde stukken in ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief