Wond naast anus

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een erg ongelukkige val gemaakt en ben daarbij in een stalen pen gevallen. Deze pen heeft een gat van 2cm omtrek en 5cm diep gemaakt, net naast mijn anus.
  Volgens de doktoren moet dit als open wond genezen, want het zou kunnen gaan infecteren. Na de laatste controle ( wond is nu 4 dagen oud) zeiden ze me dat ik alleen niet moest gaan fietsen en paardrijden, maar voor de rest alles kon doen.
  Ik zie zelf nog geen enkele verbetering, is er echt geen andere methode om dit te versnellen?
  Ik ben daarbij een fanatieke sporter, dus als ik alles mag geldt dan ook hardlopen, krachttraining etc.?

  Reactie
  #2

  Erg ongelukkig en erg veel pech. Ik denk dat je inderdaad de hele rit zult moeten uitzitten, figuurlijk gesproken. Als je niet de richtlijnen volgt, bestaat een gerede kans dat het proces nog langer duurt met alle overlast en pijn en ontstekingen van dien.

  Gezond eten, bewegen, niet roken... Bekende zaken. dat is het beste.

  Reactie
  #3

  Oke, de manier van genezen ontkom ik niet aan, maar hoe zit dat met bewegen. Ik bedoel kan ik gewoon sporten? Autorijden etc.?

  Reactie
  #4

  Het lijkt voor de hand liggen dat sporten niet kan. Tenzij u in die mate beweegt dat u geen abnormale en ongewone bewegingen maakt. Verstaat u onder sporten wandelen of karate? Een voetbal op een net genezende wond, is niet bepaald verstandig. Na een wandeling met de auto naar huis, is vanzelfsprekend normaal bewegen en is dus gepast.
  In het begin zult u zeker door de pijn beperkt zijn. Respecteer deze pijn want het is een signaal dat het lichaam beschadigd raakt.
  Tijdens herstel heeft het lichaam extra energie nodig die u niet moet verbranden tijdens inspannende sporten. Zo lijkt mij schaken en ganzenborden voorlopig het beste.

  Reactie
  #5

  Alvast bedankt voor de reacties! Wat ik met sporten bedoel is wel de cardio, touwspringen, hardlopen, in ieder geval meer bewegen dan alleen wandelen. Met de pijn valt het wel mee, deze is vervelender wanneer ik zit....vandaar dat ik er überhaupt over begin, het sporten bedoel ik dan.
  in ieder geval vind ik het wel prettig dat je op deze manier nog wat feedback kunt krijgen.

  Reactie
  #6

  Fijn.
  Als de wond nog niet goed dicht zit, zul je toch ook echt hygiënisch moeten zijn, in verband met infectiegevaar van ontlasting. Is je niet aangeraden dagelijks van onderen te douchen?
  Wild sporten met een wond, ik dacht het niet!
  Beterschap.

  Reactie
Reageer op: Wond naast anus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief