munt doorgeslikt

 • #1

  Hallo,

  Ik heb het voor elkaar gekregen om een consumptiemunt door te slikken, er werd zo'n munt door iemand in mijn drinken gegooit, en ik dacht, ik drink gewoon door, die munt blijft wel over. Helaas had ik bij de eerste slok de munt al doorgeslikt. Nou hoor ik dat zelf een 2 euromunt vanzelf weer naar buiten komt, maar deze munt is toch nog wat groter (zo'n 3cm diameter) en ik heb het gevoel dat hij vast zit in mijn slokdarm. Het is inmiddels 2 dagen geleden, en ik werd vanochtend nog vrij misselijk wakker, en ik voel de munt regelmatig (niet echt pijnlijk, maar ik voel wel dat de munt nog ergens zit). Wat kan ik het beste doen?

  Alvast bedankt..

  Reageer
  #2

  mijn moeder zei altijd: wat door het roepertje gaat, gaat ook door het poepertje : - ) , eigenlijk is dat ook meestal zo. je moet een paar dagen je ontlasting controleren om te kijken of je hem weer uitpoept.
  krijg je andere klachten, ga dan even naar de dokter, die kan je voor een foto naar het ziekenhuis verwijzen dan kunnen ze zien waar de munt zit, maar nogmaals, meestal komt hij er na een paar dagen wel weer uit!
  Goed vezelrijk eten en voldoende drinken.
  ik ken iemand die zijn hele driedelige brug had ingeslikt....kwam er ook weer netjes uit.
  En zelf voelen of er iets aan de hand is, dan naar de huisarts.
  Succes met roeren in de poep : - ), Brenda

  Reageer
  #3

  Zowel kinderen als volwassenen kunnen problemen krijgen als er een corpus alienum in hun lichaam zit. Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig en stoppen vaak kleine voorwerpen in hun mond, oren en neus, met alle gevolgen van dien. Volwassenen kunnen per ongeluk niet eetbare dingen inslikken of inademen, die vervolgens vast komen te zitten in de keel. Gevangenen en psychiatrische patiënten slikken wel eens oneetbare voorwerpen in, ook grote, zoals hele lepels.

  De meeste voorwerpen die worden ingeslikt verlaten uiteindelijk het lichaam weer via de anus. Slechts zelden hoeft er te worden ingegrepen omdat een voorwerp echt een gevaar vormt. Bij twijfel zal een arts een röntgenfoto maken om te zien of een voorwerp zich helemaal door het darmkanaal heen heeft gewerkt. Indien een ingeslikt corpus alienum potentieel wel schadelijke gevolgen heeft, (scherpe voorwerpen, batterijtjes) wordt het meestal door middel van een endoscopie of operatief verwijderd.

  Afwachten en bij twijfel naar de huisarts.

  Reageer
  #4

  Ik heb een 2 delige brug ingeslikt,nu na 3 dagen is hij er nog niet uit.
  ik heb continu oprispingen.
  dulcolax genomen,heeft niet geholpen.
  lijkt net of hij ,in het midden tussen mijn borsten vast zit.

  Reageer
  #5

  Een tweedelige brug? Beugel?!

  Reageer
Reageer op: munt doorgeslikt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief