Diarree + misselijk

  • #1

    Ik heb al ongeveer 4 weken last van een andere ontlasting en misselijkheid. De eerste week waren de klachten: diarree, misselijkheid, braken en niet kunnen eten. Ik heb die hele week in bed gelegen en dacht aan een voedselvergiftiging.

    Helaas is het inmiddels nog niet over… De laatste 3 weken word ik steeds ‘s ochtends wakker met buikpijn en een brijige ontlasting en misselijkheid. Ik hoef niet meer te braken. Ik blijf de rest van de dag een rommelende buik houden met vlagen van enorme misselijkheid. Ik kan wel weer gewoon eten binnenhouden.

    Ik ben bij de huisarts geweest en mijn bloeddruk was goed en ik had geen koorts. Mijn urine is getest en die was schoon. Op dit moment loopt er een ontlastingsonderzoek en hier krijg ik aankomende week de uitslag van.

    Inmiddels duurt het allemaal erg lang en ben ik er behoorlijk klaar mee. Steeds als ik denk dat het wat beter gaat, komt er weer een terugval. Wat zou de oorzaak van dit alles kunnen zijn?? Zijn dit typische klachten voor iets? En vooral, hoe kan het zo lang duren?

    Reageer
    #2

    Iemand?

    Reageer
    #3

    Hey,

    Voor een direct antwoord op je vraag,moet je even de huisartsenpost bellen. Daar zitten 24/7 mensen die je kunnen helpen.

    Dit forum wordt door 1 moderator bemand die dat vrijwillig doet. Daarom kan het soms even duren voor er reactie komt. Je mag niet verwachten dat hij 24/7 voor ons klaar staat en à la minute antwoord geeft als je een vraag stelt!

    Reageer
    #4

    Hallo anoniem

    Ik heb je bericht destijds gelezen. Wat mij weerhouden heeft om te antwoorden is het feit dat je wacht op de resultaten van je stoelgangonderzoek. Dat gaat namelijk al veel zeggen. Is het bijv. een parasiet? Darmontsteking? Maagontsteking? Combinatie? Of komt er misschien helemaal niks uit? Dan is er misschien sprake van een virus dat goed huisgehouden heeft. Maar dus ik zou die resultaten even afwachten. Geef ons hier even een update als het zover is 🙂 Ik weet dat resultaten van zo een onderzoek afwachten frustrerend is...

     

     

    Reageer
    #5

    Bedankt voor jullie reacties 🙂

    Heb zojuist de uitslag gekregen en alles was negatief.. er kwam dus niks uit. De huisarts gaf aan dat het inderdaad een virus/bacterie is die flink huisgehouden heeft en die nu niet meer aan te tonen is in mijn ontlasting. Het kon wel even duren voor mijn darmflora weer helemaal op de rit is zei ze. Ik moest het dus nog even aankijken en als er over twee weken geen verbetering inzit kon ik terugbellen.

    Reageer
    #6

    *De huisarts gaf aan dat het inderdaad WAARSCHIJNLIJK een virus/bacterie is die flink huisgehouden heeft.. ze kon het niet met zekerheid zeggen natuurlijk.

    Reageer
    #7

    Inmiddels nog steeds klachten: erg moe, misselijk en rommelende darmen. Zo erg dat het me echt belemmert in mijn dagelijks leven. Volgens de huisarts moet ik het nog een week aankijken omdat uit het ontlastingonderzoek niets kwam.

    Het gekke is dat ik me soms heel goed voel en echt denk dat het beter gaat en dan kan ik me een paar uur later opeens weer heel slecht voelen. Wie herkent deze klachten??

    Reageer
    #8

    Hey anoniem

    Ik heb dus laatst iets soortgelijk meegemaakt. Het begon met een periode van diarree zonder kleur. Maar ja goed ... Even aanzien en voila, dat herstelde zich. Twee weken later... Diarree met bloed IN de ontlasting en veel. Echt schrikwekkend! Niet meer gewacht en onmiddellijk naar de dokter (23 juni). Ik heb meteen antibiotica gekregen, omdat het risico te groot was om te wachten. Voor de medicatie te beginnen, moest ik eerst een staaltje binnenbrengen, maar zoals bij jou: Niks gevonden (+ eerder al bloedonderzoek en dat zag er ook goed uit). Op 12 juli was het nog niet beter en dus ik terug. Het bloed was wel weg maar ik had ook momenten dat ik me goed voelde en andere momenten dat ik drie keer op een half uur naar het toilet moest omdat er alles uit moest. Toen heeft de dokter mij Pantomed gegeven voor de maag en spasmomen voor de darmen. Dat neem ik dus vandaag nog én daarbij neem ik Pure Sporebiotica en vezelpillen. Ik moet zeggen dat ik sinds 22 juli geen slecht darmmoment meer gehad heb. Dus het gaat echt de goede kant op, maar zoals je ziet... Ging niet over één nacht ijs.

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oh ja... Misselijk, heel moe en rommelde darmen... Dat had ik dus ook 🙂

    Reageer
    #10

    Bedankt voor je heldere verhaal Aurora91 en fijn dat het bij jou al een stuk beter gaat!

    De uitslagen van het bloedonderzoek waren bij mij allemaal goed. De huisarts denkt dat ik toch een darminfectie/parasiet heb, dus heb hier antibiotica/metronidazol voor gekregen. Hopelijk gaat het helpen 🙂

    Reageer
    #11

    Ben je op covid getest?

    Reageer
    #12

    Nou daar ben ik weer.. de antibiotica sloeg aan en heb me 1 week lang weer helemaal de oude gevoeld. Niet meer moe, niet meer misselijk en ook mijn ontlasting werd beter. Maar gistermiddag opeens; weer ontzettend misselijk, rommelende darmen etc. Dat ging ‘s avonds weer wat beter, maar vanmorgen moest ik weer overgeven en de rest van de dag ben ik weer misselijk geweest met de volgende nieuwe klacht: boeren.

    Ik vind het heel vreemd dat ik me ruim een week goed heb gevoeld na de antibiotica en nu weer terug bij af ben..

    Wie weet raad?

    Reageer
    #13

    Herkenbaar allemaal. Na veel onderzoeken specialistische diëtist etc. ook niets concreets bij mij dus dan krijg je vaak het label pds.
    Maar wat hielp is fodmap arm eten (lijsten met voedsel op internet te vinden) en daarnaast tarwe en lactose vermijden (geen melkproducten en normaal brood en pasta vervangen door spelt).

    klachten waren bij mij, zo goed als weg wanneer je je overal netjes aan gaat houden .

    Reageer
Reageer op: Diarree + misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief