Benauwdheid / Luchtbellen boeren ?

 • #1

  Ik heb al sinds ik mij kan herinneren last van het volgende (vage) symptoom. Het gebeurt bijna dagelijks dat ik in rusttoestand of bewegingstoestand (fietsen, lopen oid) dat ineens in een paar seconden benauwdheid krijgt in mijn slokdarm, net of ik geen lucht meer krijg.

  Dit gaat vervolgens gepaard met luchtbellen die naar boven komen in de vorm van boeren. Paar maand geleden had ik een hik-aanval die bijna de hele avond duurde, ook elke keer met die luchtbellen die naar boven komen.

  Mijn vraag is nu heeft dit maken dat ik waarschijnlijk een verkeerde ademhaling hebt. Of heeft dit te maken met je ribbenkast die tegen je luchtpijp aan drukt (Scoliose)?.

  Reageer
  #2

  Scoliose (oudgrieks: σκολιός, skolios = krom) is een zijdelingse verkromming van de rug (wervelkolom), waardoor één of twee bochten ontstaan.

  Het komt in meer of minder ernstige mate voor bij 4 op de 100 mensen. De wervelkolom draait meestal ook om haar as (dan spreekt men van een torsiescoliose) en veroorzaakt zo een bochel (gibbus).

  Men onderscheidt een S-vormige scoliose met twee bochten en een C-vormige scoliose met één bocht. Een S-scoliose benoemt men naar de convexe bolle kant van de grootste bocht; bijvoorbeeld een S-vormige thoracale scoliose, rechts convex van 35 graden.

  Lees verder/Bron:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Scoliose

  Reageer
  #3

  Hallo Mic,
  heb je daar dagelijks last van en hoe vaak moet je dan boeren? Mogelijk heb je inderdaad drukopbouw in je slokdarm en boer je dat weer uit. Vervolgens bouw je dat weer op en begin je opnieuw. Ik heb regelmatig patienten met deze klachten, namelijk veel (overmatig) boeren en/of borrelgevoel. Die hik vind ik heel interessant. Ook dat heb ik eerder gezien. Dit is een soort boer waarschijnlijk omdat er lucht meekomt. Ik hoor graag van je.

  Gr,
  J.

  Reageer
  #4

  Hallo Mic en Logopedist,

  Ik herken de klachten. Heb zelf ook aanvallen van benauwdheid bijv. als ik rustig op de bank zit oid. Ik voel een bepaalde druk in de slokdarm. Daarna laat ik vaak boeren en is de benauwdheid weer redelijk weg. Ook heb ik een borrelende maag en al sinds ik mij kan herinneren hik-aanvallen die ik zelf 'hik-boertjes' noem... Erg vervelend, zeker nu het in combinatie met een verstopte neus is. Hebben jullie een idee wat het is en wat ik hieraan kan doen?

  Groetjes F.

  Reageer
  #5

  Zou door hyperventilatie  kunnen komen

  Reageer
  #6

  De  hik en boeren kan komen door een volle maag. Kan ook komen door verkeerde ademhaling en stress. Zelf heb ik dat spanningen op mijn maag slaan. Op een gegeven moment ga ik dat boeren en ben ik het weer kwijt. Nu nog zien te voorkomen.

  Kan ook komen door magnesium en magnesium kan vele vage klachten teweegbrengen. Je voeding kan een rol spelen, alsmede bepaalde tekorten aan allerlei voedingsstoffen. Stoffen als magnesium en bepaalde vitaminen en mineralen kunnen wel helpen minder stressgevoelig te zijn.

  Reageer
  #7

  Ik herken de klachten en het maakt mij erg onrustig en angstig. Het is een gevoel wanneer het lijkt dat je slokdarm even wordt dichtgeknepen. Ik krijg het dan even heel erg benauwd/warm wat maar een paar seconden duurt.

  Wat de oorzaak is weet ik niet maar ik zou het graag willen weten. Heeft iemand anders al een oorzaak gevonden?

  Reageer
  #8

  Nog vergeten te vermelden: ik heb ook veel last van boeren laten. Het blijft soms maar doorgaan. Als ik probeer te letten op mijn ademhaling zodat ik niet teveel lucht inslik, dan lijken de klachten alleen maar te verergeren.

  H

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  Reageer
  #10

  Heb de laatste tyd erge last van boeren wat gepaard gaat met benauwdheid en de hik wie weet hier de oorzaak van

  Reageer
  #11

  Wellicht een geirriteerd maagslijmvlies. Ga met de klachten naar de dokter

  Reageer
Reageer op: Benauwdheid / Luchtbellen boeren ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief