Vraag ontlasting +patroon

 • #1

  Hoi

  Een vraagje zoals zovele over ontlasting. 3 weken geleden had ik eenmalig bloed op het wc papier. Ik heb toen tamelijk hard moeten persen dus zelf dacht ik zal daar wel aan liggen. Nu merk ik dat ik er 3 weken later nog mee in mijn hoofd zit en heb ik zelf beetje stress om naar wc te gaan. Ik ga nu gemiddeld 1-3 keer per dag. Dat op zich is niet uitzonderlijk (denk ik) zeker nu ik zo gefocust ben erop. Wel merk ik dat ik eigenlijk vaak klein beetjes ga en nooit gelijk fatsoenlijk. Stoelgang is ook vaker gelijk nr 5 soms 6 en soms 4 op de Bristol chart. Geen buikpijn of opgeblazen gevoel. Soms wel aandrang maar denk dat ik ook te vaak pers om te kijken of het lukt (er komt dan wel een klein beetje stoelgang). Moet ik hiermee best eens langs de dokter of start ik beter met extra vezels?
  Extra : ik eet dagelijks wel een goede hoeveelheid groenten maar weet dat zowel drinken als fruit eten vaak niet voldoende is.
  Extra: ik heb de laatste maanden een soort angst ontwikkeld voor ernstige aandoeningen (mijn dochter kreeg 1 jaar geleden diagnose leukemie en dat gooit gelijk alles door elkaar) zelf ben ik 31j en de laatste tijd dus te veel gegoogld om zelf nog een objectief oordeel te vellen.

  Dank bij voorbaat.

  Reageer
  #2

  Klinkt alsof je een aambei hebt of een fissuur door het harde persen. Kijk eens naar je anus of er iets te zien is

  Reageer
  #3

  Niets te zien maar de symptomen deden me daar ook al aan denken. Het is hier ook tamelijk stressvol het laatste jaar dus ik weet niet, zou ik het nog wat aankijken?
  Ik lijk ook nergens last van te hebben als ik niet thuis ben en geen tijd heb om alles te analyseren…

  Reageer
  #4

  dan gewoon even nog een tijdje aankijken

  Reageer
  #5

  Overigens vieze en laatste vraag maar valt dit onder potloodontlasting? Het is niet heel dik in ieder geval maar ik weet niet zo goed wat deze term bevat als je het overal enkel in tekst uitgeschreven kan vinden …

  Reageer
  #6

  dat is geen potloodontlasting

  Reageer
  #7

  Ok dankjewel, duidelijk overstress (hiervoor ga ik naar een psycholoog aankomende week dus sorry voor de vele vragen)

  Reageer
  #8

  Geen probleem hoor

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi

  Ik kom nog even terug op mijn eerdere vraag. Ik liep toch wat ongerust en ben naar dokter geweest. Blijkt dat ik op zen minst een serieuze blaasontsteking heb, zonder duidelijke symptomen, waar ik waarschijnlijk al te lang mee rond loop. Kan dit ook de andere symptomen veroorzaken? Ik heb het nog nooit eerder gehoord …

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #10

  Dat komt soms wel eens voor. helaas...
  Omdat er geen duidelijke symptomen en klachten zijn valt dat vaak niet op. Ik denk niet dat het de andere klachten veroorzaakt

  Reageer
  #11

  Ok dan neem ik braaf mijn antibiotica uit en als het niet over is ga ik terug. Dat was overigens ook zijn advies maar ik ben niet zo geduldig helaas.

  Reageer
  #12

  Hoi hier ben ik weer met rare vragen..

  Sinds mijn antibiotica kuur lijken mijn symptomen veel minder tot bijna volledig verdwenen. Echter ging ik vandaag voor zekerheid toch weer naar huisdokter en die raadde voor zekerheid een urinetest via het labo aan. Ondertussen krijg ik mail van de eerste resultaten en tot nu toe alles negatief behalve bilirubine staat op +1. Ik kan enkel vinden dat het wijst op zware lever of gal problemen maar voel in deze zone totaal geen pijn. Waar moet ik me aan verwachten? Weer half in paniek hierdoor..

  Reageer
  #13

  Het ligt er toch maar aan hoe je het lezen wil wat je leest en waar je leest
  De waarde bij normale urine is 0.2-1.0 mg/dL

  Reageer
  #14

  Ja er staan geen waarden bij enkel dat het via een stick werd gecontroleerd en dus 1+. Dus ik ging stomweg googlen en kwam dus bij ofwel leverziektes, problemen met gal en kanker uit. Glucose, eiwitten en de cultuur specifiek staat nog op wordt verwacht.
  zo resultaten per mail krijgen is blijkbaar niet ideaal voor mij …

  Reageer
  #15

  De arts zal het ongetwijfeld nog met je bespreken.. stop met googlen en wacht op je arts

  Reageer
Reageer op: Vraag ontlasting +patroon
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief