’s Morgens een ‘berg’ stoelgang

 • #1

  Hallo, mijn verhaal: als ik 's morgens opsta, moet ik meteen ontlasting maken. En dit is dan een hele hoop, het lijkt wel een toren van stoelgang te zijn die ik in het toilet zie. Ik voeg enkele foto's in bijlage: het is altijd zachte ontlasting (geen diarree lijkt me) maar dus niet de mooie lange worst zoals aangewezen. Hoe komt het dat ik altijd zo veel stoelgang maak? Ik geef ter info mee wat ik gisteren heb gegeten: 7u30: twee boterhammen met jam, 10u: 3 boterhammen met chocopasta, 11u30 kop pompoensoep, 13u broccoli met aardappelen en vlees, 15u koffie met koekje, 18u: twee eieren, 3 croque monsieurs met ruccola, 20u30: twee boterhammen met choco. Qua drank: twee koffies en water doorheen de dag. Lijkt dit nu zoveel te zijn dat ik gegeten heb?
  Die zachte stoelgang is er altijd, kan dit PDS gerelateerd zijn of kan dit wijzen op iets ernstigers? Bedankt.

  Bijlagen:
  Reageer
  #2

  Als dat de enige keer is dat je op een dag een grote boodschap doet, is het normaal dat het er in een grote hoop weer uit komt.....
  Ik weet niet of je fysiek werk doet of intensief sport, maar je eet waarschijnlijk ook flink meer dan de gemiddelde persoon en wat er in gaat moet er ook weer uit.
  Dat heeft met pds niks te maken, maar met wat en hoeveel je eet.

  Reageer
  #3

  Dank voor uw antwoord mevrouw. Normaal is het één keer ontlasting/dag, soms twee keer (tweede keer is dan wel veel minder).
  Sporten (fitness, krachttraining): 3/4 keer week.
  En die zachte stoelgang, ik zou graag hebben dat die terug wat vastere vorm aanneemt.

  Reageer
  #4

  Eet je de boterhammen met chocopasta met wit of bruin brood?
  Wit brood, zoals de 3 tosti's, eieren en chocopasta zorgen in ieder geval al voor een "soepele" stoelgang.

  Reageer
  #5

  @Pim

  Nou het kan wel met PDS te maken hebben hoor. Om PDS uit te sluiten moet je goed opschrijven wat je allemaal eet en drinkt op een dag en de hoeveelheid. En zo dan uitzoeken waar je darm slecht op reageert. Blijft het derrie poep met wat je ook eet, nou dan, join the PDS Club..

  Wil je de PDS stempel ook halen? Ga dan naar de huisarts. Alhoewel je er geen reet aan hebt.

  Reageer
  #6

  Foto van ontlasting deze morgen (ter info gisteren 1 grote boodschap gedaan). Bij het opstaan meteen aandrang tot toiletbezoek, resultaat als bijlage. Opnieuw dus die zachte brijerige ontlasting. Gisterenavond wel krachttraining gedaan. Is het PDS, misschien wel, ook al zit er misschien ook stress bij. Binnenkort een weekje vakantie, zien of het dan anders is. En half volgende maand preventie colonoscopie.

  Bijlagen:
  Reageer
Reageer op: ’s Morgens een ‘berg’ stoelgang


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief