Bobbel / zwelling onder middenrif

  • #1

    Hallo,

    Dokter vermoed bij mij (man, 35) iets met het slokdarm/maagklepje en moet daarvoor over een week of 2 een endoscopie ondergaan.
    Sinds een paar dagen voel ik onder mijn borstbeen een redelijk grote (en best harde) bobbel. Ik weet niet of ie er altijd heeft gezeten maar is me nooit opgevallen. Nadat ik er over wrijf blijft het pijnlijk in die streek.
    Weet iemand wat dat kan zijn?

    mvg, Harrie

    Reageer
    #2

    Is dat niet het processus xiphoideus (zwaardvormig uitsteeksel) van het sternum (borstbeen)?

    Bekijk de afbeelding http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Gray115.png

    Of maak je je gericht ergens zorgen over en denk je zelf misschien aan een tumor? Waarom denk je aan een tumor?

    Reageer
    #3

    Nee hoor, maak me niet echt zorgen maar het deel is dikker dan normaal (dan wat me ooit is opgevallen) en daarbij is het pijnlijk. Vandaar de vraag.

    Reageer
    #4

    Dikker dan normaal, maar toch is het nooit eerder opgevallen? Is het dan rood en of warm, dus lijkt het ontstoken, of lijkt er iets onder te zitten dat van binnenuit kan komen? En waarom krijgt u een gastroscopie? Wat zijn uw klachten en verdere symptomen? En maakt u zch specifiek zorgen over een bepaalde aandoening?

    Reageer
    #5

    Ik weet niet wat het is, maar ik heb hetzelfde. ik ben dan een meisje van 18 en ik was een paar kilo afgevallen en dacht dat daar een botje begon uit te steken. tussen mijn ribben, net onder mijn borstbeen.
    ik weet niet wat het is en ik wil ook niet meteen naar een arts gaan ermee. verder ben ik namelijk wel gezond.
    mvg, Jessie

    Reageer
    #6

    Heb je de laatste tijd minder gegeten dan, of heb je veel meer calirieën verbrandt dan normaal? Hoe verklaar je je gewichtsverlies?

    Als je dunner wordt, komen de botten meer geprononceerd te liggen omdat het bedekkende vet er niet meer overheen ligt. Het lijkt dus meer uit te steken, omdat je dunner bent geworden, denk ik.

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal heel herkenbaar.

    Ik heb nu sinds een week ook links onder mijn borst een bobel zitten...die pijnlijk voelt als je er aan komt. het valt dan net alsof het helemala blauw is maar dat is het niet! Ook is deze plek iets gezwollen en voelt warm aan. Ik heb emerdere klachten.

    Lees hier onder mijn verhaal!

    Hallo allemaal,

    Ik hoop hier wat adviezen of informatie te kunnen winnen want ben onderhand het spoor bijster.

    Hieronder vind je mijn ellen lange verhaal!

    Vanaf maandag 19 oktober zit ik nu al ziek thuis.
    Dit door langdurige diarree of obstipatie, pijnlijke buik, gevoelige ribben? Of maag? Erge vermoeidheid en verschrikkelijk hoofdpijn en onderrug pijn.

    In augustus 2009 ben ik al eerder bij mijn huisarts geweest met bovengenoemde klachten. Ik vertelde haar dat dit niet zomaar op is komen zetten maar eigenlijk al maanden nou ja bijna jaren al wel speelt.
    Zei heeft mij toen een bloedtest laten doen, ontlasting op kweek laten zetten en mijn urine is getest.
    Uitslagen tests: Ontlasting bleek goed te wezen, geen bacteriën of parasieten te vinden, urine was ook 100% goed en bloed was de bezinking waarde iets aan de wat hoge kant. Ze stuurde mij toen naar huis met: een buikgriep!
    Nogmaals 19 oktober kom ik met de zelfde klachten weer terug. Toen werd ik naar huis gestuurd met het volgende advies.
    Ga vloeibaar en vezelrijk eten, rust veel en bij koorts en of als de klachten verergeren aan de bel trekken.(advies huisarts 19 oktober)
    Op vrijdag 23 oktober verergerden mijn klachten echter en kreeg meer pijn in mij onderbuik en ook was mijn temperatuur wat verhoogt namelijk 38,4.
    Advies van de huisarts opgevolgd en dus toch maar aan de bel (telefoon) getrokken.
    Zo kwam ik vrijdagavond bij de weekendarts terecht.
    Dit bleek een hele vriendelijk, zorgelijke mannelijk arts te zijn. Die de tijd daadwerkelijk voor mij nam.
    Weer word mijn buik onderzocht en word er aandachtig geluisterd door de huisarts naar het gerommel in mijn buik.
    Conclusie: Een spastische darm kon het echter niet zijn omdat, hierbij je bezinking waarde niet verhoogd is, en je geen last van een verhoogde temperatuur hebt.
    Spastische darm uitgesloten. Uit vaginaal onderzoek bleek dat het niet mijn eierstokken of baarmoeder kon wezen. Eierstokproblemen uitgesloten. De arts maakte zich echter zorgen en verwachte dat ik een beginnende/chronische blinde darmontsteking kon hebben of misschien toch de ziekte van crohn!
    Ik word daarom dus weer naar huis gestuurd met advies: vezelrijk en vloeibaar blijven eten, rust nemen, tijdelijke nog niet werken maar wanneer klachten aanhouden maandag afspraak maken met eigen huisarts en aandringen op verder onderzoek.
    Moeizaam kom ik het weekend door, uitgeput van pijn en misselijkheid en alle zorgen die ik me er om maak. Bel ik maandag mijn huiarts nogmaals.
    Die bleek echter niet aanwezig te zijn en was lekker vakantie aan het houden.
    Dus dan kom je terecht bij de vervangende arts.
    Ik maakte maandag 26 oktober een afspraak om 10.50 uur bij de vervangende arts.
    Stap op mijn fietsje wat en erg moeizame fietstocht bleek te zijn en kom aan bij de vervangende arts. Jippie want die vervangende artsen zijn altijd toch al zo hulpzaam (niet dus)! En dan blijkt het ook nog eens een co-assistente te wezen :-S. Die wilt mij weer naar huis sturen met dezelfde adviezen als voorgaande artsen. Maar daar laat ik het niet bij zitten en leg het verhaal van de weekendarts uit. De co-assistente regelt voor mij een spoed echo en ik zit dus dezelfde middag nog in het ziekenhuis bij de radioloog.
    Door drukte had de radioloog nogal haast, maar komt vriendelijke over. Op de echo blijkt niks vreemds te zien maar radioloog raad wel een CT-scan aan omdat de blindedarm op de echo niet zichtbaar was en een CT-scan toch meet uitsluitingen en of conclusies kon geven.
    Ik bel dan ook de volgende dag dinsdag 27 oktober de co-assistente weer op voor het verslag van de echo. Deze bleek daar nog niet aanwezig te zijn, dus ik laat het nog een dag rusten. Woensdag 28 oktober bel ik nogmaals naar mijn vervangende arts voor adviezen. Inderdaad was in het verslag van de radioloog aangeven dat niet alles zichtbaar was en het hem verstandig leek een CT-scan te laten maken. Maar omdat huisartsen je geen verwijsbrief voor een CT-scan mee kunnen geven, belt de co-assistente met het ziekenhuis hier in de omgeving met advies ‘wat nu te doen?’
    5 minuten later belt de co-assistente mij terug met de mededeling en advies van het ziekenhuis, dat ik mij direct op de eerste hulp kan komen melden. Ik trek snel een comfortabele broek aan en racen met de buurman naar het ziekenhuis. Echter daar in de wachterkamer hebben we weer 30 minuten kunnen wachten. Ja hè hè uiteindelijk, vol zenuwen ben ik aan de beurt! Kom daar op bed te liggen, er word weer bloed afgenomen, urine wordt ingeleverd, krijg een vaginaal als een anaal onderzoek, er word een zee met vragen op mij afgevuurd, en uiteindelijk 2,5 uur later krijgen we de uitslagen.
    Urine goed, vaginaal onderzoek goed, anaal onderzoek goed, bloed bezinking wat verhoogt. Maar door drukte geen CT-scan. Word naar huis gestuurd met de volgende adviezen, eet vezelrijk, wanneer klachten aanhouden of verergeren trek dan aan de bel, neem rust en er word voor u een afspraak gemaakt bij de maag lever darm arts! Aangezien de lange wachttijden daar zetten wij u op een spoedafspraak dat binnen 2 weken moet komen.
    Ik denk yeah he eindelijk weer wat schot in de zaak. Echter op vrijdag 30 oktober lig ik op de bank onder mijn dekentje, en verrek van de pijn tussen mijn schouderbladen en borsten en links onder mijn borst. Voor alle zekerheid bel ik de weekendarts en vertel mij verhaal voor de 5de keer. De arts verteld mij graag nog even te willen zien. Weer word er naar mijn buik gekeken en geluisterd. Conclusie. Mogelijke maagzweer. Krijg dan dus een recept mee met maagtabletten. Omeprazol 40 mg 1 capsule per dag! Zei verteld mij ook dat wanneer de klachten aanhouden ik mijn eigen huisarts maandag moet bellen.
    Klachten verdwijnen in het weekend niet, dus bel maandag 2 november weer mijn huisarts trouw en zorgelijk op. Die zelfde middag nog om 15.50 uur kan he (gelukkig) bij mijn eigen huisarts terecht. Zei vraagt naar mijn verhaal, ik vertel alle adviezen van alle artsen + dat advies van de CT-scan, ze kijkt en luistert naar mijn buik, en concludeert ‘je hebt geen maagzweer of iets dergelijks maar je hebt last van je ribben’! Ik denk he! WTF mijn ribben? Ik heb niks vreemds gedaan, lig en zit alleen maar thuis want ben al die tijd nog steeds niet wezen werken (werk namelijk op een kinderdagverblijf) en ben zelf zo vermoeid dat lopen mij nog te veel energie kost! De huisarts zegt mij wel dat het verstandig was van de artsen een afspraak te maken bij de maag lever darm arts. Ik denk ja DUH daar schiet ik nog geen ene moer mee op.
    Ze zegt ga maar lekker naar huis…neem wat pijnstillers (wat andere artsen mij ten strengste verboden), rust lekker uit en wacht maar af op je afspraak bij de maag lever darm arts. Hier heb je nog papieren voor een bloed onderzoek, want wij willen graag je bezinkingwaarde in de gaten houden. Dus ik ga zo weer naar huis.
    De volgende dag laat ik bloed prikken. En ben het beu van het kastje naar de muur te worden gestuurd.
    Bel dan dus ook het ziekenhuis op met de afdeling maag lever darm ziektes!
    Ik vraag of er al bekend is wanneer er voor mij een afspraak gepland staat. Omdat mij verteld is ik binnen 2 weken een oproep zou krijgen en aangezien we al een week verder zijn zou ik toch graag meer willen weten. De assistente kijkt in het systeem en verteld mij: nou mevrouw ik zie dat er voor u nog geen afspraak gepland staat, en dat dit zeker nog 3 tot 4 weken kan duren. Ik zeg HE! Er werd mij verteld 2 weken en die zijn bijna om. Nog langer wachten. Dan kunnen jullie mij straks bij elkaar vegen!
    En ik moet dus weer mijn werk opbellen en vertellen dat ik nog steeds niet veel meer weet!

    Balen balen balen dus! En ik weet niet wat ik heb, ik zit met de pijn, en elke dag word alsmaar zwaarder. En artsen…sjah die gaan van alle klassieke symptomen uit en wachten tot alles zeer acuut is en de mensen neer vallen. Dan pas word er wat gedaan en worden onderzoeken gestart.

    Ja, ik weet sorry lieve mensen voor het ellen lange verhaal, maar dit voor meer duidelijkheid en zodat u weet hoe het balletje hier nu rolt. Maar komt dit verhaal en of de symptomen jullie voor? Wie heeft er adviezen? Wat kan ik hebben? En wie kan mij een klein beetje steun geven. Ik ben er zo moe van!

    Ik hoop snel wat terug te horen. Morgen bel voor mijn bloed uitslagen. En sjah daar worden we ook niet beter van.
    Dus uit wanhoop, verdriet en veel zorgen. Hier mijn verhaal!

    Lieve groetjes,
    Samantha R

    Reageer
    #8

    je ellende klinkt me bekend in de oren,ziekenhuizen,artsen afgelopen en geen oorzaak te vinden,voor mijn pijn aan de ribbrn werd het syndroom van tietze vastgesteld,d.w.z.onsteking van het kraakbeen in linkerrib,voor de overige klachten,ik heb er namelijk wat veel meer dan jou,is er nog geen oorzaak gevonden,ik slik nu vitamine b,omdat ik een tekort zou hebben,vraag eens aan je arts over het syndroom van tietze of vitamine b12 waarde?misschien staat deze te laag,of andere vitamines,kan allerlei klachten geven,zoek maar eens op en bekijk je symptomen en vergelijk,het is maar een idee,ik hoop dat dit bij mij de oorzaak is,neem nog maar 2 dagen die vitaminepillen,en ik hoop van harte dat de oorzaak bij jou vlug gevonden word,ik loop zo al 1,5 jaar rond en word alsmaar van de kast naat de muur gestuurd,dus ik begrijp dat je wanhopig bent,veel moed,katy

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo SamanthaR,

    Ik ben benieuwd hoe het met jouw afgelopen is, na het verhaal wat je geschreven hebt.
    Ik verkeer ongeveer in de zelfde situatie.

    Groetjen Marieke

    Reageer
    #10

    Heb je Tietze? En welke behandeling heb je daarvoor?

    Reageer
    #11

    hallo allemaal,

    ik heb sinds een paar dagen ook ontdekt dat er ik bij mij borstbeen ook een harde knobbel voel. Heb al een aantal weken last van verstopping/obstipatie, ook meerdere keren bij de dokter geweest en die denkt aan spastische darmen, zonder ook maar een onderzoekje te hebben gericht. Ik voel daarbij ook een drukkend gevoel, en een strek gevoel alsof eraan getrokken wordt. En als ik er op druk doet het pijn. Wat zou het kunnen zijn?

    anoniempje....

    Reageer
    #12

    Kun je op een afbeelding aangeven waar op het borstbeen, het sternum, de bult zit? Zie bijvoorbeeld Sternum: http://faculty.ksu.edu.sa/75719/Pictures%20Library/Musclo-skeletal%20system/The%20sternum%20and%20its%20attachments.jpg

    Reageer
    #13

    Ik heb precies hetzelfde. Ik heb ook medicijnen voor maagzuur en die bult. Als je hem aanraakt doet het pijn.

    Reageer
    #14

    Dag mensen,

    Ik herken bovenstaande berichten. Ik heb ook even op internet gekeken en vond daar een artikel over xifodynie, geschreven door R. Weller, datum mei 1971: http://www.ntvg.nl/publicatie/xifodynie.

    Mijn klachten blijven beperkt tot een lichte drukking op de maag als ik achter m'n bureau zit. Ik weet verder niet zo goed wat ik ermee moet doen..

    Reageer
    #15

    Zelf heb ik hier ook last van, van het bobbeltje onder mijn middenrif. Ik denk dat het komt door teveel gebogen te zitten om te typen achter de pc of waar dan ook, ik zit zelf al 3 jaar op 2 matrassen in me kamer te gamen maar nooit recht op. Als ik de bureau stoel neem zit het wel een stuk lekkerder en na een tijdje gaan de klachten weg. Mijn buik borrelt ook en ik heb ook al een inwendig onderzoek gehad van achter waar alles ok was maar het lijkt wel een virus ofzo want als ik de `K` al heb op mijn 28e word ik gek!!

    Reageer
Reageer op: Bobbel / zwelling onder middenrif


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief