kauwgom ingeademt wat nu?

  • #1

    Hallo,

    Ik zit met een probleem, ik heb per ongeluk een stuk kauwgom ingeademd tijdens het roken. Is dit schadelijk? Moet ik hier naar laten kijken door de dokter? Heb nu een apart gevoel met inademen maar het lukt nog wel zonder problemen.

    mvg, willem

    Reageer
    #2

    Bij verslikking schiet er voedsel in de luchtpijp in plaats van in de keel doordat het strotklepje de luchtpijp niet goed afsluit bij het slikken.

    Als iemand zich verslikt hoest hij vaak vanzelf het voedsel terug zijn mond in, maar soms blijft een voorwerp in de luchtpijp steken. Dit kan gebeuren als kleine kinderen knikkers of andere voorwerpen in hun mond stoppen. Als het voorwerp in de luchtpijp blijft steken en de luchtwegen afsluit ontstaat er een grote kans op verstikking en moet het eruit gehaald worden. Dit kan door 5 keer stevig tussen de schouderbladen in te slaan met een vlakke hand.

    Reageer
    #3

    Normaal gesproken wekt de aspiratie van een corpus alienum (inademen van een voor het lichaam vreemd lichaam) een reflex op in de longen waardoor het middels hoesten uit de longen 'gestoten' wordt.

    Waarschijnlijk heeft u de kaugum toch gewoon ingeslikt.

    Reageer
    #4

    Tsja, het zat er aan te komen want de bellen werden steeds groter en groter, maar nu is de kauwgom-bel 'ontploft' en druipt de troep over haar gezicht en kleeft het in haar haren.

    Wie heeft een tip om dit op een (huidvriendelijke) manier te verwijderen? Afknippen van haren is een optie, maar daar is ze niet blij mee...

    Wie helpt?
    Thanks, een beetje geschrokken mama.

    Reageer
    #5

    Ik kreeg als tips:

    1) Smeren met pindakaas. Daarna gaat het (getver kauwgom troep) inderdaad makkelijker uit het haar.
    2) Ik kreeg ook de tip pure 'olie' in het haar te doen, dus heb dat ook geprobeerd: En ja. Kindlief kapsel is kauwgom vrij zonder schaar ter hand genomen!
    Olie: ik heb olijfolie gebruikt...

    Succes met jullie kauwgom~blazende kids!

    Reageer
    #6

    Wat een geleuter om niets, dit is een serieus bedoelde site, niet voor de lol.

    Reageer
    #7

    Altijd de Heimlich-methode en altijd meteen 112 laten bellen voor als het niet heel snel mocht lukken.

    Reageer
Reageer op: kauwgom ingeademt wat nu?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief