Angst voor voedselvergiftiging

 • #1

  Mijn dochter houdt enorm van bakken en zij heeft zaterdag een cheesecake gebakken. Deze heeft zij met zuivel spread (roomkaas) en in de oven gebakken.  De cake heeft daarna 8 uur in de koelkast gestaan.  Zaterdag om 16:00 is deze eruit gehaald en hebben wij van de cake geproefd. Wij zijn echter helemaal vergeten om de cheesecake in de koelkast terug te zetten.

  De cheesecake heeft op het aanrecht gestaan.  Door een misverstand hebben wij zondagavond van deze cake gegeten, nadat deze langer dan een dag (28 uur) op het aanrecht heeft gestaan. Weliswaar onder een taart doos (die dichtgemaakt kan worden).  Hij smaakte niet anders dan normaal. En de cake zag er normaal uit.

  Inmiddels zijn we meer dan een dag verder, zo’n 30 uur na het eten van de cake zijn we niet misselijk geworden en hebben wij ook geen last van diarree. Van een voedselvergiftiging is op dit moment nog geen sprake. Maar we zijn nu als gezin wel bang. Op het internet lees je dat cheesecake niet langer dan twee uur op kamertemperatuur mag laten staan.  Kunnen wij nog voedselvergiftiging krijgen?  Is er nu sprake van een soort incubatietijd? Wij maken ons veel zorgen. Kan iemand ons geruststelling geven?

  Reageer
  #2

  Moeten wij ons ook zorgen maken om voedsel infectie?

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Voor zo ver ik weet,vinden de symptomen van voedselsvergifting vrijwel altijd binnen 8 ( vaak al eerder) tot  uiterlijk 24 uur plaats. Denk dat je er dan wel vanuit kunt gaan dat niemand ziek wordt, anders had er al lang iemand last van diarree of misselijkheid gehad.

  Reageer
  #4

  Bij een voedselvergiftiging zouden jullie al klachten moeten hebben gehad. Dit is dus zoals het lijkt goed afgelopen

  Reageer
  #5

  Bedankt, door mijn hypochondrie ben ik enorm angstig.  We houden het in de gaten!

  Reageer
  #6

  Is er een mogelijkheid dat er listeria of salmonella in de cheesecake zat?  De roomkaas was wel gepasteuriseerd.

  Reageer
  #7

  Dat is toch allemaal niet waarschijnlijk. Niemand is ziek

  Reageer
Reageer op: Angst voor voedselvergiftiging
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief