Moeilijke/slijmerige ontlasting

  • #1

    Hoi,
    Ik heb nu al een paar weken een andere stoelgang. Het is moeilijk en papperig en weinig soms moet ik hierdoor 2 keer naar het toilet om het te "legen". De kleur is bij het afvegen geel? In de pot donkergeel ofzo. Ook heb ik last van rammelende darmen en bij het vegen ook een beetje gele slijm. Verder drink ik ook een maand nu in de ochtend appelazijn gemixt met water te en let ik sinds 1 week op mijn voeding (geen lactose meer) want na een ijsje magnum werd mijn darmen veel erger en kreeg ik diarree met heel veel slijm en als laatst heb ik wel veel stress ervaren en angst de afgelopen tijd maar heb nu ook steeds pijn aan mijn rechterzij onder mijn ribben.

    Reageer
    #2

    Misschien is het dan handig om je klachten eens met de huisarts te bespreken.
    Zodat er onderzoek naar de oorzaak gedaan kan worden

    Reageer
    #3

    Nadelen van appelazijn
    Dat klinkt goed, maar er zitten wel haken en ogen aan. 'Bij sommige mensen kan het ernstige spijsverteringsproblemen veroorzaken', legt diëtist Eliza Savage uit. Dat komt door de hoge zuurgraad, wat maag- en darmklachten kan veroorzaken. Dit is wel afhankelijk van hoeveel je drinkt. 'Het drinken van een hele shot op een lege maag is absoluut te veel voor mensen met een gevoelige spijsvertering', voegt diëtist Ella Davar toe. Heb je de ziekte van Crohn, maagslijmvliesontsteking (gastritis) of het prikkelbaredarmsyndroom (PDS)? Dan kun je volgens Davar dit gezonde drankje beter helemaal overslaan.

    Ervaar je maagklachten of één van de bijwerkingen hieronder? Stop dan met het gebruik en kijk of de klachten minder worden. Appelazijn mag je overigens ook nooit gebruiken als maaltijdvervanger of in plaats van voorgeschreven medicijnen nemen. En, vergeet niet appelazijn áltijd te verdunnen met water.

    De appelazijn kan trouwens ook een oorzaak van je klachten zijn
    Bespreek het met je huisarts

    Reageer
Reageer op: Moeilijke/slijmerige ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief