Buikgriep of iets ernstigs?

 • #1

  Ik heb sinds gisternacht ontzettend last van diarree. Dit gaat gepaard met misselijkheid en hevige krampen in mijn onderbuik. Ik moet ongeveer elke 15 minuten naar de wc, dit voel ik door de hevige krampen. In het begin zat er bloed en slijm bij mijn ontlasting. Vandaag heb ik dat minder gemerkt. Wat mij vooral opviel is dat ik bijvoorbeeld een potje spinazie heb gegeten en dit er letterlijk zo bijna puur weer uitkwam. Aangezien ik bijna elke 15 minuten voel dat ik naar de wc moet (en elke keer komt er wat uit in de vorm van diarree), slaap ik slecht en heb ik er veel last van. Daarnaast is door het zoveel poepen en afvegen mijn anus opgezwollen en brand het een beetje.
  Nu is de huisartsenpost gesloten in het weekend en wilde ik sowieso maandag bellen, maar omdat ik hier erg veel last van heb en mij zorgen maak overweeg ik om naar de spoedarts te gaan. Is dit iets waar ik mij zorgen om moet maken of is het gewoon een buikgriepje en kan het wachten tot maandag?

  Reageer
  #2

  Ik denk niet dat de huisartsenpost je op dit moment verder zal helpen ( die zijn juist in het weekend open. In Nederland althans)
  Eet lich verteerbare dingen, beschuit, drink bouillon. Misschien wat pudding of pap. Blijf wel drinken want dat is belangrijk. Spinazie, groene koolsoorten, erwten en bonen beter even vermijden. Morgenochtend dan je huisarts even bellen

  Reageer
  #3

  Diarree kan helaas altijd voorkomen. Soms zelf zonder dat ze er een reden voor kunnen vinden.

  Het hoeft niet altijd iets ernstigs te zijn gelukkig. Ik zou de dokter even bellen en kijken wat ze daar zeggen.

  Reageer
Reageer op: Buikgriep of iets ernstigs?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief