Bloed in speeksel

 • #1

  Hallo,

  Ik heb de laatste tijd last van bloedsporen in mijn speeksel nadat ik heb overgegeven.
  Soms als ik tijdens het drinken van alcohol of de dag erna moet overgeven, en ik daarna speeksel uitspuug in de wasbak is dit lichtrood gekleurd van het bloed.

  Ik hoor wel eens dat dit door een gesprongen adertje tijdens het braken kan zijn?
  Iemand enig idee wat dit is?
  Het gebeurd één keer in de zoveel weken alleen na het braken. Na een paar keer spugen is mijn speeksel ook gewoon weer normaal, maar ik vraag me toch af of dit gevaarlijk kan zijn.

  Graag jullie reactie

  Reageer
  #2

  Je keel/slokdarm zullen wel beschadigt zijn door het vele overgeven en op lange termijn zal dat steeds erger worden.

  Wat ik niet snap is dat je doorgaat met teveel zuipen waardoor je niet alleen telkens moet overgeven, maar wat ook nog heel erg slecht is voor de rest van je lichaam...

  Reageer
  #3

  Erg ongezond op deze wijze je keel te beschadigen. Langdurig dit doen kan kanker veroorzaken. De keel is niet bestand tegen de zure inhoud van de maag. Domdomdom dus.

  Reageer
  #4

  Slokdarmkanker komt steeds vaker voor en de overlevingskans van patiënten met slokdarmkanker is erg slecht.

  We spreken van slokdarmkanker als kwaadaardige tumoren in de slokdarm ontstaan.

  Het is niet mogelijk om de precieze oorzaak van slokdarmkanker aan te wijzen. Wel is bekend dat er meerdere risicofactoren zijn, die de kans op slokdarmkanker vergroten, zoals: Overmatig alcoholgebruik en roken
  Vooral de combinatie van deze twee factoren verhoogt het risico. Dit geldt vooral voor het plaveiselcelcarcinoom. Terugvloeien van maagzuur in de slokdarm. Als dit vaak gebeurt, kan het slijmvlies van de slokdarm beschadigd raken waardoor er een chronische ontsteking ontstaat. Door de chronische ontsteking verandert het slijmvlies van de slokdarm. We noemen dit een Barrett-slokdarm, naar de arts die dit verschijnsel voor het eerst heeft beschreven. Patiënten met een Barrett-slokdarm hebben een verhoogd risico op het ontstaan van slokdarmkanker. Dit geldt met name voor het adenocarcinoom.

  Reageer
  #5

  hallo..wie kan mij ergens mee helpen
  vanochtend vroeg, is mijn oma overleden en de artsen constateerde een gesprongen slokdarm ader..mijn oma dronk graag een biertje en een wijntje voor de rest was me oma gezond kan de alchol de oorzaak zijn van de gesprongen slokdarm ader???ook had ze een bloedneus ..kan iemand op een serieuse manier terug reageren mvg: sharona

  Reageer
  #6

  Gecondoleerd.

  Kan het zijn dat je oma bloedverdunners moest slikken? Door het gebruik van bloedverdunners is de bloedingsneiging groter.
  Daarnaast treedt er met de ouderdom slijtage op aan de bloedvaten waardoor deze gemakkelijker beschadigen, zeker als het bloed er een leven lang hard doorgestroomd is. Dat zou een gevolg kunnen zijn een hoge bloeddruk die kan ontstaan door het gebruik van alcohol. Daarnaast werkt alcohol ook bloedverdunnend.

  Ik hoop dat je het een beetje begrijpt, als je vragen hebt, stel ze hier gewoon, er zijn veel mensen met medische kennis hier.

  En nogmaals gecondoleerd met het verlies van je oma.

  Reageer
  #7

  Een bloedverdunner, ook wel een anti-coagulant, genoemd, wordt gebruikt de activiteit van de bloedplaatjes te remmen die aanwezig zijn in het bloedplasma van de vorming van stolsels.

  Bloedverdunners worden meestal gebruikt bij mensen met een verhoogd risico op een hartaanval, beroertes of een aneurisma.

  De meest voorkomende bloedverdunner en meest gebruikte is aspirine.

  In sommige gevallen is aspirine niet sterk genoeg om het risico van stolsels door de bloedplaatjes te beteugelen. Er worden dan zwaardere bloedverdunners voorgeschreven.

  Reageer
  #8

  Hai
  Ik gebruik tramadol 200mg en pramixol 0,888mg
  Elke dag voor me reuma
  Ik geef tamelijk veel over wel meer dan 2 a 3 x per maand en dan geef ik veel over en paar keer op de dag
  In het begin roze bloed in me speeksel me mond smaakte na ijzer
  Nu heb ik weer overgegeven en was de bloed meer en klodders in speeksel en veel roder bloed niet zwart maar wel rood goed rood zeker 2 min speeksel ophoesten en bleef kleine klodders bloed mee komen
  Iemand enig idee
  Kan me keel of slokdarm beschadigd zijn
  Door overgeven of medicatie
  Is het gewoon een spier scheurtje van overgeven
  Wat is het mogelijke gevolg als het zo door ga
  Met overgeven en de bloed in de speeksel
  Graag overzichtelijk reacties
  Hartelijk dank

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je slokdarm zou door regelmatig braken beschadigd kunnen raken. Als je geen maagbeschermers gebruikt, zou het ook je maag kunnen zijn, die door de medicatie beschadigd raakt. Het is moeilijk om daar zo antwoord op te geven. Het regelmatig moeten overgeven is op zich al een reden om naar de dokter te gaan.
  Het zijn in ieder geval wel klachten waarmee je naar de dokter moet... Er zal toch moeten worden vastgesteld waar het bloed vandaan komt. Als er bloed is, zijn er ook wondjes. Waar wondjes zijn bestaat het risico op infecties/ontstekingen

  Reageer
Reageer op: Bloed in speeksel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief