Pijn bij ontlasting door strakke kringspier

  • #1

    Al 3 jaar loop ik met de klacht als ik naar het toilet moet voor ontlasting, dat ik dan verga van de pijn.Er is nu voor de tweede keer een darmonderzoek gedaan en voor de tweede keer niets gevonden. Er zitten wel oude flapjes van oude aambeien maar volgens de arts kan dit niet de pijn verooraken.De arts vermoed een te strakke kringspier en adviseerde een botox inspuiting.
    Is er iemand die dit ook heeft mee gemaakt en mij daar zijn ervaring over kan vertellen.Verlopig is de pijn na de stoelgang vreselijk en neem ik altijd 2 ibuprofens in anders kom ik de dag niet door.
    Hulpeloos

    Reageer
    #2

    Heeft de huisarts nooit biofeedback therapie voorgeschreven? Biofeedback is een zinvolle niet medicamenteuze en niet-medische behandeling die relaxatie van de anale sphncter kan verzorgen.

    Als pijn de oorzaak is van de verhoogde spiertonus, dus een bewuste aanspanning van de anale spieren, dan lijkt er toch een pijnlijk wondje te zijn aan de anus. Vaak zijn dit anale fissuren, die ook nog eens slecht genezen als de doorbloeding van de spier door de kramp verminderd is, en dan kun je in een vicieuze circel geraken.

    Lees de informatie van het NHG over een fissura ani voor tips en uitleg over een anale fissuur.

    Anusscheurtjes:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD11c.htm

    Ik verbaas mij erover dat er geen oorzaak gevonden is van uw klachten. Is de vrees die men vreest niet oorzakelijk voor de kramp die op zijn beurt de pijn veroorzaakt? Kan een verzachter van de ontlasting de toiletgang dan niet vergemakkelijken?

    Reageer
    #3

    Ik loop met hetzelfde probleem rond sinds een hele tijd. Eerst last van kloofjes gehad (die heb ik nu onder controle) maar de pijn aan de kringspier na elke ontlasting blijft. De hele spier is dan stijf wat pijn doet. Zonder pijnstillers kom ik de dag ook niet meer door. Ben nog bij de dokter in behandeling (ook al in het ziekenhuis in Gent bij een professor maar die zitten op dezelfde lijn). Ze denken dat ik het levator ani syndroom heb. Tja, wat moet ik daar nu weer mee? In ieder geval word ik er gek van ondertussen en zal er toch echt iets moeten gaan gebeuren!! Ik heb dit jaar al een botox injectie gehad in de kringspier zonder resultaat. Volgens mij weten de artsen zelf niet wat ze er mee moeten! Daarbij komt dat ik ook zenuwpijnen in mijn bekkenbodem heb en daar heb ik nu medicijnen voor die aan lijken te slaan. Ik hoop dat je er vanaf komt want ik weet inmiddels al te goed dat het een grote ellende is en heel je leven beheerst! Succes......

    Reageer
    #4

    Beste,

    Dekkers (sorry voor de oneerrbiedige aanspreking) schrijft "Daarbij komt dat ik ook zenuwpijnen in mijn bekkenbodem heb en daar heb ik nu medicijnen voor die aan lijken te slaan"
    Mag ik je vragen welke behandeling je volgt, welke medicatie?
    Bedankt want ik lijdt aan hetzelfde probleem.

    Reageer
    #5

    Ik denk Oxazepam voor de ontspanning, pijnstillers voor de pijn en botox tegen de kramp.

    Reageer
    #6

    Sinds een aantal jaar heb ik regelmatig last van fissuren. Heb regelmatig isosorbide gebruikt echter dit werkt niet meer. Nu heb ik 5 weken geleden een botoxinjectie gekregen, de pijn is iets minder maar is er nog steeds. weliswaar nu anders. Pas na een paar uur krijg ik een scherpe, doffe pijn in mijn kringspier, die na een paar uur weer verdwijnt. Wanneer het te pijn doet neem ik 2 paracetamol. Hebben hier meer mensen last van?

    Reageer
    #8

    Beste Diane,

    Ik heb medicijnen voor de zenuwpijnen (Lyrica) en die werken goed. Ik heb er bijna geen last meer van. Alleen dat kloofje wil maar niet dicht gaan,soms lijkt het dicht te zijn maar na de ontlasting is het weer een ramp! Ik verga van de pijn en krijg dan weer een bal gevoel in mijn perineum en de hele kringspier lijkt stijf te worden. Pas na het innemen van meerdere pijnstillers zakt de pijn af tot de volgende stoelgang!Wat een ellende. Ik moet binnenkort naar de pijnpolie, hoop dat ze daar eindelijk eens actie gaan ondernemen want dit is echt geen doen meer....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #11

    Ik heb de zelfde klachten ik kan zelf niet eens voelen voor aambeien want mijn kringspier is gewoon te strak het bloed en doet pijn het zouden ook nog eens anusscheurtjus kunnen zijn. ik weet alleeb dat 2 L water een must is...

    Gr.

    Reageer
    #12

    Ook ik heb die pijnen, vreselijke pijn (en ik ben niet kleinzerig) aan de sluitspier voor en na de ontlasting,het ligt echt aan de spieren die zich verstrakken, ik heb zover ik weet geen fissuur meer de laatste jaren maar de pijn is ondragelijk, ik heb al een vezelmiddel gehad om de ontlasting zachter en homogener te maken maar dat helpt niet tegen de pijn, de pijn komt ook bij veel lopen.Ik heb een artrose in mijn onderrug maar volgens de huisarts kan dat niet de oorzaak zijn, bij een colonscopie zijn geen afwijkingen gevonden.En bij de scan dus alleen die artrose.Ik heb al diverse pijnstillers gebruikt, op dit moment Tramaldruppels maar ook die helpen niet voldoende.Drinken doe ik overigens voldoende en ik volg een dieet om de ontlasting zacht te houden

    Reageer
    #13

    Loop al bijna een jaar met klachten met pijnlijke kringspier,alles probeer je via de arts,maar niets hielp mij er mee.
    Nu heb ik HEMOCLIN bij kruidvat,het is een gel,nou ik kan het iedereen aanbevelen,na twee dagen had ik resultaat,wat een opluchting als je alles al heeft geprobeerd,ik moet er wel bij vermelden dat wij alles met olijfolie eten,en het is nog gezond ook.
    Dus mensen probeer het eens,ik denk dat hier een hoop mensen er baat bij hebben,ik in iedergeval 100%.
    Ik wens jullie veel geluk met dit product .

    Reageer
    #14

    Hoi Iedereen,
    Ik sukkel ook al van augustus vorig jaar met anale problemen. Eerst dacht ik dat het aambeien waren en gebruikte ik allerlei zalfjes, maar toen ik in december niet meer bijkwam van de pijn, besloot ik toch maar om mijn gêne aan de kant te zetten en naar de specialist te stappen.Daar bleek ik een anaal fissuurtje te hebben, dus ik weer naar huis met een hoop nieuw zalfjes en spierontspanners. Nu moet ik morgen opnieuw gaan, de fissuur is zo goed als genezen, maar de anale spier zit zo strak dat ik niet meer weet waar kruipen! 🙁 Ik neem overdag geen spierontspanner meer want dan val ik in slaap, maar s'avonds moet ik er 2 nemen verdeeld over de avond. In het weekend neem ik er wel 4, zo erg is het.
    Hopelijk hoef ik niet heel mijn leven spierontspanners te nemen en injecties te krijgen.
    Veel succes jullie allemaal, hopelijk vinden we allemaal snel een oplossing!

    Groetjes,
    T.

    Reageer
    #15

    Hallo
    Ook ik heb er last van.
    Ik lig in het zh om mijn anus op te rekken en misschien knopje in te geven om het probleem te verhelpen.
    Botox heeft mijn arts ni over gesproken direct opereren.
    Veel succes bij het vinden van de juiste behandeling

    Reageer
Reageer op: Pijn bij ontlasting door strakke kringspier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief