Gamma GT

  • #1

    Beste Tandor,

    Uit bloedonderzoeken waarin alle leverwaardes zijn gemeten kwam naar voren dat alleen gamma gt licht verhoogd is (129)
    Dit is twee keer gecontroleerd, omdat de eerste keer ook AF en ALAT iets waren verhoogd. Deze laatste twee zijn nu binnen de waarden.
    Heb wat feestjes gehad. Volgens internist hoeft dit solitair gamma gt niet meer vervolgd te worden omdat het een geisoleerde gamma gt lichte verhoging is. Advies is om te letten op alcoholconsumpties, gezond eten etc. En medicatie is inmiddels afgebouwd.
    Galwegproblemen/ leverproblemen zouden altijd in combi met verhoging AF en/of Alat/asat gaan of bijv billubirine etc.
    En tevens zouden deze laatste waardes dan niet zijn gezakt.

    Wil het graag achter me laten want uit alle onderzoeken blijkt verder dat ik gezond ben.

    Hoe zit het met een geisoleerde lichte verhoging gamma gt?

    Reageer
    #2

    Dat is verder geen probleem.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Ik kan het nog niet goed loslaten. Een solitair gamma gt stijging kan ook door leververvetting komen. De test is al even geleden, in die tijd at ik niet heel gezond (te veel vet). Maar geen overgewicht. Kan ik dan leververvetting hebben gehad?

    Of kan een gamma gt stijging ook komen door alleen te vet eten icm pilgebruik, en wat structurele lichte alcoholconsumpties. De medicatie van toen valt niet onder pijnstilling anti-epileptica etc (waarvan internet zegt dat het de gamma gt verhoogd).

    Ik word er een beetje dol van omdat ik de juiste verklaring niet kan vinden en omdat ik van alles lees en dan bang wordt.

    Maar als ik u begrijp zegt u dat er niks bijzonders is?

    Kunt u er wat meer over zeggen?

     

    Reageer
    #4

    Misschien moet je helemaal geen verklaring zoeken omdat er eigenlijk niks aan de hand is. Medicijngebruik en alcoholgebruik zijn de meest voorkomend oorzaken. Maar met de waarde die je opgeeft is er geen reden om je daar zorgen over te maken

    Reageer
Reageer op: Gamma GT


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief