stukje ijzer ingeslikt

 • #1

  Ik heb laatst het stukje ijzer wat van het hoesje van een oxazepamtablet ingeslikt(dat stukje wat open scheurt), het vloog naar binnen toen ik probeerde de oxazepam tablet in mn mond te gooien.

  Ik ademde dit dus in, probeerde het nog uit te hoesten maar het verdween.

  Is het mogelijk dat dit in mn longen terecht is gekomen en misschien de wisselvallige brandende/steekjes die ik de laatste tijd in mn borstholte voel aan de achterkant in het midden langs mn ruggegraat heeft veroorzaakt?

  Ik heb namelijk oxazepam voorgeschreven gekregen omdat ik na een jaar blowen ineens zware hyperventilatie en paniekaanvallen kreeg, het kan dus zijn dat ik overdrijf maar toch wil ik graag dat iemand me uitlegt of het mogelijk is.

  Hyperventilatie heb ik geen last meer van gehad, maar deze irriterende brandgevoel en droge hoest met kokhalsneigingen maken me toch bang.

  Ik wil namelijk geen infectie krijgen in mn longen.

  Reageer
  #2

  Normaal gesproken hoest je dit weer op, maar waarschijnlijker is dat je het hebt ingeslikt, en allang weer hebt uitgepoept.

  Kokhalzen zou er ook eerder op wijzen dat het ergens in de slokdarm is blijven steken. Een beproefd 'grootmoedersmiddeltje' hiervoor is flink ontbijtkoek eten. Aan ontbijtkoek blijft namelijk als je slikt veel vastplakken, dus als het papiertje er nog zit, dan wordt het vast met de koek meegenomen naar je maag, en later uitgepoept.

  Tja, het lastig om je met jouw angsten gerust te stellen dus als je twijfelt, ga dan even naar de huisarts, maar ik denk dat het allemaal met een klein sissertje afloopt.

  Reageer
  #3

  Ook heb ik moeite met boeren, en voelt het alsof ik minder diep in kan ademen, de steekjes die ik voel zijn wisselvallig en ik voel het het meest als ik diep uitadem.

  Reageer
  #4

  Die steekjes lijken uit de bronchiolen te komen als gevolg van de hyperventilatie. Zo diep in de longen kan het papiertje nooit gekomen zijn. Het is inderdaad lastig dat je erg angstig bent geworden van het blowen want je zult niet gemakkelijk gerust gesteld worden daardoor. Het kan echt geen kwaad, zo'n papiertje.

  Reageer
  #5

  bedankt voor je snelle reactie Dorothea, het is dus niet mogelijk dat het in mn longen terecht is gekomen?

  En is het gevaarlijk als het in je slokdarm terecht komt? Ik zal ontbijtkoek proberen te gaan eten, het is trouwens zeker 2 weken geleden maar ik voel dit sindsdien af en toe.

  Reageer
  #6

  Harstikke bedankt Dorothea, ik hoop dat het niets is, ben al 2 weken gestopt met blowen maar dit zorgt uit het niets voor wat angst.

  Ik hoop dat je gelijk hebt, en ik waardeer het erg dat je me zo laat nog te woord hebt kunnen staan.

  Prettige nacht.

  Reageer
Reageer op: stukje ijzer ingeslikt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief