Ik wil mijn stoelgang terug steviger

 • #1

  Mijn stoelgang is al een hele tijd geen diaree, maar wel zeer zacht, hij valt uit elkaar dus geen harde worst (zoals zou moeten zijn). Ik maak normaal één keer stoelgang per dag, meteen bij het opstaan. Ik zou deze terug wat steviger willen. Ik sport, drink veel water, eet gezond, geen alcohol sinds december 2023. Kan dit PDS zijn (raar want ben al > 50 jaar), stress gerelateerd, Wat maakt stoelgang eventueel terug wat steviger? Is verder onderzoek nodig?

  Reageer
  #2

  Hier een PDS slachtoffer: als je nou veel gezonde dingen eet of drinkt, of een mix van goed en slecht, het maakt allemaal niks uit.

  Voor verder onderzoek zou je bij de dokter een ontlasting testkit kunnen halen. En nog verder onderzoek is naar het ziekenhuis voor een kijkoperatie.

  Ooh en hoe oud je bent maakt PDS niks uit.

  Mss een kleine tip: veel vezels eten en water drinken. ( Dat doe je al veel water drinken). Extra vezels in een zakje bijvoorbeeld kun je halen bij een gezondheidswinkel

  Reageer
  #3

  Trouwens, zachte poep wordt ook als goed bestempeld. Zo lang het maar geen diaree is. Er zijn wel voorbeelden te vinden op het web.

  Dus mss heb je ook nog geluk en komt het meer door het eten en water dat jjj geen harde worst meer kan creëren.

  Reageer
  #4

  @Anoniem-A: dank voor antwoord.
  Ik heb midden jullie een colonoscopie gepland. Stoelgang is vorig jaar twee keer onderzocht, niets abnormaals.
  Vorig jaar in augustus, anti biotica kuur gehad en heb indruk dat darmflora sindsdien compleet overhoop ligt

  Reageer
  #5

  Hopelijk komt er wat uit de colonoscopie. Ik heb vaan een kennis gehoord dat het onderzoek zelf heel goed te doen is. Maar het laxzeer oplossing op drinken dan het effect, brrrr.

  Oja dan is er een kans dat de slechte en goeie bacteriën dood zijn gegaan in de darm. Ik zou zo niet weten hoe lang het duurt voordat de balans weer goed is in de darm.

  Reageer
  #6

  hierbij foto ontlasting van deze morgen

  Bijlagen:
  Reageer
  #7

  foto ontlasting deze morgen: opnieuw zacht met onverteerde stukjes wortel van gisteren er tussen; heb ik altijd als ik wortel eet; ik weet niet of dit op iets kan wijzen?

  Bijlagen:
  Reageer
  #8

  De foto met de wortels kan kloppen. Dat is in de regel wel normaal.

  Wat jij dagelijks produceert wordt vrij normaal gezien in de ogen van de dokter.. Maar , (altijd een maar)liever wil je dat er een lange stevige keutel wordt geloosd.

  Maar niemand weet nog niet waarom iemand opeens van stevige lange keutels gaat naar zachte blebber.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Correctie: ik bedoel: de medische wereld weet nog steeds niet waarom een persoon van de ene dag op de andere dag van goeie ontlasting gaat naar de derrie ontlasting.

  Reageer
Reageer op: Ik wil mijn stoelgang terug steviger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief