Geen voeding mogelijk door reflux

 • #1

  Mijn partner zit met een moeilijk en zorgelijk probleem. Ze heeft langer af en aan reflux klachten en dysphagie. Hiermee kon ze altijd wel drinkvoeding nemen en gezond blijven.

  Nu zijn de reflux klachten de afgelopen weken dusdanig dat ze geen drinkvoeding of iets anders kan verdragen. Kleine beetjes plantaardige melk gaat nu alleen. Ze is dus aan het verhongeren en is al flink afgevallen. Door de dysfagie kan omeprazol niet ingenomen worden. Voor de MLD arts is er een dusdanige wachtlijst dat ze flink in de problemen zit voor ze daar terecht kan. De huisarts kan weinig uitrichten vooralsnog.

  Is iemand hier bekend mee, weet iemand een oplossing die snel in ieder geval wat drinkvoeding weer mogelijk kan maken?

  Reageer
  #2

  De huisarts kan een spoedverwijzing naar de mdl geven of een insturen om bijvoorbeeld een voedingssonde te laten plaatsen,zodat ze voedingsstoffen binnen krijgt.
  Of opgenomen wordt om infuus of sonde voeding te krijgen.
  Vreemd dat de huisarts dit zelf niet voorstelt......

  Reageer
  #3

  Ze is nog te gezond voor spoed of opname, je moet zover ik begrijp dan in direct levensgevaar zijn. Het is wel al wat naar voren gehaald, de MLD, maar dat duurt alsnog te lang.

  We willen het in direct levensgevaar komen graag voorkomen. Ook is het lijden al een tijd te groot.

  Reageer
  #4

  Ik zou het met de huisarts bespreken.
  Dat dit geen dragelijker situatie is.
  En dat ingrijpen nodig is vóór er levensgevaar ontstaat.
  Ook kun je via de zorgverzekering proberen te laten bemiddelen of ze eerder ergens terecht kan of zelf ziekenhuizen afbellen of ergens kortere wachtlijsten zijn en vragen of ze met een "shortlist" werken, waarbij mensen bij een uitvaller ter plekke gebeld kunnen worden.

  Reageer
  #5

  Ik ga de huisarts morgen weer bellen inderdaad. De oplossingen daar voor de reflux stoppen wel bij orale medicatie die niet gaat helaas. Ik weet dat er medicatie via een injectie/infuus bestaat maar daar doen ze erg moeilijk over.

  Denk dat we het vooral buiten wat de huisarts en MLD kunnen moeten zoeken om nu een opname te voorkomen.

  Reageer
Reageer op: Geen voeding mogelijk door reflux


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief