Vreemde darmen en potloodontlasting

  • #1

    Beste,

    Sinds ongeveer een maand of 7 heb ik vrij vaak last van mijn darmen.Hiermee bedoel ik een opgeblazen gevoel, winderigheid en af en toe buikpijn mee, ook ben ik vaak licht in mijn hoofd maar weet niet of daar een verband in zit. Als ik naar het toilet ga is mijn ontlasting meestal normaal in het begin maar wanneer ik de eerste drol heb gelegd lijkt het net alsof de rest niet mee wil komen. En als ik druk komt het er erg dun doorheen. Ik ben bij de dokter geweest voor bloed en ontlasting onderzoek, ze hebben vrijwel alles gecheckt. De eerste keer zat er helicobacter pylori in mij. Hier heb ik medicijnen voor gehad en dat was de tweede keer weg. Bij de beide keren hebben ze ook niks in het bloed gevonden.

    De huisarts wist eigenlijk zeker te vertellen dat het niks was en dus prikkelbare darm. Nu is mijn vraag of men er hier ook zo over denkt of dat ik verdere stappen moet ondernemen? Ben een man van 20 jaar oud en heb verder geen ziektes dat ik weet etc.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    PDS zou heel goed kunnen. Maar ls je een bevestiging daarvan wilt hebben, zou je aan de huisarts een verwijzing moeten vragen voor de MDL_arts.

    Reageer
    #3

    Maar aangezien ik nog erg jong ben en er niks is gevonden in bloed en ontlasting, hoe groot is dan de kans dat het dit is? Ben namelijk altijd bang voor het ergste.

    Reageer
    #4

    De buikpijn en winderigheid komt trouwens bijna altijd na de ontlasting.

    Reageer
    #5

    Juist omdat je jong bent, is PDS heel goed mogelijk. Het kan te maken hebben met stress/spanningen

    Reageer
    #6

    Oké bedankt. En wat is de kans op een darmpoliep of darmkanker? Hier vrees ik voor en heb ik dus ook stress door...

    Reageer
    #7

    dat is toch niet erg waarschijnlijk.

    Reageer
    #8

    beste,

    vanaf vorige week heb ik een aantal dagen potlood ontlasting gehad. ( dunner dan 1.5 cm) . Nu is dat voorbij en heb ik 3 of 4 keer redelijk dikke ontlasting en dan tussendoor weer een keer een drol van 2 cm breed.

    ik heb af en toe buikpijn, maar geen slijm of bloed bij de ontlasting. Ik ben 20 jaar.

    ik heb veel stressklachten de laatste tijd en ik wil het niet altijd daarop gooien. Vooral dat op elk forum direct over een tumor gesproken word, maakt dit mij ongerust.

    kunt u mij vertellen wat dit zoal kan zijn en of het normaal is af en toe een dunnere drol te hebben?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je zou een aambei kunnen hebben die dat veroorzaakt. Of inderdaad stress. Maar ik zie in eerste instantie geen reden om daar ongerust over te zijn

    Reageer
    #10

    hoi Tandor,

     

    Oke, dat is fijn om te horen.

    Bedankt voor uw snelle reactie.

    Reageer
Reageer op: Vreemde darmen en potloodontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief