Spanningen/pds/ontlasting

 • #1

  Hi,

  ik ben benieuwd of mensen dit herkennen en kunnen plaatsen.

  Heb sowieso al tijden last van boeren, maagzuur, steken etc. Daarvoor omeprazol. Het geheel maakt me nerveus overigens en ik ben gespannen. Sta op en ga ermee naar bed.

  Sinds een tijd ook:

  - wisselende ontlasting. Meestal hevige aandrang kort na opstaan. Dan dun/zacht en vaak drijvend.

  - vaak einde ochtend nog een beetje; iets steviger al

  - dan einde dag nog wat hardere stukjes/keutels

  Dit alleset veel maag en darmgeluisen en krampen zo nu en dan. Vaak bovenbuik, soms onderbuik.

  herkenbaar voor iemand?

   

  Reageer
  #2

  Yep; Heel herkenbaar.

   

  Ik sta op negen van de tien keer is mijn eerste ontlasting rond 07:30-08:00. Altijd iets nadat ik wat heb gegeten, deze kan verschillen van waterig, tot zachte keutels. Daarna ga ik naar mijn werk daar doe ik het rond 12:00 nog eens.. deze kan ook verschillen maar negen van de tien keer is dit normale ontlasting. Dan kom ik thuis, ligt eraan hoe ik mij voel. Voordat ik naar bed ga moet het nog eens. Deze is meestal waterig.

   

  PDS kan je van alles geven, zowel hard als zacht. Het is iets waar je mee moet leven en nietzoveel over na moet denken. Pas als je echt maagpijn gaat krijgen, wat niet overgaat en je gaat je misselijk voelen trek dan gewoon aan de bel.

  Reageer
  #3

  Dank!

  ik heb gisteren van de huisarts zakjes vezelfs gekregen en die gisterenavond en vanochtend gebruikt. Nog nooit zoveel ontlasting gehad als vanochtend, heel soepeltjes. Gevormd maar wel heel zacht (snel kapot). Wellicht dat die vezelfs helpen om de darmen eens echt goed te legen.

  de maagzuur/boeren probelem: benieuwd of dat samenhangt met de armen (oorzaak-gevolg) of dat ze ook tegelijk toevallig spelen

  Reageer
  #4

  Inderdaad; de hoeveelheid ontlasting bij pds kan ook verschillen meestal als je vezels eet word het meer en als je ongezond koolhydraten eet gaat het wat minder soepel.

  ik heb persoonlijk zelf geen boer of arm probleem. Dat zou denk ik iets anders moeten zijn

  Wat ik wel vaak heb is in de avond dat ik vaak moet puffen of rommelend buikgeluiden hoor. Als ik er bij nadenk dan natuurlijk meer. ( omdat je dan concentreerd op je buik, en dan vergroot je dingen uit) maar ook dat hoort bij PDS

  Reageer
  #5

  Met armen bedoelde ik darmen 🙂

   

  ik gebruik dus nu pas net die vezels en vanochtend plus zojuist heel veel ontlasting, zitten en hop, als een zal grond. Net nog gevormd zeg maar maar zacht. Dat kwam idd na anderhalf uur lang keihard rommelen in de buik.

   

  Reageer
  #6

  Kan een idee zijn om eens advies te vragen aan een natuurgenezer. Zo iemand kan kijken naar het hele plaatje, zoals voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen. Gewoon bloedonderzoek zegt overigens niet zoveel over tekorten. Vezels via de huisarts zijn wat kunstmatig en bevatten kunstmatige zoetstoffen. Zou eerder denken aan oplosbare vezels als psyllium en inuline.  Soms samen in één product. Die zijn ook gunstig voor je darmflora. Een goed probioticum kan ook een idee zijn.

  Veel mensen hebben een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten. Maagzuurremmers doen de boel geen goed en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en verstoren je darmflora.

  Reageer
  #7

  Even afwachten dan

  Reageer
  #8

  Ja, Catootje, als de medische kant (hopelijk) uitgesloten is, is dat wel een optie.

  ik heb dus nu drie dagen Volcolon, Psyllium vezels. Ontlasting komt idd makkelijk, niet dik, niet dun en kleur wordt donkerder. Het is alleen heel gek rubber/gel-achtig. Iemand hier ervaring mee? Alsof die vezels de ontlasting rubberig maken en binden.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Herkenbaar, breiige ontlasting ivm stress. Arts zegt niet druk om maken, doe ik wel . Bij Holland en barret goed advies gekregen en groene pot met vezel pillen icm een andere pot met anti stress pilletjes . Allemaal natuurlijk, ben er niet zo van maar lijkt wel te werken. Ben de dosis nu aan t testen wat werkt. Wellicht voor jou ook een laagdrempelige zet. Toch wonderbaarlijk dat hoofd en lijf zo’n invloed hebben op elkaar

  Reageer
  #10

  Hi Jannes,

  Herkenbaar voor mij ook. Zijn jouw steken ook over de gehele borststreek? Soms midden, maar ook links en rechts.

   

   

  Reageer
  #11

  Yep de borststeken herken ik ook.

  het is alleen niet heel heftig, gaat Max na 2 min weer over. Het is meestal midden of links

  we zijn gelukkig allemaal mensen

  Reageer
  #12

  Hi,

  Niet echt de borst nee, bobenbuik. Dus echt onder de ribben.

  Reageer
Reageer op: Spanningen/pds/ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief