(Voedings) advies bij diarree

 • #1

  Sinds vandaag last van diarree. Wat kan ik het best eten of doen om er zo snel mogelijk vanaf te zijn? Het kan erg irritant zijn met school en reizen van huis naar school en terug.

  Het kan geen virus zijn want hier heb ik vaker een aantal dagen last van. Normaal zou ik dan rust nemen maar dit is niet mogelijk in verband met mijn studie. Zal wel nog een van de gevolgen zijn van stress. De ontlasting is zeer waterig en als ik afveeg met toiletpapier heeft het een groenig tintje (wel maar weinig) op het papier. Heb dit altijd na een drukke periode.

  Het gaat trouwens al beter John. Heb besloten niet meer zo overdreven te doen met dingen en voel me niet meer beroerd als eerder 🙂. Kom nu pas in actie met dingen als er echt wat is.

  Reactie
  #2

  Licht verteerbaar eten, geen frisdrank met koolzuurgas, geen koffie. Hooguit een glaasje cola waar je de prik eerst uithaalt.

  Reactie
  #3

  Oké komt goed. Dank je. Kan het ook komen door teveel water drinken dat het dan vloeibaarder wordt? Heb de laatste tijd zo'n dorst drink veel water.

  Ik heb trouwens nog een off topic vraag. Toen ik naar de huisarts ging voor de schimmelinfectie aan mijn penis wilde hij mijn bloed nuchter hebben en onderzoeken waarom zou hij dat willen? Voor Diabetes ofzo? Kan toch niet dat je dat dan meteen hebt? Mensen met Diabetes hebben er geregeld last van en ik niet meer sinds ik die crème heb gebruikt. Hij weet wel van mijn homoseksualiteit en dat ik dan geen schimmelinfectie kan krijgen via seks met een vrouw dat heb ik toen gezegd aan hem maar ik kan de link niet leggen tussen een schimmelinfectie en een nuchtere bloedtest.

  Is voor jouw ook gissen natuurlijk maar ik ben benieuwd wat jij ervan denkt. Ben daarvoor al jaren niet meer bij de huisarts geweest dus ja.

  Reactie
  #4

  Je huisarts heeft voor alle zekerheid toch even je bloedsuiker gecontroleerd, omdat diabetes ook voor schimmelinfecties kan zorgen. Je kunt natuurlijk ook schimmelinfecties van seks met een man krijgen.

  Hoeveel water drink je dan? Wat heb je de afgelopen 2 dagen gegeten?

  Reactie
  #5

  Ja precies want nooit last van gehad snap je. En nadat ik actief ben geweest zonder condoom destijds had ik het opeens. Misschien de darmbacteriën van de ander ofzo die erop kwamen. Daarvoor heb je dus condooms haha.

  Nouja voorheen dronk ik bijna niks op een dag omdat ik geen dorst heb maar zit nu tegen minstens 5 glazen water en een heel blikje cola per dag aan. Voor anderen misschien een normale hoeveelheid maar ik ben nooit echt een drinker geweest.

  Qua eten heb ik de afgelopen dagen gewoon brood gegeten met vlees en aardappel puree en spaghetti. Ik heb wel een druk rooster dus er zijn dagen dat ik laat thuis ben dan pak ik maar iets makkelijks zoals een broodje omdat ik daarna weer de rest van de avond aan huiswerk zit tot ik naar bed ga. En dan de volgende ochtend weer haasten om weer de bus te hebben om 06.30 dus er zijn niet echt lange rusttijden maarja anders krijg ik mijn studie niet gehaald. Misschien wat teveel allemaal dat zou kunnen.

  Reactie
  #6

  Ik denk dat het dan toch stress gerelateerde klachten zijn

  Reactie
  #7

  Ik denk het ook ja. Komt altijd voor na een stress periode. Opstopping en diarree.

  Over de off topic vraag. Volgensmij was dat dit afgelopen maart

  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/131112-preventief-anti-schimmelzalf-smeren-na-anale-daad.html

  De beschrijving pas echt precies erbij. Maargoed dat is niet meer van belang. Ben alleen altijd nieuwsgierig naar alles en zoek het uit haha.

  Hoe vind je trouwens dat ik nu omga met dit soort dingen? Doe ik het al beter of vind je toch dat er een angststoornis is te lezen vanuit mijn berichten? Ik voel me in ieder geval wel beter.

  Reactie
  #8

  We zullen het zien de komende tijd... Je voornemens zijn goed😅

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ahahah ik ga mijn best doen dit keer. Voortaan mag je alleen nog maar berichten van me zien als er daadwerkelijk iets is zoals bovenstaande 🙂. En daarbij het mezelf niet zo moeilijk maken door onveilige gemeenschap te hebben...

  Ik moet wel nog een laatste ding kwijt aan je over die nuchtere bloedtest enzo. Ik moet eigenlijk eerlijk zeggen dat ik daar toen niet in mee ben gegaan John omdat het erg onnodig leek omdat ik geen enkele klachten ervaar die met Diabetes te maken zouden kunnen hebben. Net een aantal zelftesten gedaan daarvan en die geven ook aan dat ik geen klachten heb die ermee te maken hebben en hoe ik ervoor moet zorgen dat dat zo blijft.

  Was dat stom van me om het toch niet te doen? 🙄 Dat met de penis leek precies als wat in die link stond.

  Reactie
  #10

  Ik denk ook niet dat het echt nodig was. Tenzij je overgewicht zou hebben.

  Reactie
  #11

  Oh oké gelukkig. Nee overgewicht totaal niet. Vroeger als kind wel maar ik ben nu echt slank. Ja het bleef aan me knagen soort schuldgevoel naar mezelf toe alsof ik mijn gezondheid niet serieus heb genomen door het niet te doen. Krijg je ook steeds van die spotjes op de televisie de afgelopen dagen van Diabetes fonds haha hielp niet echt.

  Mijn huisarts is een erg aardige man hoor daar niet van. Maar hij nam zo weinig tijd om me alles uit te leggen. Wist überhaupt niet toen waarvoor hij dat bloed wilde. Ik zat misschien 2 minuten in de spreekkamer en werd weggestuurd met een lijstje naar de apotheek en ik wist niet waarvoor die crème was en hoe ik die moest gebruiken. Hij had niet eens duidelijk gezegd het is een schimmelinfectie haha.

  Ik ga wel mijn verhalen wat inkorten in het vervolg het lijkt wel een boek af en toe sjezus 😅

   

  Nogmaals dank dan maar

  Reactie
  #12

  🤣🤣

  Ach... je bent jong en je wilt wat

  Reactie
  #13

  👍🏻😅

  Reactie
Reageer op: (Voedings) advies bij diarree
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief