Rare darmgeluiden

  • #1

    Ik ben 18 jaar en heb sinds een aantal weken last van hele rare luide darmgeluiden, die met name op komen tijdens een toets of moment van stilte (heel gênant dus). Het is een soort borrelend geluid en soms alsof mijn darmen “fluiten” zo hoog. Ook is mijn moment van ontlasting onregelmatig. Vroeger ging ik om de dag of elke dag naar de wc en nu is het heel willekeurig. daarnaast ben ik ook wat aangekomen en dat is ook te voelen als ik een broek aan heb (3-4 kilo) terwijl ik even veel of misschien zelfs iets minder eet. Ben zo’n 2 jaar vegetarisch en ik eet altijd drie keer op een dag en tussendoor stuk fruit.
    Weet iemand wat ik zou kunnen hebben of wat tegen deze super gênante geluiden zou kunnen helpen of moet ik hiervoor echt naar een dokter?

    Reageer
    #2

    Het omschakelen naar vegetarische voeding kan wel wat klachten geven, Maar ook stress en spanningen kunnen het veroorzaken

    Reageer
    #3

    Vegetarische voeding kan zorgen voor tekorten aan voedingsstoffen; niet alleen vitaminen en mineralen maar ook aminozuren als carnitine, lysine en taurine. Belangrijk is ook om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Matig met snelle suikers. Fruit zonder iets erbij zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel.

    Reageer
Reageer op: Rare darmgeluiden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief