veel slijm ontlasting

 • #1

  Ik heb sinds maart last van veel slijm bij mijn ontlasting. Ene keer is het slijm lichtbruin, dan weer heel donkerbruin. De ene dag is het slijm meer aanwezig dan de andere dag. Sommige dagen zijn het echt dikkere lange slierten die erbij zitten.
  Ik heb sinds anderhalve maand zo nu en dan last van obstipatie, ik moet dan echt veel vezels eten en stoelgang tabletten nemen zodat ik "normaal" naar de wc kan.

  Ik ben met deze klacht naar de huisarts gegaan, deze heeft inwendig gevoeld, ze voelde geen bijzonderheden. Mijn bloed is gecontroleerd op o.a. ontstekingen, dit was in orde. Tevens is mijn ontlasting gecontroleerd op parasieten, bacteriën, dit was ook in orde.
  Ook heb ik een buikecho gehad, hier waren geen bijzonderheden te zien.
  Ik heb gevraagd om een darmonderzoek, maar ik krijg nog te horen wanneer dit plaats kan vinden omdat het enorm druk is (kan zeker nog anderhalve maand duren en heb het onderzoek eind april aangevraagd).

  Nu vroeg ik me af, kan het vele slijm en de obstipatie horen bij een prikkelbare darm en kan dit ook door stress verergeren (heb zelf een angststoornis en behoorlijk veel stress).

  Reageer
  #2

  Bel is polidirect ik heb daar ook een coloscopie uit laten voeren en ik kon binnen 6 dagen terecht na de verwijzing. Om in utrecht geholpen te worden in edn ziekenhuis zat een wachttijd van 2 maanden.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de tip! Heb even op hun site gekeken maar de wachttijden zijn ook daar erg lang.

  Reageer
  #4

  Ja dat kan zeker bij PDS horen.

  Reageer
  #5

  Je moet even bellen had ik ook gedaan!

  Reageer
Reageer op: veel slijm ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief