Opgezette buik

 • #1

  Toch eens proberen, zo'n bericht in dit forum.. Wie weet, misschien heeft iemand tips & trucs.

  Al een hele tijd heb ik last van een opgezette buik. Nooit echt aandacht aan besteed, totdat ik vanwege rug/migraineklachten bij een ostheopaat terecht kwam en het ter sprake kwam.
  Volgens hem was het mijn dunne darm, die extreem gespannen en pijnlijk was/is. Op aanraden van hem ben ik gestopt met zuivel, minder koffie en de dag beginnen met 2 el olijfolie. Na anderhalve week nog geen resultaat en mijn buik blijft pijnlijk en opgezet. Het lijkt soms of ik 5-maanden zwanger ben. Ik baal vreselijk van mezelf. Ik ben een dagboek begonnen waarin ik opschrijf wat ik eet en drink. Mijn ontlasting is niet anders dan normaal (heel misschien iets minder, maar niet noemenswaardig), dus kan daar niet echt een link mee leggen.

  Herkent iemand dit en hebben jullie tips voor me?

  Reageer
  #2

  ga er even mee naar naar de huisarts, naar een dikke buik kun je beter even laten kijken.
  wel doen hoor, laat je weten wat er aan de hand is?
  het beste, Brenda

  Reageer
  #3

  Al eens aan buikspieroefeningen gedacht?

  Reageer
  #4

  Meerdere dingen zijn mogelijk, altijd even de dokter raadplegen.

  Mijn huisarts kon bij mij niks vinden, heb met mijn nuchtere verstand toch maar een natuurgeneeskundige bezocht, die zei dat ik niet goed tegen tarwe, melk en geharde suiker kon (mijn lijf kan die niet verteren en overbelasten daardoor mijn darmen).
  Viel te proberen.
  Na een paar maanden tarwe-melk-suiker-vrij was ik het dieet beu, maar eet nog steeds geen normaal tarwebrood (sommige winkels verkopen speltbrood, is nog lekker ook). Ik eet wel eens een broodje of pizza en dan heb ik daarna wel eens een opgezette buik, maar weet in ieder geval waar het door komt.

  Uitproberen welke voedingsstoffen je lichaam wel/niet verdraagd maakt je ook nog eens bewuster van je stofwisseling en het effect op je algehele welzijn.

  Sterkte!

  Reageer
  #5

  Kleine toevoeging, deze vraag hoef je hier niet te beantwoorden, maar denk eens na over je antwoord.

  Hoe ga je om met boosheid en gevoelens van schuld of schaamte?
  Uit je die of hou je die heel lang voor jezelf?

  Deze emoties kunnen ook effect hebben op je spijsvertering. Denk maar aan spreekwoorden als:
  Het zuur hebben.
  Iets op je lever hebben.
  Je gal spuwen.
  Je buik ergens vol van hebben.

  Reageer
  #6

  ...zwaar op de maag liggen, iets wegslikken...

  Reageer
  #7

  Dank voor jullie reacties tot zover! Ik ben vanmiddag bij de huisarts geweest, die reageerde ook lichtelijk geschrokken. Ik kan vrijdag een echo maken en bloedprikken, wie weet dat daar iets meer duidelijk wordt. Op hoop van zegen!

  Groetjes
  🙂

  Reageer
  #8

  Oei, dat is dus toch serieuzer dan eigenlijk eerst bleek!

  Laat je weten wat de oorzaak was?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Goed dat je naar de huisarts bent gegaan, dat raad ik vrouwen met een opgezette buik altijd aan. Eerst een aantal oorzaken uitsluiten en pas daarna kun je eventueel alternatief bezig gaan. Nooit meteen gaan diëten of oefeningen doen, een opgezette buik is wel degelijk iets dat je moet laten onderzoeken! Ik hoop dat het meevalt en wens je sterkte.
  laat je nog wat horen?
  Brenda

  Reageer
  #10

  Dit is een informatieve folder van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie.

  http://www.nvog.nl/files/chronische_buikpijn_bij_vrouwen.pdf

  Reageer
  #11

  Hoi allemaal,

  Nou, de echo en bloedprikken wees niets uit, dus ben bij een osteopaat terecht gekomen. Na een aantal behandelingen toch weer doorverwezen. Volgens de osteopaat is het oude spanning, die mijn lichaam niet loslaat. Mentaal kan ik goed ontspannen (o.a. dmv yoga en meditatie) maar mijn lichaam doet niet mee. Ik ga EMDR proberen, een soort therapie voor loslaten. Op hoop van zegen!

  Dank voor jullie hulp!

  Groet

  Reageer
  #12

  Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), is een kortdurende behandelmethode om akelige ervaringen (psychische traumata) te verwerken. Deze relatief nieuwe therapie is bedoeld voor mensen die klachten houden na het meegemaakt hebben van ingrijpende gebeurtenissen. EMDR is bewezen effectief bij psychotrauma na een auto ongeval, mishandeling, misbruik, ongeval, verwonding of ziekte, brand, overval, (herhaalde) verkachting of aanranding, verlies van een baan, natuurramp, diagnose van een ernstige ziekte, getuige van geweld, verlies van een geliefde. Op de voorgrond staat niet zozeer de omvang het het gebeurde als wel de impact die het voorval op de patiënt heeft gehad. Een belangrijk voordeel van EMDR is de snelheid waarmee de resultaten kunnen worden bereikt.

  Reageer
  #13

  Als ik jou was zou ik toch eens naar een darmspecialist gaan. Mij hebben ze 5 jaar laten rondlopen met een dikke buik en pijnklachten en het altijd als stress gerelateerd afgedaan. Uiteindelijk bleek dat ik lactoseintolerant ben maar in zeer extreme mate.
  Dus al die theories over leren ontspannen is allemaal wel leuk maar als je lichaam pijn doet of reageert op iets is er waarschijnlijk gewoon iets mis met je lichaam.
  Sinds dokters het woord stress ontdekt hebben zijn er die het graag altijd gebruiken ipv degelijke onderzoeken te doen. Trouwens op een echo en met een bloedtest is bijna niet te vinden. Nu weet ik niet of je ook veel pijn hebt maar als dat het geval is zou ik echt wel eens achter een degelijk onderzoek vragen.

  Reageer
  #14

  kat, ik vind dat je onnodig mensen bezorgd maakt. dat het bij jou zo gelopen is, wil niet zeggen dat dit het geval is voor anderen.

  Als je vindt dat je niet goed behandeld bent, kun je een klacht indienen.

  Misschien kun je jouw volledige verhaal hier vertellen zodat anderen er wel iets aan hebben?

  Reageer
  #15

  misschien is het verstandig om geen eiwitten meer tenemen

  Reageer
Reageer op: Opgezette buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief