Misselijkheid

 • #1

  Goedemorgen,

  Mijn vriend heeft al bijna een jaar last van vlagen van misselijkheid. Hiervoor is hij meerdere malen bij de dokter geweest. Bij palpatie van de maag werd hij erg misselijk en daarom heeft hij maagzuurremmers en domperidon voorgeschreven gekregen. Deze lijken weinig te helpen. In bloedonderzoek is niks afwijkends gevonden.

  De misselijkheid komt op in vlagen, wisselend in sterkte. Soms heeft hij er weken geen last van en dan ineens komt het weer op zetten. Te pas en te onpas. Dit kan ‘s ochtends op een lege maag zijn, ‘s middags na het eten etc. Wel lijkt het op een lege maag vaker voor te komen. Daarnaast valt het me op dat wanneer mijn vriend gespannen is, door bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of de tandarts, zijn misselijkheid ook opspeelt. De misselijkheid gaat niet gepaard met pijn of zuurbranden. Hij heeft puur last van misselijkheid waardoor hij soms ook moet braken.

  Hebben jullie enig idee welke diagnoses zouden kunnen passen bij zijn casus? Ik ben er zelf namelijk erg geïnteresseerd in maar kan op internet niet zoveel vinden. Gastro-intestinale reflux lijkt me namelijk niet van toepassing omdat hij alleen misselijkheid en braken ervaart.

  Daarnaast wil ik graag weten wat zijn symptomen zou kunnen verlichten.

  Alvast bedankt!!

  ND

  Reageer
  #2

  Goedenavond,

  Ik ben vergeten te vermelden dat mijn vriend 22 jaar is.

  Alvast bedankt!

  Reageer
Reageer op: Misselijkheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief