korte steken in de zij

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al 2 jaar last van korte pijnlijke steken in mijn rechterzij. Het zijn korte pijnlijke steken en duren meestal maar een paar minuten en daarna is het weer over. De pijn zit net onder de ribben.
  Ik heb hier een paar keer per week wel even last van. Het maakt niet uit ofdat ik de hele dag nog niets gedaan heb, of dat ik juist actief bezig ben geweest. Ofdat ik veel of weinig gegeten heb, ik blijf geregeld er last van hebben. Ik heb gekeken ofdat het aan mijn eten lag of drinken, maar als ik hier verandering in bracht hielp het niets. Eerst dacht ik dat het misschien aan de pil (microgynon 30) lag. Toen ik hier mee stopte ging het even iets beter, maar na een 2 weken waren de steken alweer terug.
  Het zijn van die diepe steken in de zij, ik heb ze ook een tijd in mijn linkerzij gehad en zelfs even in mijn rug. Maar het zijn altijd steken van hele korte duur. Je kunt de pijn vergelijken met zijsteek bij het sporten, maar dat vind ik juist het vreemde er van, ook al heb ik de hele dag niets actiefs gedaan, dan heb ik het ook.
  De laatste tijd word mijn lichaam ook wat onrustiger. Krijg een beetje last van mijn armen en benen. Krijg hier ook kleine pijnlijke steken in, maar niet op 1 plaats zoals in mijn zij, maar dan over mijn hele been of arm. Het is net ofdat mijn benen en armen niet stil willen zitten. Die steken duren alleen wel wat langer, en kan mij dan geen houding geven omdat hoe ik ook zit of lig, het doet mij zeer.
  Zal het ernstig zijn wat ik heb of moet ik het blijven negeren? Of weet iemand waardoor het veroorzaakt word? Ik heb er namelijk al 2 jaar last van. In de 2 jaar zijn het aantal keren dat ik er last van heb alleen wat vaker geworden dan als het eerst was.

  Groetjes..

  Reactie
  #2

  Heb je ooit hyperventilatie overwogen als oorzaak?

  Reactie
  #3

  Nee, want het is niet wanneer ik bijvoorbeeld gestrest ben of ergens over in zit ofzo. Zou niet weten waarom ik zou hyperventileren wanneer ik bijvoorbeeld televisie aan het kijken ben, of op bed lig om te slapen.

  Groetjes..

  Reactie
  #4

  zit me nu wat in die hyperventilatie te verdiepen. Maar misschien dat je gelijk hebt hoor, veel syptomen zijn bij wel van toepassing... Toen je het zei dacht ik gelijk aan mensen die over de rooie gaan om zuurstof te krijgen, maar het houd meer in...

  Reactie
  #5

  Het was een suggestie... Fijn dat je iets aan mijn tip hebt gehad. Als je verder vragen hebt, kun je altijd terecht bij je huisarts. Je kunt ook hier nog eens proberen.
  Hai.

  Reactie
  #6

  Hey!

  Heb je al een antwoord op je vragen gevonden/gekregen? Ik heb namelijk precies hetzelfde probleem als jou en slik ook microgynon 30. Ik was van plan deze week de huisarts te bellen...

  Reactie
  #7

  Laat je weten wat het was?

  Reactie
Reageer op: korte steken in de zij
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief