Zachte brij ontlasting.

 • #1

  Beste lezers, ik ben eens benieuwd of er meer mensen zijn met dezelfde klachten, en die misschien tips hebben.
  Al meer dan 10 jaar heb ik last van zachte, brij achtige ontlasting, net als pap zeg maar. Dit zo'n 2 á 3 keer per dag, en alleen 's ochtends. Als ik wakker word voel ik het meteen in mijn onderbuik, soms kan ik wachten, soms moet ik snel de wc opzoeken, beetje vocht ook in de boxer. En het ruikt ook altijd erg zuur.
  Moet dus altijd 2 á 3x gaan voordat ik naar mijn werk kan.
  Ook zie ik wel onverteerde stukjes eten. In 2013 ben ik hiervoor in het ziekenhuis geweest, onderzoeken gehad maar niks gevonden, het werd weggecijferd als stress.
  Soms denk ik weleens het hoort gewoon bij mij, soms denk ik weleens zou er toch niks lichamelijks aan de hand zijn.
  Iemand ideeën? Tips?

  Reageer
  #2

  Nooit de diagnose PDS gehad?
  Eet je gezond? Gebruik je energie drankjes?
  Gebruik je medicijnen?

  Reageer
  #3

  Nee nooit die diagnose gehad, ben er 1x voor bij de dokter/ziekenhuis geweest in 2013, sindsdien nooit meer.

  Geen energie drankjes of medicijnen.

  En gezond eten, voeding ben ik nooit zo mee bezig, probeer wel elke dag 2 stuks fruit te eten, groente lukt niet elke dag.
  Ontbijt vaak met brinta, griekse yoghurt met muesli, nootjes, granaatappelpitjes. Max 2 kopjes koffie per dag. drink alleen wel te weinig water en in de avond vaak cola. En een koekje op zijn tijd gaat er natuurlijk ook altijd in.

  Reageer
  #4

  ik heb dit ook, opstaan en direct naar toilet met een hele grote boodschap die soms ook ruikt, mijn arts wijdt dit enkel aan PDS, stoelgang onderzoek bracht niets aan het licht; misschien onbewust stress bij jou?

  Reageer
  #5

  Ja soms denk ik weleens dat het tussen de oren is gaan zitten, dat ik per se geweest moet zijn voor ik de deur uitga.

  Ziekenhuis zeiden ze destijds ook stress, ook ontlasting onderzoeken gehad etc. Kan je door stress die snelle darmpassage krijgen? Als ik avondeten iets eet met bijv mais, komen er 's ochtends alweer hele stukjes mee.

  Ik vind het gewoon raar dat ik niet normaal naar de wc kan, ik zeg altijd zo hoort het niet te zijn, dunne brij. En ook vaak sterke zure lucht, mijn vriendin valt het ook altijd op als ik ben geweest.

  Reageer
  #6

  Ik loop hier al zo'n 10 jaar mee, zou dit problemen kunnen geven op latere leetijd? Ziektes? Kanker? Door deze abnormale ontlasting? Ben nu 34.

  Reageer
  #7

  Iemand?

  Reageer
  #8

  Ik zou om te beginnen eens een periode gezond gaan eten en drinken.
  Kijken of je dan verandering/verbetering gaat zien

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Stress kan dat zeker veroorzaken

  Reageer
Reageer op: Zachte brij ontlasting.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief