Endeldarm verzakking?

  • #1

    Ik heb de laatste tijd nogal last van druk op anus of het aandrang is of gewoon druk weet ik niet precies. Had een tijdje geleden wel last van harde ontlasting zo nu en dan en ik ben bij de dokter geweest en die heeft een kleine aambei geconstateerd, die is trouwens inmiddels weg omdat me ontlasting weer normaal is. Maar nu heb ik dus de laatste week wel een beetje een ongemakkelijke druk op anus, na een beetje lezen zag ik dat persen en harde ontlasting oorzaak kan zijn van een endeldarm verzakking. Ik ben een man van 28 en vraag mij nu eigenlijk af of ik dat misschien kan hebben want maak me wel ongerust erover.

    Reageer
    #2

    Ipv er over lezen,kun je beter naar een arts gaan voor onderzoek. Dat levert betrouwbaardere informatie op

    Reageer
    #3

    Een aambei kan dit soort klachten dus ook veroorzaken. Dus idd terug naar de huisarts

    Reageer
    #4

    Voor een aambei maak ik me niet zo zorgen, wilde eigenlijk weten of een endeldarm verzakking mogelijk is als u zo me verhaal hoort. Ik heb 1 a 2 keer ontlasting per dag. Lees namelijk meer dat veel vrouwen het krijgen na 1 of meerdere bevallingen.

    Reageer
    #5

    Ik neem toch aan dat je niet bevallen bent..... Je bent een man van 28 en hebt het over iets dat voorkomt bij vrouwen die bevallen zijn. Beetje vreemd vindt je niet?

    Reageer
    #6

    Ik lees dat t vaker bij vrouwen voorkomt dan mannen en vooral vrouwen die bevallen zijn maar het ook kan voorkomen bij mannen. Bij veel persen, zwaar tillen en krachtsport kan het blijkbaar ook. Nee ik ben inderdaad niet bevallen. Heb lange tijd zwaar werk verricht, sport ook en aangezien ik dus laatst een tijdje (paar weken) harde ontlasting had waarbij je dus automatisch perst dacht ik misschien zou ik het kunnen hebben.

    Reageer
Reageer op: Endeldarm verzakking?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief