Colitis of crohn?

 • #1

  Dag allen

  Ik heb een vraag mbt mijn diagnose die er steeds niet bewezen op kan worden. Ik heb een veranderde stoelgangpatroon maar enorm pijn aan rectum en sigmoide. Er is al veel gedaan van coloscopie tot ct scans. Slechts op de ct scan was er een verdikking te zien die overeenkwamen met mijn pijn. Nu heb ik nog iets anders vernomen. Ik heb periodes dat ik goed ben maar ook periodes met zachte stoelgang. Het volgende wat ik opmerk is dat als er een soort opvlamming aan de hand is in mijn darmen en een slechte stoelgang dan begint er op mijn tong een geografische kaart zich weer te geven. Indien alles zich na x- aantal dagen gaat stabiliseren gaat dit weer weg van mijn tong.

  Telkens bij ieder opvlamming krijg ik deze geografische kaart op mijn tong en wanneer de opvlamming voorbij is gedurende 1 week plusminus wordt mijn tong weer helemaal egaal.

  Ik las net dat er wel een link is tussen colitis en glossitis/geografische kaart tong.

  Nu heb ik altijd last alleen aan sigmoide + verhoogde aandrang en een scan die aanduid dat er degelijk een verdikking zit aan die zone, plus hev ik een geografische tong steeds bij deze opvlammingen maaaar ik heb geen diagnose via coloscopie,biopsies.

  Ik heb echt alleen enorm last van mijn rectocolitis dat wordt omschreven op de ct scan. Ook heb ik net op dat ene plek pijn.. dit lijkt me dan toch overduidelijk een ontsteking in de dikke darm waarbij mijn geografische tong dit ook eens extra bewijst.

  Welke stappen kan ik nog verder ondernemen om aan te tonen dat er toch iets mis is op die zone en dat in kan starten aan medicatie.

  Mdl-artsen zeggen als de calprotectine en biopsies niets aan tonen dat ze niets kunnen doen…

  Is dit de enige weg om bijvoorbeeld microscopisch colitis te bewijzen? Ik ben er 100 procent zeker van dat daar het probleem ligt.. kan iemand mij hiermee verder helpen..

  Reageer
  #2

  Dit wou ik nog even melden.

  Ook bij iedere coloscopie na de biopsies genezen mijn darmen. Door de minimale prikschade die de biopsies brengen op de darmen aan mijn sigmoide ontstaat er een reactie in mijn lichaam waardoor ik na de coloscopie geen pijn aan die linkerkant meer heb en dat ik erna ook vaste stoelgang heb. Evhter na een maand begint alles weer.

  Bij schade aan de darmwand gebeurt er altijd bij wonder dat ik eerst een ernstige reactie van mijn lichaam krijg en daarna alsof ik nooit last had van ooit krampen of veranderde stoelgang.

  Gewoon perfecte stoelgang maar dan begint het altijd na een aantal weken verder met alles erop en eraan van geografische tong tot pijn aan mijn linkerkant alsook verhoogde aandrang. Oo en ook de slijm niet vergeten.

  Reageer
Reageer op: Colitis of crohn?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief