Harde stukjes in ontlasting en obstipatie

 • #1

  Hallo,

  Ik heb altijd best wel veel last van obstipatie en moet dan soms ineens vaak naar het toilet. Het gaat vaak moeizaam en dan is de ontlasting hard, maar als dat harde onlasting eruit is komt er veel zachte onlasting met hele harde stukjes erin (zie foto). Mijn linker zij voelt ook altijd geirriteerd (links onder net boven het heupbot), net alsof dat laatste bochtje van de dikke darm niet goed is. Ben al eens naar de dokter gegaan (paar keer) en heb een echo gehad. Wat kan dit zijn en wat kunnen die harde (net als steen) stukjes zijn/betekenen?

  Mvg, Tim

  Reageer
  #2

  Dat is harde ontlasting als gevolg van de obstipatie. Ga naar de huisarts, die kan iets voorschrijven tegen de obstipatie. En zelf moet je zorgen voor vezelrijke voeding, minimaal 2 liter water per dag drinken en dagelijks een stuk vers fruit eten

  Reageer
  #3

  Dank voor uw antwoord!

  Reageer
  #4

  Vooral zorgen voor oplosbare vezels, zoals in groente en fruit. Brood en vooral donker brood zijn door de onoplosbare vezels en de fytinezuur minder aan te bevelen. Verder zijn stoffen als magnesium en vitamine B belangrijk voor je zenuwstelsel dat ook de darmen aanstuurt. Ook kan je psylliumvezels proberen.

  Reageer
Reageer op: Harde stukjes in ontlasting en obstipatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief